Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 19:07, 10 maj 2016

popcorn napisał(a)
Ale masz ładnie

Karola no i mnie już się podoba, ale jak bym Ci pokazała drugą stronę to wierz mi, Twój warzywniak po Twoim miesięcznym urlopie wyglądałby bosko przy tym miejscu u mnie
AgataP 19:12, 10 maj 2016

tulucy napisał(a)
Agata pięknie, daliście czadu
O różach dałam u siebie, ale tak jeszcze myślę i myślę. U mnie już wszystkie ubiegłoroczne puściły, a nawet pąki kwiatowe mam już gdzieniegdzie.

Luśka i to daje mi też do myślenia - pewnie mam róże do wymiany, kilka postaram się kupić niedługo, a jedną która miała być też na pergoli zastąpię powojnikiem, w Auchan były i kupiłam którego chciałam Polish Spirit - pójdzie do róż na pergolę
AgataP 20:37, 10 maj 2016

polowka napisał(a)
Cześć. Jestem pod dużym wrażeniem. Tyle pracy samemu. I to jak ładnie. Będę zaglądać☺

witaj polowka, zapraszam częściej...
elmagra 20:44, 10 maj 2016

AgataP napisał(a)

Luśka i to daje mi też do myślenia - pewnie mam róże do wymiany, kilka postaram się kupić niedługo, a jedną która miała być też na pergoli zastąpię powojnikiem, w Auchan były i kupiłam którego chciałam Polish Spirit - pójdzie do róż na pergolę

Ja też mam z Auchan 3 powojniki i na razie dobrze sobie radzą choć jeden wyraźnie szybciej się zaaklimatyzował. Za to dwie róże po przeniesieniu nie za bardzo. A jedna ( szkoda że ta większa ) szczególnie. Być może mnie czeka zakup nowych w to miejsce.
Bogdzia 21:53, 10 maj 2016

AgataP napisał(a)

Karola no i mnie już się podoba, ale jak bym Ci pokazała drugą stronę to wierz mi, Twój warzywniak po Twoim miesięcznym urlopie wyglądałby bosko przy tym miejscu u mnie

Wcale nie jest tak źle.A wogóle pieknie wyszło. Agata Ty wyznacz kiedy jedziemy do Rogowa a z Kasia pojadę kiedy indziej bo ona rano pracuje.
Margarete 22:37, 10 maj 2016

Fajnie wyszło z tym kamieniem
Ja dziś przerzuciłam 2 metry drewna, ręce mi kończą się tuż nad podłogą, plecy bolą....ale cóż za satysfakcja.....
ren133 22:42, 10 maj 2016

AgataP napisał(a)

Renia jeszcze deszcz go dobrze nie umył, ale chyba najbardziej pasuje do naszego domu i do cegieł na cokole Może na weekend zagęszczarkę by się przydało wypożyczyć zobaczymy

No właśnie pasuje idealnie ... i nawet te bordowe drzewa zgrywają sie z nim
AgataP 09:34, 11 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Wcale nie jest tak źle.A wogóle pieknie wyszło. Agata Ty wyznacz kiedy jedziemy do Rogowa a z Kasia pojadę kiedy indziej bo ona rano pracuje.

Bożenko odpisałam już u Ciebie
AgataP 09:36, 11 maj 2016

elmagra napisał(a)

Ja też mam z Auchan 3 powojniki i na razie dobrze sobie radzą choć jeden wyraźnie szybciej się zaaklimatyzował. Za to dwie róże po przeniesieniu nie za bardzo. A jedna ( szkoda że ta większa ) szczególnie. Być może mnie czeka zakup nowych w to miejsce.

No i super, z tymi różami widzisz tak to jest, ja też mam do wymiany i chyba zamówię na dniach, by przed zimą się dobrze ukorzeniły. Jakie kupiłaś sobie powojniki? Mnie zależało na niebieskim, u siebie mam takie blade niebieskie, czekają na przeniesienie z krzaczorów na różankę a dokupiłam bardziej granatowego/fioletowego. Zobaczymy jak zakwitnie posadzony na mojej glebie
AgataP 09:39, 11 maj 2016

Margarete napisał(a)
Fajnie wyszło z tym kamieniem
Ja dziś przerzuciłam 2 metry drewna, ręce mi kończą się tuż nad podłogą, plecy bolą....ale cóż za satysfakcja.....

Małgosiu nas też to nie ominie, mamy jeszcze drewno ale wypadałoby dokupić ze 2 metry i może brykiet sobie kupimy ale ten to na jesieni. Kiedyś mięliśmy to świetnie się rozpalał, momentalnie osiągał wysoką temperaturę, dawała dużo żaru, potem to tylko kawałek drewienka i cieplutko
Ja wczoraj wypieliłam całą rabatę grabową i mam odcisk dojrzewam już do tematu ściółki, jutro kupię korę i wysypię ją na szmatę. Inaczej nie poskromię chwastów przerastających mi przez siatkę. Bliżej pod hortensje dam kompost Będzie ładnie i z korzyścią dla hortek