Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Skąpana w słońcu 22:15, 04 maj 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ja też popieram wersję drugą, ale przydałyby się jakieś kolorowe akcenty, bo magnolia po przekwitnięciu też będzie zielona. Jeśli nie buki to może jakieś krzewy?

Po lewej stronie będzie kalina Watanabe, na kwitnie całe lato. Fakt, wysoka częśc będzie póżniej zielona. Tak chyba będzie lepiej bo to jest mała działka. Na magnolkę chyba puszczę powojnika to bedzie coś kolorowego

Pszczelarnia 21:46, 04 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I obiecana magnolia loebn. 'Leonard Messel', początek kwietnia OB Wrocław:

I pięknie kwitły pierisy, jak nigdy!

Dziękuję za zdjęcie L. Messel. Podoba mi się jej pokrój, moja na razie młoda i stoi w miejscu.
Pozwolę sobie na małe sprostowanie: na 3. zdjęciu jest skimmia.
Do K. B. wybieram się na kiermasz sadzonek za kilka tygodni.
Skąpana w słońcu 20:50, 04 maj 2015

Do góry
Ja też popieram wersję drugą, ale przydałyby się jakieś kolorowe akcenty, bo magnolia po przekwitnięciu też będzie zielona. Jeśli nie buki to może jakieś krzewy?
Pszczelarnia 19:21, 04 maj 2015

Do góry
I obiecana magnolia loebn. 'Leonard Messel', początek kwietnia OB Wrocław:

I pięknie kwitły pierisy, jak nigdy!

Pszczelarnia 18:29, 04 maj 2015

Do góry
Magdah napisał(a)
Witaj Ewo
też zauroczyły mnie te narcyzy Thalia, taki świeży wiosenny klimat i jeszcze nadzieja, że będą się rozrastać, super

Ta biała magnolia to chyba kobus czyli japońska.

A Annabelle mam już osiem lat i nie kładzie się, czasem po deszczu trochę się przechyla, nie podpieram jej, ale rośnie pod płotem w osłoniętym miejscu, więc wiatry jej nie smagają

pozdrawiam

Witaj Magdah!
Dostojnie Cię witam:

Skąpana w słońcu 17:59, 04 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Łany tulipanów cuuudowne! Gzdie chcesz to oczko zrobić? Podziwiam Twoje postepy, to strasznie ciężka robota i krzyż pęka. Uważaj na siebie.
Powodzenia - super Ci idzie

To jest to miejsce

Ono jest przy ulicy, która jest raczej uliczką dojazdową. Teraz sobie to wyobraź. Rosną już tuje, które będą prowadzone do wysokości około 160 -180

Z ulicy beda widoczne tylko korony drzew. Ogrodzenie ma byc z białego kamienia + antracytowe metalowe, poprzeczne grubsze pręty. Przy tujach ma być 3 metrowa rabata. Mam dylemat co posadzić z frontu. W środku będzie magnolia Lenei, po jej bokach myślę o wiązach Geischa i w narożnikach ? no własnie co ? Czy bordo, czy coś zimozielonego. Wiąz z bordo będzie bardzo żywym zestawieniem, z zimozielonych chyba subtelniejsze. A zimozielone to co ? Jodła koreańska, czy cyprysik pendula? Co radzisz ?
A może Kasiu masz inny pomysł. W nogach planuję kulkowe tuje z różami okrywowymi w różowym kolorze, trawy, złote bukszpany.

A tam w prawym rogu będzie oczko wodne.

Stary rysunek

Pszczelarnia 17:52, 04 maj 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Ewa, moja magnolia już rozszyfrowana. Nie szukaj zdjęcia tej z OB.

Zaraz pokażę, bo warto. A tymczasem moja kalina (Burkwooda czy angielska)?( dla Ciebie. Też już okaz 10-letni.

Dwa ogrody 16:15, 04 maj 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zielona Marto. Do wcześniejszego postu odniosę się w bardziej sprzyjających okolicznościach czasowych. Zawilce gajowe dadzą radę pod jeżówkami, tylko czy za bardzo ich później nie zdominują? Spróbować zawsze można, a potem zobaczysz. Poproszę o adres.
yolka - lubimy niebieskości O kancikowaniu nawet nie mam czasu pomyśleć. Jeszcze przesadzanie u mnie trwa.
Aniu, Zielona ma dobre oko oto co zastałam dziś rano, kiedy pojechałam otworzyć folię

mam judaszowca, co miał być pierwszym grujecznikiem rośnie trzeci rok i postanowił zakwitnąć, fotka kiepska, bo pochmurno było, może po południu uda mi się lepszą zrobić to zamienię

magnolia po deszczu

U mnie niestety paków żadnych nie ma ale za to zaczyna wypuszczać listki ten judaszowiec- grujecznik w ogrodzie masz istny już busz ślicznie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:05, 04 maj 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Poczytałam o psie ... skąd ja to znam ... u mnie kot i robi tak samo.
Znowu sasanek się naoglądałam, no i zaczynam myśleć o nich coraz bardziej.
Piękna magnolia ... cudna. Spotkanie też oczywiście, bo musiałam się trochę cofnąć.
Pogoda bura, pada. Normalka. Jak ludzie mają majówkę, to się psuje.

Ale na majówke nie było tak źle jak zapowiadano...u nas w pracy wszyscy sie śmiali że ma byc do 30 stopni...tzn. 10 stopni w piątek, 10 w sobote i 10 w niedziele..
Ale rzeczywistośc okazała sie lepsza niz zapowiedzi, pogrilowaliśmy, pobawiłam sie z dzieciakami w ogrodzie, posadziłam zaległości i dzis pada (nareszcie!) a więc suma sumarum jest nieżle choć zimno
Pozdrawiam Monia
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:28, 04 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Fajne zakupy,brzozy juz dorodne kupiłaś
Co to za magnolia?

Czekam aż się zazielenią dopiero wtedy je będzie widać

A magnolia to Genie, niestety sporo pąków spadło po mrozach ... będzie kwitło chyba tylko 4-5... ale dobre i to....
Ogród w Puszczykowie 11:38, 04 maj 2015

Do góry
Zakwitła magnolia Yellow River

I jeszcze widoczki nocne

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:32, 04 maj 2015

Do góry
a pamiętasz gdzie jest planik? gdzieś chyba był. nie pamietam gdzie ta ergola- naprzeciwko tarasu?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:16, 04 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Buk obok amanogawy:

Motylku a gdzie te wiśnie są na planie/w ogrodzie?
w jakim otoczeniu?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:05, 04 maj 2015

Do góry
Aga , tam jest plama budzisz Max Free - w tym roku już fajnie przybrał na masie. Jak zakwitnie to dopiero będzie ocposadzono
To właśnie te żurawki będą mi kwitly - właściwe to wszystkie już powinnam podzielić ale ... nie chce mi sie
Magnolia .! Wszelki duch .. !! Ciesze się ze zajrzalas. - bardzo bardzo
Wszystko sadzone jak podpowiadalas. Tulipany jak wysadze te żółtki to dodam jeszcze bordo
Jak juz jesteś to co myślisz o tym co zwizualizowala Zielona ?

Zielona , dzięki wielki - a tobie jak to się podoba?
ja jeszcze nie wiem ale potem ci szczerze że o 3 wiśniach w tamtym miejscu myślałam- nawet pytałam kiedyś Madzenki czym ma podsadzone swoje
Mój mały skrawek ziemi 09:18, 04 maj 2015

Do góry
Kilka zaległych fotel
Magnolia

Fiolet tulipków i migdałka , który w tym roku nie popisał się

Sasanka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:09, 04 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ale ładnie Anka!
niech no jeszcze róże się rozrosną i dojdą rośliny ktore tam planuje dosadzić
musiałam tutaj zostawić taki trójkąt ze względu na przeniesiony zraszacz. i teraz dumam czy dać tam żółtą trzmielinę i ciąć ją na płasko, czy może czarną trawkę? 'plecy' będą w bieli i fiolecie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:02, 04 maj 2015

Do góry
ja mam też tak z floksami płożącymi - śliczne, ale tylko chwilę, potem juz ich nie lubię. One by się sprwadziły może gdzieś gdzie się patrzy na nie z daleka- w czasie kwiatnienia dazdą efekt, a potem nie będą zwracać uwagi.

czereśnia?- taka gruba mi się wydała, stąd to skojarzenie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:44, 04 maj 2015

Do góry
montana śliczna- moja ładna, ale sporo jej do Twojej.
I grusza na horyzoncie- ostatnio w domu przegląd literacki przedmaturalny, ale o gruszy strazniku na miedzy, czy gruszy matce rodzicielce nie było.
O lipie było owszem, o dębach, o brzozie chyba też ( słabo zapamiętałam, i nakłada mi się przyroda z piatej kalsy- rozmnażanie człowieka i budowa gałki ocznej)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:40, 04 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Front

Nowa rabata z jukkami, stipami, perłowką i makami Bolero w perłówce, jeżówkami Green Jewel. Dołożyłam tu po 3 szt płomyka Pink Eye flame i purple eye flame http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/plomyk-wiechowaty-phlox-paniculata-pink-eye-flame/ Na ten sezon zostają, bo roślinki małe. Zobaczymy jak się będą prezentować. Magolia - nie bij ale na razie jeżówki tak małe, że nie wiem czy zakwitną, więc niech będą floksy. Te doniczki to brakujące stipy. Musze dokupić. Jeszcze z przodu są zaplanowane, więc razem brakuje ok. 15.

Magnolia zdecydowała się wypuścić świeżego kwiatka

A tu.. wróbel w trawie ha ha ha

sapporo śliczne, takie delikatne

Aga, wiesz że je mało przemocowa jestem, najwyżej pstryknę Cię w ucho
Ten floks, jak go dasz między jeżówki i będzie go nie za dużo ( tzn wiecej jeżówek) to nawet fajnie może wyglądać- wtedy ich zielone kwiaty będą w mocnym kontraście, więc będą bardziej widoczne.
Tylko nie zdominuj flokasmi, za dużą ilosćia całości.
I jukki idą na dalszy plan, ale może to nie będzie przeszkadzać.
Bolero wcześniej skończy, dobrze pamiętam?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:28, 04 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zrobiliśmy przemeblowanie pod pergolą, widać też powiększoną różankę w trakcie zmian

ale ładnie Anka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies