Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

ana_art 17:09, 21 maj 2015

Niesamowita zmiana
Iwonko czy Ty będziesz w sobotę u Bożenki w rododendronowym? czy mi się coś wydawało ?
yolka 17:13, 21 maj 2015

Metamorfoza mnie zachwyciła, zmiana niesamowita, gratuluje
Janina 17:14, 21 maj 2015

Wielkie zmiany 100 razy piękniej.
Asiuniaa 17:28, 21 maj 2015

Gratuluję Iwonko! A metamorfoza niesamowita, aż się nie chce wierzyć , że w ciągu roku tyle się zmieniło
Ewa777 18:17, 21 maj 2015

Gratulacje Iwonko Nie nadążam za Tobą i na wątku i w ogrodzie Myślę, że ognistą też nas zaskoczysz
anabuko1 22:21, 21 maj 2015

ależ u ciebie - ładnie. Wypielęgnowane super.Kolorków dużo-tak jak i ja lubię
Smagliczkowa kępa robi wrażenie- moja dużo mniejsza
GorAna 22:48, 21 maj 2015

Iwonko, mistrzostwo świata ta Twoja metamorfoza....cudnie masz
Pozdrawiam
Iwk4 22:53, 21 maj 2015

babka napisał(a)
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??

Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Iwk4 23:03, 21 maj 2015

MirellaB napisał(a)

Iwonko skoro Bogdzia twierdzi,że te rh tak mają to pewnie tak jest
Jeszcze raz o macie. Nie chodziło mi o położenie jej pod rh tylko czy w ogóle w ogrodzie gdzieś kładziesz matę?
Gratuluję 700 stron

Mirella, dopiero dziś mam chwilkę. Z tą matą każdy musi zdecydować sam. Ja jak zobaczyłam na początku bycia na forum taką fotkę
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/201073/original.JPG, to odechciało mi się maty tam, gdzie roślinki mają rosnąć. Pod żwirek położyłam tylko za radą Dorotki starą firankę, bo na piaszczystej glebie kamyczki mieszają się z ziemią i wtedy nie jest to fajne. Przez firankę nie przejdą. Raz położyłam pod kamyczki taką włókninę do przykrywania ogórków i wyobraź sobie, ze trawa przez to przerosła. I tak trzeba czyścić żwirek z nawianego zielska i nawianych nasion trawy. Z tego względu, że z tym kamyczkiem jest kłopot, mało go stosuję w ogrodzie, szczególnie, kiedy jeszcze planuję zmiany na rabacie
Iwk4 23:06, 21 maj 2015

makkasia napisał(a)

Piękna ta Magnolia
świetna metamorfoza, dąbrówkę rozłogowa lubię choć nie lubię jej podatności na mączniaka. Gratuluję następnej setki ...pędzisz niesamowicie !!!

Kasiu, nie wiedziałam, że dąbrówkę mączniak łapie. Szkoda, że się dowiedziałam, bo wcześniej go na niej nie miałam. A teraz będę wypatrywać
To tak, jak z opuchlakami. Póki o nich nie wiedziałam, byłam szczęśliwa. W tym roku jednego rh zaatakowały i dorosłego dwa razy już znalazłam i ciągle się gapię, czy już mi nie zeżarły wszystkiego