Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:06, 23 sty 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...te czosnki powalają...cudowne Ana.. a ten rododendron powyżej jak się nazywa?
zabij a ja Ci nie powiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:50, 23 sty 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:16, 23 sty 2014

Do góry

cdn...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:05, 23 sty 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 23 sty 2014

Do góry
Danusia dzisiaj ogłosiła fiolet mam, poszperam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 23 sty 2014

Do góry
Nati napisał(a)
powiedz mi jeszcze kochana jakie masz brzozy u siebie i ta bordowa to nigra? czy one w miare ładnie zacieniaja?

brzozy mam różne dwie pożyteczne, i trzy każda inna ale odmian Ci nie powiem bo kupowane były bez nazwy... nigra narazie mała, trudno powiedzieć jak zacienia
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:46, 23 sty 2014

Do góry
u mnie na szczęście ślimaków nie ma (na psa urok) posadzilam je w trawach więc dołów nie widać, zobaczymy jak w tym roku będzie jak mnie zneriwą to wylecą
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 23 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

co to? a i powiedz mi jak traktujesz krwawnik bo widzialam u Cibie rózowy? a ja też miałam w tamtym roku i se gdybam.
Też uważam że matka jest bleeeee tak samo jak ojciec

Aneta, to Pierwiosnek Viala, jest taki nietypowy bo kwitnie.. w czerwcu. Dostałam go na spotkaniu u mnie.. i ma sie dobrze Jesienią przesadziłam i mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłam. Dostałąm 3 szt.. 2 Viala i 1 inny... ale nazwy jeszcze nie ustaliłam..

Krwawniki mam dwa różne... i mam do nich mieszane uczucia.. na razie wylądowały w 4 miejscu.. nigdzie nie mogą u mnie zagrzać miejsca. Rozrastają sie jak najgorszy chwast.. ale to nie problem. Problemem jest to, że sie pokładają.. łysieją na dole i uwielbiają go różne gąsienice i ślimaki. Jest rośliną na której sprawdzam, czy te nagoskorupowe łajzy sie już pojawiły czy nie.. Zawsze ślimaki są szybsze ode mnie i potem moje krwawniki wyglądają byle jak. Mam za żyzną ziemię dla nich.. wyrzucone na skalniak z ubogą ziemią też wybujały do nieba.. i ściągnęły rzesze ślimaków i gąsienic.. Na skalniaku zero chemii, bo wszytko mi potem spływa do oczka gdzie są ryby. Wiec ze skalniaka też wyeksmitowałam.
Ładne są, długo kwitną, ale te pokładanie sie i wszystkie plagi które je dopadają..... na razie są na warunkowym...
A to ślimak na krwawniku, że nie kłamię I nie prawdą że hosty są przysmakiem.. przysmakiem jest krwawnik.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:57, 23 sty 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

własnie chce przyciąć gałązki, nie myslałam o typowym cięciu brzozy mam rózne ale chce przyciąć pożyteczne które są w projekcie

Pożyteczne przy rozgałęzieniach pędów, żeby nie było widać cięcia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:32, 23 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dmucham rozgrzewająco od siebie... śniegu prawie nie ma i -5.
Czerwony lubiłam.. piszę czas przeszły, bo mam go jakoś teraz bardzo mało
ha ja u Ciebie Ty u mnie a ja w ogrodzie czerwieni nimam... no może poza jeżówką hot red ale kupowałam w pąkach i nie wiedziałam co to, to
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:29, 23 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Finkowa, ale dostałam od Miry ..

co to? a i powiedz mi jak traktujesz krwawnik bo widzialam u Cibie rózowy? a ja też miałam w tamtym roku i se gdybam.
Też uważam że matka jest bleeeee tak samo jak ojciec
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 23 sty 2014

Do góry
Selly napisał(a)
Witam w " nowym lepszym" dniu !

A jaki dziś kolor obowiązuje ? Zostało nam jeszcze coś wolnego w palecie barw ? Przydałoby się cos rozgrzewającego, bo pewnie u Ciebie mróz co nie miara. Ile pokazuje Twój megadokładny termometr przy pc ?
Całą Polskę przymroziło , ale pewnie u Ciebie rekordowo. A jeszcze niedawno zastanawiałaś się, czy nie odkryć róż , bo tak było ciepło

u mnie już innych barw nie będzie bo Danusia wyczepała moje kolory, no nie było czerwieni, ale czerwień to ja miałam w tamtym roku w jednorocznych o mrozie nawet nie chce mysleć brrrr -20 o godz 8,30...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:17, 23 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Brzoza nie jest typowym drzewem do cięcia. Podkrzesujesz gałązki od dołu, obniżasz wysokość, skracasz gałązki, żeby móc pod drzewem przechodzić. U brzóz jest zgoła inaczej - tniesz przez ruszeniem soków bo "płacze" czyli luty, ale jak ustąpią mrozy.

Które posadziłaś? Były w projekcie?

Zdzisław przywiązał gałązki i uzyskał to

własnie chce przyciąć gałązki, nie myslałam o typowym cięciu brzozy mam rózne ale chce przyciąć pożyteczne które są w projekcie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 22 sty 2014

Do góry
przeczytałam u Madżenki że na stres poszla się poćwiczyć... mi najbardziej by pasowało w tej chwili wsunąć oooogromne lody albo jakąś lufe (chociaz nie piję) miałam pooglądać wasze róże ale ie mam siły idę chyba spać.... jutro będzie nowy lepszy dzień
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:46, 22 sty 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
No tak, chodzi mi o Berry w takim razie, ależ una wielkaile jej tam posadziłaś?5szt?
oj napewno więcej... 8-9...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 22 sty 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Twój ogród jest jak Twoja biżuteria, którą tworzysz Subtelny i piękny Buziaczki
łoj nie przesadzaj...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:40, 22 sty 2014

Do góry
Bogda napisał(a)

Anet, przy rh jaka to żurawa?
ale która? patrząc od lewej
po lewej masz berry smoth, przed delt down, po prawej wyszła mi z głowy ;P
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 22 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Już po letnim spotkaniu w Twoim ogrodzie pisałam o mistrzowskich zestawieniach i cudownych kolorach miałam dziś nadzieję na powtórkę i nie myliłam się jeśli pamiętasz, jaką nazwę ma jeżówka o prawie bordowych płatkach?( drugie zdjęcie na tej stronie). Pozdrawiam.
oczywiście nie pamiętam, bo ja zawsze myle nazwy, ale pogrzebalam i proszę bardzo echinacea purpurea vintage wine
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 22 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Róż jak róż.... ale zaskakuje mnie różnorodność w Twoim ogrodzie... ogród znów nie taki wielki, uporządkowany, duże grupy rośłin... a jednak tak urozmaicony.... a to już podziwiam z paszczą rozdziawioną
ogród malutki nawet bym powiedziała zamalutki ale staram się jak mogę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:28, 22 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten róż to jak moje ulubione lody.
uwielbiam truskawkowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies