Karola no i mnie już się podoba, ale jak bym Ci pokazała drugą stronę to wierz mi, Twój warzywniak po Twoim miesięcznym urlopie wyglądałby bosko przy tym miejscu u mnie
Luśka i to daje mi też do myślenia - pewnie mam róże do wymiany, kilka postaram się kupić niedługo, a jedną która miała być też na pergoli zastąpię powojnikiem, w Auchan były i kupiłam którego chciałam Polish Spirit - pójdzie do róż na pergolę
Ja też mam z Auchan 3 powojniki i na razie dobrze sobie radzą choć jeden wyraźnie szybciej się zaaklimatyzował. Za to dwie róże po przeniesieniu nie za bardzo. A jedna ( szkoda że ta większa ) szczególnie. Być może mnie czeka zakup nowych w to miejsce.
No i super, z tymi różami widzisz tak to jest, ja też mam do wymiany i chyba zamówię na dniach, by przed zimą się dobrze ukorzeniły. Jakie kupiłaś sobie powojniki? Mnie zależało na niebieskim, u siebie mam takie blade niebieskie, czekają na przeniesienie z krzaczorów na różankę a dokupiłam bardziej granatowego/fioletowego. Zobaczymy jak zakwitnie posadzony na mojej glebie
Małgosiu nas też to nie ominie, mamy jeszcze drewno ale wypadałoby dokupić ze 2 metry i może brykiet sobie kupimy ale ten to na jesieni. Kiedyś mięliśmy to świetnie się rozpalał, momentalnie osiągał wysoką temperaturę, dawała dużo żaru, potem to tylko kawałek drewienka i cieplutko
Ja wczoraj wypieliłam całą rabatę grabową i mam odcisk dojrzewam już do tematu ściółki, jutro kupię korę i wysypię ją na szmatę. Inaczej nie poskromię chwastów przerastających mi przez siatkę. Bliżej pod hortensje dam kompost Będzie ładnie i z korzyścią dla hortek