Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 18:47, 07 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie wydaje mi się że za płasko ...
Wieczorkiem wkleję Ci zdjęcie z takiego miejsca u mnie
Drzewo tutaj:

wiem o które miejsce chodzi ylko kojarzyłam że tam evergoldy masz poprzeplatane z kosodrzewiną
wstaw czekam
Ogród z pergolą 18:46, 07 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja Ciebie nie poznałam w nowym avatarku Ładna dziewczyna jesteś

dziękuję!
Ogród z pergolą 18:42, 07 maj 2016

Do góry
11stokrotka napisał(a)
Aniu, awatarek super.
Dzięki za link do bylinowego. Daj mi chwilę, to obejrzę i będę zamawiać.
Kompozycja Jagody z berberysami przepiękna i moim zdaniem jesienny kolor erekty pasowałby do waszej elewacji. Wiesz, ze nie jestem specjalistą, ale myślę, że dobrze by było erektę rozświetlić i rozlużnić wysokimi trawami. Zwróć uwagę, że u Jagody ściana jest jaśniejsza. Może by połączyć propozycję Reni i pomysł Jagody?
Bużka

Małgosia wkońcu się odezwałaś
Ty mi doradzaj koniecznie bo mi sie u Ciebie bardzo podoba
jak byś te pomysły połączyła? Jagodowa pod oknem a Reniowa dalej?
Ogród z pergolą 18:34, 07 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Justyna, no ale przecież fajny jest widok na rośliny...nie za wysokie oczywiście żeby dalej tez było widać
Chude drzewko dużo nie zasloni

ale wiecie co jak je posadzę miedzy oknami to tez je będę widziała tylko stojac gdzie indziej, moze to jest pomysł..
amanogawa wąziutka
Ogród z pergolą 18:32, 07 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
mnie sie drzewo w oknie nie podoba ...z molinia tez mam kłopot zaakceptowac w szybie.

bo dla mnie to jest trudne do zrozumienia ze ludzie robia wielkie okna ...potem zasłaniaja je roletami ...albo własnie .....nowy pomysł widze ...rosliny w szybie ....ja tam bym nie robiła rabaty pod tym oknem ...a dokładnie na przeciwko niego ...szeroka rabate z tujami w plecach.

a zostawiwałbym tylko ta czesc pod domem z małym oknem na rabate.

moze masz rację z tym drzewem..pomyślę jeszcze
a na przeciwko tej rabaty żwirowej i mojego widoku z salonu będzie plac zabaw jak u malkul
Ogród z pergolą 18:30, 07 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ty to masz dobrze z zakupami.
Poszukam jej postów później. Teraz mnie okna wzywają.

i ceny tez fajne bo po 7zł p9 to chyba spoko
Ogród z pergolą 18:29, 07 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

A a odkrylam jeszcze berberysa green carpet, tez fajny jest

Może nawet zaraz pojadę kupić

piekny, kupiłaś?
Z Pszenicznej ... 17:24, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ach i jeszcze bo przegladam ten watek co wrzuciłyście jako inspirkę i fajnie miedzy buksami by limonkowa żurawka wygladała ale to mozna kiedys tam dołożyć

Aniu tak jak napisały dziewczyny limonka na słońcu nie da rady - tam ma być tylko dwóch bohaterów - bukszpany i ML, reszta to zmienne wypełniacze w postaci cebulowych
Z Pszenicznej ... 17:22, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agata kupisz 5, podzielisz wyjdzie 10 i wsadzisz symetrycznie między kulkami. według mnie będzie Cię drażnić ze nie równo. zwłaszcza dopoki się nie zrosną choć niewiem czy tak chcesz. mnie by drażniło
poidełko cu-do-wne!

Aniu na 10 szt to miejsca nie ma, poza tym ML potrafi też wielki rosnąć. Podoba mi się jego forma i dlatego musi być posadzony rzadziej by wydobyć jego piękno Kulki mają być w przyszłości duże Każda oddzielnie
Tu ma być ogród :) 11:49, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

w tym roku wejde w palety bo nie mam czasu, ale moze jesienią poproszę o taki zestaw
wysokosci sama wymyślałaś tak poprostu z praktyki siedząc na sofie czy sa jakieś normy? głupie pytanie trochę

Paletowe też są fajne.
A o te ze stali Ty możesz poprosić teścia, to masz super, na pewno w atrakcyjnej cenie jesteście w stanie to zrobić.
Ogród z pergolą 11:18, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia wielkie dzieki,fajnie że chciało ci się
a nie wydaje Ci się ze z lewej troche za płasko by było większość roku?
jak dalaś tą zajawkę z kosodrzewiną i limonką to znalazłam jeszcze berberysa Maria. może jego z nią skomponować?
a powiedz mi amanogawa sadzona w żwirku na końcu tej rabaty czy po stronie ziemi tam gdzie róże?

Nie wydaje mi się że za płasko ...
Wieczorkiem wkleję Ci zdjęcie z takiego miejsca u mnie
Drzewo tutaj:

Ogród z pergolą 10:02, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Magnolia u malkul chyba dawała 3 do wyboru ze strony trawy.eu
3 linki w poscie są, moze łatwiej bedzie szukać
nie zapisywałam bo my z dziewczynami osobiście do kobitki jeździmy, to doradzi na miejscu co ma

Ty to masz dobrze z zakupami.
Poszukam jej postów później. Teraz mnie okna wzywają.
Ogród z pergolą 09:52, 07 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jak dalaś tą zajawkę z kosodrzewiną i limonką to znalazłam jeszcze berberysa Maria. może jego z nią skomponować?

A a odkrylam jeszcze berberysa green carpet, tez fajny jest

Może nawet zaraz pojadę kupić
Tu ma być ogród :) 09:41, 07 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

sama jestem ciekawa efektu końcowego.

w tym roku wejde w palety bo nie mam czasu, ale moze jesienią poproszę o taki zestaw
wysokosci sama wymyślałaś tak poprostu z praktyki siedząc na sofie czy sa jakieś normy? głupie pytanie trochę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:39, 07 maj 2016

Do góry
ja bym chciała zebys pokazała skarpety z bukszpanu pod grabami, ciekawa jestem jak te sadzoneczki sobie radzą?
planuje je tez zamówić
Ogródek Iwony II 09:36, 07 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś dostałam korę z tartaku. Nie za darmo, ale warto było... niestety nie jest przekompostowana, podobnie, jak ta workowana ...
Jutro wypielę kilka rabatek i się zastanawiam, czy wysypać taką korą, bo świeża kora pobiera azot ... może ją gnojówką rozcieńczoną podlać ? przyspieszy rozkład?

ja tą co kupiłam to też nie przekompostowana ale zauważyłam ze wszyscy tutaj tak robia i roślinki zyją
Ogród z pergolą 09:33, 07 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania, a gdzie są te trawki polecane i gdzie je kupujesz?

Magnolia u malkul chyba dawała 3 do wyboru ze strony trawy.eu
3 linki w poscie są, moze łatwiej bedzie szukać
nie zapisywałam bo my z dziewczynami osobiście do kobitki jeździmy, to doradzi na miejscu co ma
Ogród z pergolą 09:31, 07 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Aniu zmieniłaś awatar. Bardzo ładny ten nowy, i do tego to chyba jest fotka z sobotniego spotkania naszego
Twoimi grujecznikami też się martwię....może jeszcze nie wszystko stracone. Ja marzę o grujeczniku ale miejsca nie mam...

U mnie nie ożyły 2 prosa rózgowate....a szkód bo już spore kępy były, jedna z rozplenic oraz kupiona w ub roku hortensja omszała( nie była tania....no trudno) muszę to przeboleć...

Którą koncepcję żwirkowej rabaty wybierasz ?

tak to zdjęcie Bogdzi
strasznie mi szkoda tych grujeczników, wiem że na zime musiałabym je okrywać ale nie spodziewałam sie że w kwietniu tez
oby przeżyły, oby przeżyły................
szkoda Twoich roślinek też, dziwne bo ty masz tam tak przytulnie, obrośnięte. u mnie to hula wiatr, pusto jeszcze
nie wiem na co sie zdecyduje, obie są piękne..
teraz jak patrzę przez okno i robiłam to zdjęcie jaki mam widok to myślę sobie czy dobrze aż tak blisko domu drzewo?
Ogród z pergolą 09:25, 07 maj 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
fajne spotkanko widzę było super avatarek Aniu
u Ciebie znowu plany, będzie się działo

mi się tak dużo rzeczy u mnie nie podoba że mogłabym non stop cos tu wrzucac do zmiany lub stworzenia mam nadzieję że za parę lat doczekam sie ogrodu
Ogród z pergolą 09:23, 07 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Mam coś takiego
Rabata powiedzialabym zimozielona:

pod domem zielony pas - żywopłocik z cisa (lub bukszpanowy)
różowe - tulipany na wiosnę
jasnozielone przed żywopłocikiem - jasne carexy (evergold, everest itp)
drzewo - amonagawa
pod drzewem - kosodrzewina
a z tyłu (przy oknie)latem - molinia

Renia wielkie dzieki,fajnie że chciało ci się
a nie wydaje Ci się ze z lewej troche za płasko by było większość roku?
a powiedz mi amanogawa sadzona w żwirku na końcu tej rabaty czy po stronie ziemi tam gdzie róże?
tak to z salonu wygląda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies