Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród z pergolą 11:07, 11 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

kompostowana tak, ale zwykła po 6, 47 czy 6,74

Agata
A gdzie taką kupujesz?
Ogród z pergolą 11:06, 11 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
molinia nie ma wysłonic dalszej cześci ogrodu bo za nią jest ściana
i fakt wiosną szału nie będzie ale ona z salonu by nie była widoczna tylko ta limonkowa trawka (elata lub sesleria - dumam)

narysowałam na szybko o co mi chodzi bo molinia ma byc za amanogawą, takim ogonkiem

i dalej ogonkiem kosodrzewina tam gdzie A-amanogawa i trzecie osatnie pole limonkowa trawa
jak to widzisz?
powiedz mi jeszcze u ciebie ta rabata ile ma słońca? ten evergold daje rade w takim półcieniu?bo on tez chyba limonkowy?

Ania
U mnie evergold jest w półcieniu
Ja to chyba źle patrzę na tą Twoją rabatę ... bo ja ją oceniam od strony wejścia do domu a Ty chyba z okna salonu?
Mogłabyś na tym rysunku dorysować rośliny?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:54, 11 maj 2016

Do góry
admete napisał(a)
Mam jednego chorowitka w domu, a że ucho więc cięzko przy takiej wichurze zabrać go na dwór, więc jestem uziemiona . Udało mi się dopiero o 16.30 wyrwać na dwie godzinki na dwór.

Zaczęłam porządki na nowo hahahahaha, chwasty jak ja leżałam nie czekały
Zaczęłam pod domem, gdzie mam pięć nowych różyczek, posprzatałam liście po morzu krokusów.......i zrobiłam rekonesans gdzie upcham moje dalie które rok temu były w tym miejscu........kilka chyba upcham

I dalej żółta........niestety moje przeróbki jesienne nie wyszły części roślin na zdrowie .
z 6 zebrinusów póki co żyje tylko jeden
dzieliłam też tą wielką bylinę (chłoliera zawsze zapominam nazwę ), która robiła u mnie taką wielka białą chmurę na tej rabacie - i nie wychodzi ani jeden - a przeznaczyłam na niego dwa spore paseczki na rabacie

miałam już super wyhodowaną chryzantemę - i ma dosłownie dwa listki po brzegach, a cały środek nie wiem czy zgnił, czy go coś zjadło, bo jak zaczęłam wyciągac suche patyczki bez korzonków, wylazło pełno mrówek a między suchymi zgliszczami znalazłam jakieś łupiny po larwach???

i znowu myślenie co tam zrobić
trza coś wsadzić bo będzie łyso

Też uważam, że zmiany jesienne nie wychodzą na dobre roślinom
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:50, 11 maj 2016

Do góry
admete napisał(a)
Na tarasie

Jak myślisz długo wytrzyma taka kompozycja? Bo ja mam w donicach stokrotki i bratki i nie wiem czy myśleć już o zmianie ?
A swoją drogą śliczne ujęcie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:48, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Białych kwiatów nigdy za wiele najwyżej się podzielę z kimś potrzebującym a jak długo one kwitną?
o właśnie to wiadomość w sam raz dla mnie jak Ci się wysieją w przyszłym roku odpisałam na meila
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:46, 11 maj 2016

Do góry
admete napisał(a)

Ślicznie
Czy to są CW?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:28, 11 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja rozplenicą jestem strasznie zawiedziona. Wypuściła ładnie ale połowa uschła. Zostały mi trzy z czego jedna zmieniła kolor na żółty.
Ja chyba posadzę jakieś carexy zielone.

A mi się rozplenica bardzo podoba Spróbuje z nią jeszcze Tylko, że to są kolejne koszty Ale pocieszam się, że poza rozplenicą i AM nie mam innych strat
A jaką masz odmianę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:06, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Udało mi się w końcu zdobyć orliki Winky Double White&White

śliczne, u mnie najwięcej ciemno granatowych, reszta się jeszcze wstydzi i się nie rozwijają, u mnie dużo z siewu jest co znalazłam na ogrodzie to wsadziłam na bylinówkę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:04, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I jeszcze takie energetyczne mam przy tarasie
Ale już wiem, że najbardziej lubię biel,róż i fiolet w moim ogrodzie

Ha ha ha to tak jak ja jedyne miejsce gdzie pozwalam na takie kolory to przy wjeździe za bukszpanem, tam i liliowce i krokosmia i będą cynie czerwone, okraszone to wszystko fioletem. Ale poza tym miejscem nigdzie indziej Kocham pastele, a biel i limonka najlepiej przy domu

No i co Ci powiem, to Ci powiem, ale zaszalałaś z tulipanami, aż nie pamięta się trudu sadzenia jesiennego gdy widzi się za oknem takie widoki
Pięknie i wiem, że już tematu cebulowych nie odpuścisz To tak jak ja
Z Pszenicznej ... 09:42, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie pasuje idealnie ... i nawet te bordowe drzewa zgrywają sie z nim

Renia masz dobre oko i gust hahah
Zwrócę się do Ciebie z planowaniem rabaty ukośnej Wiem że coś doradzisz fajnego, na obecną chwilę hoduję rośliny
Na Łowieckiej 01:23, 11 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie
Ciekawa jestem jak sobie poradzisz z tymi liściorami po przekwitnięciu tulipków?

Kilka dni będę się musiała delektować ich pięknem a później pościnam. Mam nadzieję, że wytrzymam. Nie chcę od razu się ich pozbywać bo liczę na kwitnienie za rok. Niech cebule rosną w siłę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:33, 10 maj 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
No tak, teraz już się nie dziwię, ze tu tyle stron przybyło. Jak Renia takie cuda pokazuje
Pięknie Ci te rabatki wychodzą, pięknie...
I powtórzę - w masie siła, obojętnie, czy będą to tulipany, czy rozchodnik z rozplenicą

Beatko
Żeby nie było tak pięknie to powiem Ci, ze rozplenica nie daje znaków życia ... pogodziłam się już z jej stratą Nie wiem tylko czy teraz nie kupię jakiejś mniejszej odmiany?
Jaką mniejszą rozplenicę polecacie do wgłębnika jako towarzystwo dla rozchodników?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:29, 10 maj 2016

Do góry
Białych kwiatów nigdy za wiele najwyżej się podzielę z kimś potrzebującym a jak długo one kwitną?
Na Łowieckiej 23:21, 10 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Pięknie
Ciekawa jestem jak sobie poradzisz z tymi liściorami po przekwitnięciu tulipków?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 10 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie tu masz odmiany?
Te ciemniejsze z pierwszego planu nie wydają Ci się podobne do moich?
nie mam pojęcia pomylone angelique
Ogród z pergolą 22:51, 10 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Carex Elata na 100% nie da rady w słońcu

o widzisz czyli odpada
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 10 maj 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

A jakie tu masz odmiany?
Te ciemniejsze z pierwszego planu nie wydają Ci się podobne do moich?
Z Pszenicznej ... 22:42, 10 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Renia jeszcze deszcz go dobrze nie umył, ale chyba najbardziej pasuje do naszego domu i do cegieł na cokole Może na weekend zagęszczarkę by się przydało wypożyczyć zobaczymy

No właśnie pasuje idealnie ... i nawet te bordowe drzewa zgrywają sie z nim
Ogród z pergolą 22:39, 10 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no myslałam o nim, masz?
zalezy mi na czymś co da rade na słońcu popołudniowym, jest limonkowe i ladnie przyrasta. i zimuje koniecznie!

Carex Elata na 100% nie da rady w słońcu
Ogród z pergolą 22:34, 10 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
bedzie wersja 1, amamnogawa juz posadzona
czemu nie molinia?
moja wizja to takie 3 kolory zachądzące na siebie dlatego molinia delikatnie jest za kosodrzewiną a kosodrzewina delikatnie zachodzi za carex limonkowego
wydaje mi się ze tam gdzie molinia powinna być najwyższa trawa a seslerie raczej są docelowo niższe od pumillo
ewentualnie sesleria tam gdzie carex tylko która byłaby najbardziej limonkowa?

Ty masz koncepcję żeby molinia nieco wysłoniła Ci dalszą część ogrodu A ja znowu kojarzę, że dla Ciebie mało tam się dzieje wiosną więc pomyślałam o wdzięcznej trawce, która bardzo wcześnie cieszy ... a poza tym dla mnie musi tam być coś w roli dywanu rozwijającego się przed tym pięknym drzewem a nie kurtyny, ktora będzie je zaslaniać ... no nie wiem ... po prostu tak to widzę

Z drugiej strony molinia jest ażurowa ... więc może będzie dobrze?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies