brzozy mam różne dwie pożyteczne, i trzy każda inna ale odmian Ci nie powiem bo kupowane były bez nazwy... nigra narazie mała, trudno powiedzieć jak zacienia
u mnie na szczęście ślimaków nie ma (na psa urok) posadzilam je w trawach więc dołów nie widać, zobaczymy jak w tym roku będzie jak mnie zneriwą to wylecą
Aneta, to Pierwiosnek Viala, jest taki nietypowy bo kwitnie.. w czerwcu. Dostałam go na spotkaniu u mnie.. i ma sie dobrze Jesienią przesadziłam i mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłam. Dostałąm 3 szt.. 2 Viala i 1 inny... ale nazwy jeszcze nie ustaliłam..
Krwawniki mam dwa różne... i mam do nich mieszane uczucia.. na razie wylądowały w 4 miejscu.. nigdzie nie mogą u mnie zagrzać miejsca. Rozrastają sie jak najgorszy chwast.. ale to nie problem. Problemem jest to, że sie pokładają.. łysieją na dole i uwielbiają go różne gąsienice i ślimaki. Jest rośliną na której sprawdzam, czy te nagoskorupowe łajzy sie już pojawiły czy nie.. Zawsze ślimaki są szybsze ode mnie i potem moje krwawniki wyglądają byle jak. Mam za żyzną ziemię dla nich.. wyrzucone na skalniak z ubogą ziemią też wybujały do nieba.. i ściągnęły rzesze ślimaków i gąsienic.. Na skalniaku zero chemii, bo wszytko mi potem spływa do oczka gdzie są ryby. Wiec ze skalniaka też wyeksmitowałam.
Ładne są, długo kwitną, ale te pokładanie sie i wszystkie plagi które je dopadają..... na razie są na warunkowym...
A to ślimak na krwawniku, że nie kłamię I nie prawdą że hosty są przysmakiem.. przysmakiem jest krwawnik.
co to? a i powiedz mi jak traktujesz krwawnik bo widzialam u Cibie rózowy? a ja też miałam w tamtym roku i se gdybam.
Też uważam że matka jest bleeeee tak samo jak ojciec
u mnie już innych barw nie będzie bo Danusia wyczepała moje kolory, no nie było czerwieni, ale czerwień to ja miałam w tamtym roku w jednorocznych o mrozie nawet nie chce mysleć brrrr -20 o godz 8,30...
przeczytałam u Madżenki że na stres poszla się poćwiczyć... mi najbardziej by pasowało w tej chwili wsunąć oooogromne lody albo jakąś lufe (chociaz nie piję) miałam pooglądać wasze róże ale ie mam siły idę chyba spać.... jutro będzie nowy lepszy dzień