Jabłonie tniemy zawsze zima, najlepiej pod koniec stycznia, tak jak inne owocowe. Ale ja teretyk jestem, bo żadnej jabłonie nie mam ale marze o niej
Dziury na rózy wyglądaja raczej na gąsienicę. Ja juz takie grube wypasione gąsienice widziałam na roslinach. Zrób oprysk Mospilanem lub innym środkiem na gryzące i ssące jesli to gasienice.
I chyba też tak zrobię. Kora porządkuje jednak rabatę, a że u mnie jeszcze mikruski rosną to takie pustki i gleba mi daje po oczach.
Tak sobie zwiedzam wątki i jak się naoglądam takich pięknych widoczków jak u Ciebie to lista chciejstw się makabrycznie wydłuża w zastraszajacym tempie. Mój budżet tego nie zniesie zwróciłam jednak uwagę, że wszystko to są rośliny lisciaste, byliny, cebule. Jak ja mogłam kiedyś chcieć tylko iglaki??
W tym roku zamierzałam kupić sporo traw, ale co co rusz czytam teraz, że sporo z nich nie ruszyło po zimie. Zastanawiam sie, ktore wybrac.
Martyna
Przyjemnego ciachania życzę Szkółki nie kojarzę, ale może kiedyś zapuszczę się w tamte strony pooglądać. Najdalej to ja byłam koło domu kultury. W ogóle nie znam Łazisk. Widok musiał być nieziemski
Edit. Widzę, że już pociachałaś. Niech się teraz fajnie zagęszcza
w tym roku wejde w palety bo nie mam czasu, ale moze jesienią poproszę o taki zestaw
wysokosci sama wymyślałaś tak poprostu z praktyki siedząc na sofie czy sa jakieś normy? głupie pytanie trochę
porządkuje i zapobiega chwastom, ja pod korę rozkładałam grubą warstwę gazet.
Z traw ja po jednym roku mam zastrzeżenia do Ice Dance bo się rozłazi, Amazon Mist, Frosted Curls, Gold Fountain mi wygniły, Evergold jest brzydki po zimie.