Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dwa ogrody 22:27, 06 maj 2015

Do góry
To ta magnolia. To chyba coś na zasadzie deja vu

W ogrodzie Lorki za zakrętem 22:20, 06 maj 2015

Do góry
śliczna magnolia

trafiłaś do nas w dobrym momencie oglądaj, pytaj i ciesz się pracą w ogrodzie
W ogrodzie Lorki za zakrętem 21:45, 06 maj 2015

Do góry
Na dobranoc. Pierwszy kwiat po majowym deszczu

Magnolia liliflora 'Nigra'

Żywopłotki cisowe. 21:11, 06 maj 2015

Do góry
Magnolia kremowo/ żółta a ma odrost z różowymi kwiatami, szkoda mi odciąć odrost, wszystkie kwiaty ładne, tylko zdjęcie słabe.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 19:51, 06 maj 2015

Do góry
Ewcia jaka to magnolia ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 18:59, 06 maj 2015

Do góry
Magnolia też już kończy swój pokaz, ostatnia chwila świetności.

Ale za to w kolejce czekają już piwonie.

I lilak, i konwalie Nie ma to jak maj

Wilcza Góra 16:04, 06 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piękna ta magnolia
Ja uwielbiam brzozy, a Twoje takie dorodne.Ślicznie się prezentują u Ciebie

Viola napisał(a)
Brzozy mają magiczną siłę. Wystarczy na nie popatrzeć i już człowiek jak w niebie. Postanowiłam "pójść" w brzozy. Mam na razie trzy swoje doorenbosy, ale wokół kilka wielkich zagajników brzozowych. Panicznie boję się, że mi je kiedys wytną. Chcę się zabezpieczyć i u siebie utworzyć kilka brzozowych skupisk. A magnolka urocza. Elizabeth - muszę zapamiętać

kiedy rozglądaliśmy się za "naszą ziemią", to właśnie obecność lasku brzozowego spowodowała, że zakochałam się w Wilczej to był zagajniczek z 5 metrowymi brzozami...a teraz...teraz uwielbiam je równie mocno...są dla mnie ważne
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:43, 06 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Marta, tego klona biorę pod uwagę, a tych soliterów to się już zrobiło ze 4 sztuki Bo z dwa pod murem-ogrodzeniem, a kolejne dwa pod ścianą domu. Wiem na pewno, że w tym gronie znajdzie się magnolia (prawdopodobnie Genie), klon (jeden lub dwa, w tym prawdopodobnie cynamonowy) i bez czarny Black Lace
I jak to się ma do trzech wiśni umberowych, które też na froncie rosną, jakby nie patrzeć

a mi ktos mowił a w czym nie pasuja do reszty drzew?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:41, 06 maj 2015

Do góry
Marta, tego klona biorę pod uwagę, a tych soliterów to się już zrobiło ze 4 sztuki Bo z dwa pod murem-ogrodzeniem, a kolejne dwa pod ścianą domu. Wiem na pewno, że w tym gronie znajdzie się magnolia (prawdopodobnie Genie), klon (jeden lub dwa, w tym prawdopodobnie cynamonowy) i bez czarny Black Lace
I jak to się ma do trzech wiśni umberowych, które też na froncie rosną, jakby nie patrzeć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:04, 06 maj 2015

Do góry
Pamajo...napiłam się mocnej herbaty ze śmietanką i po spaniu, po 3 usnęłam a rano, wiadomo, wszystkie plany w łeb
na razie wstawiam fotę zielonej liriope, do drugiej nie dotarłam
ta druga ma paskowane limonkowe liście

Bogusiu...dzięki za odpowiedź, jak starczy mi czasu przesadzę, jak nie, może sobie poradzątez pozdrawiam
Zielona...Marta, tez kukam przez lornetkę, czekam, na razie taka sama faza, tylko liści więcej na tulipanowcuco do Vanilki, łodygi są w prawidłowym kolorze, ale na jesień nie było wybarwienia, zobaczymy co w tym sezonie pokaże, z jej patyków tez sadzonki zrobiłam i o dziwo te najlepiej idą

Gierczusiu...bardzo dziękuję, też widzę, ze rh ruszyły cmok

Magda...bardzo dziękuję tylko w pracy nie mogę przestać myśleć o ślimakach nie mogę dać granulki, wczoraj późno wróciłam, nie zbierałam, rano nie zdążyłam, a te żeruja w najlepsze

tripetala pokazała liście, czyli magnolia parasolowata

stokrotki rok temu były w donicy, z zasuszonych kwiatów zostały nasiona, zrobiły się sadzonki, poszły na rabatę i kwitną
tanio wyszłoczosnki giganty idą, dużo młodych przyrostów, a obok juz wietlice wylazły, czyli paprotki

Ogród w cieniu brzozy 11:00, 06 maj 2015

Do góry
Agatko, magnolia przepiękna, z białych zawsze widziałam gwieździstą ale ona wygląda trochę jak zaśmiecona papierkami, Ta Twoja zachwycająca
Dwa ogrody 10:50, 06 maj 2015

Do góry
Szalony maj... kolorowy i kwitnący, doba za krótka albo musiałabym się sklonować, warzywa sieję, pikuję, dalie czekają, wybaczcie, że do Was zaglądam cichaczem lub wcale jak będzie padać, może nadrobię

Karola, jak trafię srebrne w przyzwoitej cenie to kupię, w wiadomej szkółce ich nie ma. Nie ścinaj kwiatostanów swoim, rozsiewają się, uzbierałam doniczkę siewek zielonych.
Jankosiu, ta fotka to tak odnośnie fioletowego chwastu dla Ciebie w takim razie szczawik jadalny z żółtym oregano, bylina, zimuje, już zaczął ładnie przyrastać.

Tess, nie zapomnę
Aniu, no troszkę robi się busz, ale tak ma być
Zakwitła jednym z dwu kwiatów młoda magnolia w nowym, ma być Betty

Małgosiu
sasanki przybierają w obwodzie, drugie kwitnienie

i miały być białe, a są kremowe z różową smugą, na dodatek z jednej cebulki po dwa, trzy pędy idą, różowe kwiatostany hiacyntów wycięte

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:11, 06 maj 2015

Do góry
Magnolia, buk obecnie rosnie obok tego dużego bukszpana, kuli.
na poprzedniej stronie, lewa strona ogrodu za evergoldami - słabo go widac bo mały...
nie moge zacytować swojego posta...

A o buku przy altanie tez pomyslałam - nie zniknie kolorem na tle tego brazu?
Ale jak altana obrośnie to może ten brąz tak nie bedzie przytłaczał...

Dzieki za miłe słowa - pisze szybko i z doskoku bo z pracy...
Wiąz i koreanka w donicach 08:39, 06 maj 2015

Do góry
jeszcze aktualne to ogłoszenie?- mam blisko znajomych którzy chętnie przygarną.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:37, 06 maj 2015

Do góry
nie, nie jest za wysoka ta pergola/altana- nikneły jej ścianki na fotce, stąd to wrażenie.
Buka nie znalazłam.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:34, 06 maj 2015

Do góry
Trzy amanogawy bym dała, tylko w trójkąt sadzone, nie wzdłuż orodzenie, żeby wzmocnić ich efekt.
Buk?- nie wiem gdzie on rośnie, może jeszcze wczytam się dobrze. jak trzeba myśleć o jego przesadzeniu, to przyszło mi do głowy żeby go posadzić blisko altany, na jej tle, patząc z tarasu.

Twój ogród jest świetny- baardzo w nim widać przestzreń i rozmach i wieelką pracę.
Pięknie jest, a jak sobie wyobraziłam z dużymi dzrewami to..... się zachwyciłam.
I te duże plamy- super!

Altana jest jakby ciut za wysoka w proporcjach- tak ze zdjęć się wydaje, ale 'wpisze' się w otoczenie i zniknie to wrażenie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 07:29, 06 maj 2015

Do góry
I to jest wlasnie spojrzenie typowo meskie .- czyli co Filip, marudze ?
Czlowiek sie napatrzy na te kwitnace magnolie a potem chce koniecznie znalezc miejsce dla niej... dobrze ze juz przekawitaja...

czyli zostaje wisnia- jedna albo trzy - moze Marta-Magnolia jeszcze zajrzy...
Ogród w cieniu brzozy 22:06, 05 maj 2015

Do góry
Cudna ta Twoja magnolia Agatko, witam krakowiankę, z której strony Krakowa jesteś?
Skąpana w słońcu 22:01, 05 maj 2015

Do góry
Zaczyna magnolia Yellow Bird

Młode liście

Nowe roślinki już w glebie, jakie one ładne

W cieniu - zacieniona 18:07, 05 maj 2015

Do góry
Fotki z dzisiaj...magnolia sąsiada zagląda przez płot...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies