Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Mirella, dopiero dziś mam chwilkę. Z tą matą każdy musi zdecydować sam. Ja jak zobaczyłam na początku bycia na forum taką fotkę https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/201073/original.JPG, to odechciało mi się maty tam, gdzie roślinki mają rosnąć. Pod żwirek położyłam tylko za radą Dorotki starą firankę, bo na piaszczystej glebie kamyczki mieszają się z ziemią i wtedy nie jest to fajne. Przez firankę nie przejdą. Raz położyłam pod kamyczki taką włókninę do przykrywania ogórków i wyobraź sobie, ze trawa przez to przerosła. I tak trzeba czyścić żwirek z nawianego zielska i nawianych nasion trawy. Z tego względu, że z tym kamyczkiem jest kłopot, mało go stosuję w ogrodzie, szczególnie, kiedy jeszcze planuję zmiany na rabacie
Kasiu, nie wiedziałam, że dąbrówkę mączniak łapie. Szkoda, że się dowiedziałam, bo wcześniej go na niej nie miałam. A teraz będę wypatrywać
To tak, jak z opuchlakami. Póki o nich nie wiedziałam, byłam szczęśliwa. W tym roku jednego rh zaatakowały i dorosłego dwa razy już znalazłam i ciągle się gapię, czy już mi nie zeżarły wszystkiego