Ania
U mnie evergold jest w półcieniu
Ja to chyba źle patrzę na tą Twoją rabatę ... bo ja ją oceniam od strony wejścia do domu a Ty chyba z okna salonu?
Mogłabyś na tym rysunku dorysować rośliny?
A mi się rozplenica bardzo podoba Spróbuje z nią jeszcze Tylko, że to są kolejne koszty Ale pocieszam się, że poza rozplenicą i AM nie mam innych strat
A jaką masz odmianę?
śliczne, u mnie najwięcej ciemno granatowych, reszta się jeszcze wstydzi i się nie rozwijają, u mnie dużo z siewu jest co znalazłam na ogrodzie to wsadziłam na bylinówkę
Ha ha ha to tak jak ja jedyne miejsce gdzie pozwalam na takie kolory to przy wjeździe za bukszpanem, tam i liliowce i krokosmia i będą cynie czerwone, okraszone to wszystko fioletem. Ale poza tym miejscem nigdzie indziej Kocham pastele, a biel i limonka najlepiej przy domu
No i co Ci powiem, to Ci powiem, ale zaszalałaś z tulipanami, aż nie pamięta się trudu sadzenia jesiennego gdy widzi się za oknem takie widoki
Pięknie i wiem, że już tematu cebulowych nie odpuścisz To tak jak ja
Kilka dni będę się musiała delektować ich pięknem a później pościnam. Mam nadzieję, że wytrzymam. Nie chcę od razu się ich pozbywać bo liczę na kwitnienie za rok. Niech cebule rosną w siłę
Beatko
Żeby nie było tak pięknie to powiem Ci, ze rozplenica nie daje znaków życia ... pogodziłam się już z jej stratą Nie wiem tylko czy teraz nie kupię jakiejś mniejszej odmiany?
Jaką mniejszą rozplenicę polecacie do wgłębnika jako towarzystwo dla rozchodników?
Ty masz koncepcję żeby molinia nieco wysłoniła Ci dalszą część ogrodu A ja znowu kojarzę, że dla Ciebie mało tam się dzieje wiosną więc pomyślałam o wdzięcznej trawce, która bardzo wcześnie cieszy ... a poza tym dla mnie musi tam być coś w roli dywanu rozwijającego się przed tym pięknym drzewem a nie kurtyny, ktora będzie je zaslaniać ... no nie wiem ... po prostu tak to widzę
Z drugiej strony molinia jest ażurowa ... więc może będzie dobrze?