Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:02, 15 mar 2021

Do góry
tu sypiają wszystkie cztery

a te w kurniku

ruszyły

i taka niespodzianka
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:57, 15 mar 2021

Do góry
pusto, ale przyjemniej

znowu obwódki do poprawy

ten punkcik na końcu ogrodu na horyzoncie to szałas...kiedy ja tam z porządkami dojdę....ech
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:54, 15 mar 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:50, 15 mar 2021

Do góry
Zaległe foty ....mam ich przeszło setkę....ale w skrócie w najbliższych dniach postaram się pokazać co się działo przez ostatnie dwa tygodnie, bo nie tylko w kurniku siedziałam
Sprzątam, staram się codziennie coś, metodycznie idę po kolei

Placyk w ogrodzie 10:46, 15 mar 2021

Do góry
Witam. Nie wiedziałem dokładnie jaki dać tytul możliwe że jest bledny. Rabaty w ogrodzie posiadam żwirowe. Jeśli chodzi o drzewa krzewy sprawdza się i jest ok. Mam problem z miejscem na krzesła stół oraz obwódką domu. W miejscach ze zdjęć prawdopodobnie te odcięcia są zle zrobione i są za płytkie stąd problem z wysypaniem się żwiru. Prawdopodobnie to przez psy które posiadam...myślę nad tym żeby to od nowa zrobić. Myślę czy nie zrobić tego w kostce brukowej albo płytach chodnikowych. Kostka chyba będzie droższa a nie oszukuje zależy mi na cenie stąd żwir aczkolwiek co roku poprawiać i znosic z trawy żwirek to też bez sensu. Macie jakieś pomysły co można zrobić żeby rozwiązać problem wysypującego się żwiru a zarazem nie pchać się w duże koszty ? Moim jedynym pomysłem jest kostka albo płyty chodnikowe. Dziękuję za sugestie i pomoc.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:33, 15 mar 2021

Do góry
Zapikowałam malwy i fenkuły

Upychamy gdzie się da bo miejsca na oknach brak

A tu jeszcze do pikowania szałwia omączona i miętą meksykańska
Gdzie ja to ustawię???

Szklarnię muszę mieć ale to dopiero może za rok...
Trzymajcie kciuki bo to pierwszy raz gdy doszłam do etapu pikowania
Klon przycinanie 10:31, 15 mar 2021

Do góry
Ja mam takiego czerwonego klona, posadzony ubiegłej wiosny, potem przesadzony, jakaś odmiana o czerwonych liściach (w sumie ciemno czerwone/brązowe). Rośnie na pełnym słońcu i wystrzelił mu w zesłym roku taki przewodnik. Nie zależy mi na tym by formować go w kulke ale by pokrój był bardziej zwarty i nie wiem czy ciąć ten przewodnik z lewej, czy to nie pobudzi go do większego wzrostu, czy ciąć te krótsze gałązki? Ciąć teraz czy czekać na jesień?

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 10:23, 15 mar 2021

Do góry
Mam takie 2 śliwy, wsadzone (kopane z gruntu) jesienią 2019, ale rosną tak jakoś marnie, chciałabym je przyciąć aby zagęścić im koronę, czy mogę to zrobić teraz czy czekać i ciąć po kwitnieniu? Nie wiem jak się za to zabrać, czy ktoś mógłby mi łopatologicznie zaznaczyć które gałęzie ciachnąć bez obawy o zdrowie drzewek?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:30, 15 mar 2021

Do góry
Moje ogrodowe hortensje kolejny rok ruszyły z impetem. Rosną w donicach, na zimę grupuję je razem i stawiam z dala od wiatru. Młode listki cieszą, ale do końca przymrozków muszę je na noc przykrywać. Jest to dość męczące, ale te kwiaty w sezonie wynagradzają wszystkie wiosenne niedogodności
Mój ogród pod lasem 09:27, 15 mar 2021

Do góry
malgol napisał(a)
znalazłam fotkę z lata.Jaśminowce to niekwitnace rzadkie chaszcze ,za plecami roslinność sąsiadki dlatego wydaje się ,że to ściana zieleni ,ale to złudne . Zimą sasiadka nie ma nic tylko widać plandekę na drewnie. Wywalam jaśminowce i tam chcę dać te buki.Zima całkiem łyse chyba nie są? bo liczę ,że te zimowe listki przesłonią plandekę

Śliczne hosty i cała reszta też oczywiście
To Minute Man czy Patriot?
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 09:10, 15 mar 2021

Do góry

Rabata frontowa choć wymaga sprzątania, budzi się do życia. Dla czosnków glob master to będzie pierwsze kwitnienie. Ale się nie mogę doczekać
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:44, 15 mar 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wiosna już za chwilkę ,więc powiesiłam wianek do tych obsadzonych donic

Pięknie
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:34, 15 mar 2021

Do góry
Najlepiej byłoby nakłuć trawnik aeratorem rurkowym, lub chociaż widłami ale głęboko.

April podbija las... 08:21, 15 mar 2021

Do góry
April napisał(a)

Sarenki są ale dalej, na łąkach. Do mnie nie podchodzą. Za to mam inne atrakcje. Bardzo blisko podchodzą dziki, a zające brykają przez działkę.
Dziś takiego futrzaka uratowaliśmy przed wścibskimi kotami. Chyba mają norkę pod moimi thujami.

Ależ słodki Co z nim będzie? Jest na tyle duzy ,żeby zyć bez matki?
System automatycznego nawadniania 08:01, 15 mar 2021

Do góry
Mariusz77 napisał(a)
Witam, jak większość osób w tym wątku zamierzam podjąć próbę samodzielnego zaprojektowania i wykonania automatycznego nawadniania. Wykonałem trzy szkice rozmieszczenia zraszaczy i mam ogromną prośbę jak by ktoś zerkną fachowym okiem i wskazał który z nich jest zbliżony do poprawnego i jakie korekty należy nanieść.

Hej.
Najlepszy jest zdecydowanie trzeci projekt. Ale też ma błędy zobacz czerwone kółka tam jest sucho, zraszacze nie nachodzą na siebie, rób tak jak masz zaznaczone zielone kółko

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:02, 15 mar 2021

Do góry

Trawska pościnane , hortki też czekamy na dobrą pogodę .
Ogród z zegarem 04:19, 15 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Moje jedne ciemierniki mają zielone liście

A drugie (ten sam gatunek) takie trochę bakłażanowe

To normalne?

To na dole to ciemiernik cuchnący

Fajnie się robi ale duzo ciężkiej pracy.... ale zakupy będą
Z braku miejsca pozostaje mi się cieszyć na czyjeś zakupy
Ogród Basi i Romka 00:49, 15 mar 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Taki mały obchód po ogrodzie

Basiu, a te cudowne słoneczka - ranniki, to są cebulowe?
Za drzwiami do ogrodu... 23:39, 14 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Te okucia na drzwiach masz wspaniałe, ale i te drzwi po przemalowaniu super wyszły Zakupy już poczynione i pozachwycałam się fotkami ogrodu, ależ już tęsknimy do tych zapachów i kolorów

Fajnie, że drzwi się podobają

Wiosna ma ponad dwutygodniowe opóźnienie w porównaniu z poprzednim rokiem, tak więc jeszcze poczekamy na te kolorki, a jeszcze u nas na wschodzie...Ale dzięki słoneczku już coraz więcej oznak wiosny

Przedogródek pod dębem 22:35, 14 mar 2021

Do góry
A pamiętacie "pozaplataną " roślinę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies