Tymi nie mogę się nazachwycać! Ale najbardziej czekałam na fotki z igloo i są! No no, ale podgoniłaś towarzystwo, papryka, bazylia, cebula, pomidory, gratulacje! Pytanie laika, ta folia bombelkowa robi taką komorę w igloo, żeby było cieplej? Siejesz w domu i przenosisz na wiosnę do igloo? Ależ pracowity weekend, dałaś czadu
takie skalnice mam po zimie. Co mam z tym zrobić? Jak poobcinam te suche to czy one odbiją jeszcze w tym roku czy to już trudno będzie uratować? czy co?
A co w tym dziwnego, że mają liście?
U mnie większość też ma A kwitną i te co liście mają i te w stanie bezlistnym, tylko jedna co ma listki nie kwitnie jeszcze...
Wzdłuż drogi dojazdowej chce posadzić jakieś drzewka (3 sztuki) aby odsłonić się od sąsiadów mam w głowie wiśnie osobliwą lub Platan Alphens Globe - Pelasia lub katalpę lub coś kolumnowego np grab.Nie do końca wiem jak szeroka powinna być taka rabata aby nie była nudna a zarazem wyglądała uporządkowanie, długość to około 8m licząc od końca szamba.Poradźcie proszę co posadzić pod drzewami myślę o trawach, (z tyłu wzdłuż ogrodzenia w zeszłym roku posadzone zostały miskant morning light 7 sztuk oraz berberysy kolumnowe) i... właśnie, nie wiem co wpleść, aby zachować porządek i symetryczny układ. Na innych rabatach mamy posadzone hortensje trawy (rozplenice,turzyce,turzyce bronze form) wszystko na tle tuj szmaragdowych oraz śliwy wiśniowe pissardi,wiśnie piłkowana amanogawą i świerk serbski.Staramy się zachować porządek i symetrię w nasadzeniach
Dziękuję