To super wiadomość
Sylwia, ruszyłam temat od płotu sąsiadów. Byłam umordowana po 2 godz, bo wywiozłam 4 taczki mokrej gliny na Anabelkową. Zobacz jaki wąski pas zrobiłam....a gdzie reszta
Papryki i pomidor posadzony do gruntu w igloo. Ziemia z worka plus słoma plus workowany obornik. Powinno być im dobrze haha
Bez otwierania okien 35 stopni, z otwartymi oknami dwadzieścia. Wystarczy. W nocy nie powinno spaść nisko a na pewno nie poniżej zera, więc będzie dobrze
W tym sezonie dodałam ogrodowi energii w postaci "wściekle" czerwonej ławki, która dostała nowe listwy...a przy okazji znalazło się jeszcze coś czerwonego..
Te dwie brzydkie kształtem rabatki będą zmienione jak będzie trochę cieplej
Polinka, witam się u Ciebie w wątku, masz piękny ogród zadbany, pełen porad. Zakładam rabatę z hortensjami przed świerkiem serbskim, który już rośnie, i zastanawiam się nad odpowiednią szerokością tej rabaty, żeby można było jeszcze podsadzić hortensje z przodu niskimi trawami. Czy mogłabyś mi napisać, w jakiej odległości masz hortensje od żywotników? Pozdrawiam
Basiek zdarzają się na szczęście jeszcze takie miejsca
ale tego gościa kwitnącego spotkałem tylko na Wielkiej Sowie, w ogrodzie miałem kilka odmian które już dawno padły a tu taka niespodzianka - trafiony w czasie wycinania traw