Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:11, 19 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja dzis smardze rzucilam pod noz kosiarki

no to już po smardzach, moje pewnie będą sobie rosły do czasu, aż je rozdeptam podczas jakichś prac na rabatach.
Ogród Marty 22:11, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, ja Ci współczuję, że taką walkę musisz stoczyć, żeby rośliny posadzić, ale przez to kiedyś te rabaty będą smakowały 2 razy bardziej, twarda dziołcha z Ciebie jest!

Masz rację. Satysfakcja jest ogromna, a ja Ciebie podziwiam z tymi Twoimi hektarami
Tu ma być ogród :) 22:09, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Też topsinem pryskałam, ale zrobię jeszcze powtórkę, bo po pryskaniu deszczowo było.

Tyle osób już napisało, że mają smardze, że stwierdzam, że to bardzo popularne grzyby
ja dzis smardze rzucilam pod noz kosiarki
Tu ma być ogród :) 22:08, 19 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a pryskalas czyms? Ja swoje polalam topsinem z konewki.moze to pomoglo.kapustki maja jeszcze male ale calkiem sporo.
Smardzy trz mam sporo ale jakoś jeść ich nie mam ochoty..

Też topsinem pryskałam, ale zrobię jeszcze powtórkę, bo po pryskaniu deszczowo było.

Tyle osób już napisało, że mają smardze, że stwierdzam, że to bardzo popularne grzyby
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:04, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a mi w zeszłym roku exotiki kwitły, w tym tylko dwa wyszły i bez pąków kwiatowych, to za rok jest jeszcze dla nich szansa na kwitnienie?

Naprawdę? A ja już myślałam, ze to pewniaki
Tu ma być ogród :) 22:04, 19 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

u mnie w tamtym roku były ale nie jadłam..
A teraz nie rzuciły mi się w oczy ,muszę jutro tam zerknąć.
Mimo wszystko bałabym się je jeść..ktoś radził by w sanepidzie zbadać i dopiero potem konsumować

Iza, bez przebadania to ja też się nie zdecyduję na konsumcję, do tej pory jakoś żyłam nie znając tego smaku to i mogę żyć w tej niewiedzy dłużej
Tu ma być ogród :) 22:04, 19 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

Mimo wszystko bałabym się je jeść..ktoś radził by w sanepidzie zbadać i dopiero potem konsumować

Iza, bez przebadania to ja też się nie zdecyduję na konsumcję, do tej pory jakoś żyłam nie znając tego smaku to i mogę żyć w tej niewiedzy dłużej
Tu ma być ogród :) 22:01, 19 kwi 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)
Trafiłam na fotki... udało mi się i muszę przyznać że masz już cudnie.
Wizytowka by się przydała jak nie teraz to pod koniec sezonu

Patrząc na Twojej trawy stwierdzam, że u mnie Grecki i Variegatusy padły. ML jak u ciebie a te nie ruszyły nic a nic a blisko siebie mieszkamy. Cóż mus będzie dokupić.

Marta jeszcze ich nie przekreślaj, fakt blisko mieszkamy, ale tu nawet wystawa ma znaczenie.

Przerazilaś mnie tą wizytówką, zobaczymy ile się uda zrobić do końca sezonu, może wtedy pomyślę
Ogródek Iwony II 22:01, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pięknie Ci nigry zakwitły Iwonka, to co piszesz, że one kwitną i równocześnie mają już listki by się potwierdzało, u mnie jest tak samo.
O akcji z psami poczytałam, kto by pomyślał, że takie zmartwienie będziesz miała, dobrze, że chociaż sąsiadka zaproponowała pokrycie strat, wiele lat temu jak pies znajomych urwał się z łańcucha i wpadł do szklarni z pomidorami moich rodziców, niszcząc połowę już owocujących roślin, znajomi przestali się odzywać, taki sposób sobie wymyślili, na rozwiązanie tematu, ludzie są różni

Edytko, bynajmniej wiem, że Nigry to Nigry

Co dzień bardziej otwierają się kwiatki
Pisardi bezlistna. Tak wiało, że nie mogłam złapać ostrości

Co do ludzi, czasami nie mamy wpływu na to, jak myślą, co robią, jak postępują i że nas ranią ...Musimy nauczyć się żyć z różnymi ludźmi. Dobrze, jak wkoło nas są ci lepsi Wtedy łatwiej
Tu ma być ogród :) 21:57, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też się szykuję, że kilka sztuk trzeba będzie zakupić, ale jeszcze poczekam do maja.

Rozchodniki będę dzielić, zostały mi 3 ładne z 7 - te co chorowały jakies pojedyncze kapustki mają, ale słabo wyglądają.
a pryskalas czyms? Ja swoje polalam topsinem z konewki.moze to pomoglo.kapustki maja jeszcze male ale calkiem sporo.
Smardzy trz mam sporo ale jakoś jeść ich nie mam ochoty..
Tu ma być ogród :) 21:53, 19 kwi 2016

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Trafiłam tutaj różnymi ścieżkami...żałuję, że tak późno... Pięknie jest u Ciebie, na pewno będę zaglądać

Pozdrawiam

intrygująco zabrzmiały te "różne ścieżki", miło mi, że planujesz wpadać do mnie
Tu ma być ogród :) 21:50, 19 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Ślicznie u Ciebie wiosną
W jednym roku też miałam wysyp smardzów, chyba z korą grzybnię przytachałam. Ale nie były smaczne i nie pachniały tak aromatycznie, jak leśne. Zazdraszczam wyplewionego ogrodu, ja póki co chwastów nie ogarniam

moje też za sprawą kory się pojawiły.

Jeszcze cały nie wyplewiony, walczę, ale w porównaniu do ubiegłego roku, gdzie wszystkie rabaty były bez kory lub kamienia, to i tak jest bajka
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 21:30, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jak tam żywopłot Marta? Czytałam u Marzeny, że sadzisz, dużo jeszcze zostało?

Wsadzilismy jakieś 50 grabów czyli 12,5 m. Jeszcze 70 sztuk zostało na drugą stronę, ale nie wiem kiedy M mi to przekopie. W tym tygodniu pewnie nie da rady. Sama bym się za to wzięła, ale mam mnóstwo innej roboty. Chwasty mnie wyprzedzają i to w zawrotnym tempie
Tu ma być ogród :) 20:46, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dubelek, więc grzybka zostawiam, ciągle myślę zjeść czy nie zjeść ten rarytas, a jest ich u mnie więcej

Moja "przyziemna" :) pasja 20:36, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to teraz wiem jakiej seslerii się spodziewac, moze juz jutro moja do mnie przybedzie.
Zapisuję co zapodajesz serbom i swoim tez dam papu, bo chcę żeby mi szybko niefajne widoki zasłoniły.

Będę zaglądać jak postępy przy ściance, ja dziś dostanę wycenę swojej.

Kurcze... mam nadzieję, że dostaniesz już paczkę...

Liczę, że moje serby w końcu działki ruszę mocno w tym sezonie (ich trzeci u mnie), bo też mają co zasłaniać .
Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pewnie, że mogą być - uwielbiam Twoje fotki... już myślami na pieńku zasiadam

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu ale piękna wiosna u Ciebie drzewa kwitną a tulipanki miodzio
I dym z ogniska już ulatuje

Wiecie, czasami będąc na działce wieczorem po cały dniu albo pracy albo innej ..
Lubię rozpalić ognisko, posiedzieć przy nim z kubkiem dobrej herbaty lub lampką wina...Ummm cudne relaksujące chwile.
Na majóweczkę bedą.Oby tylko było ciepło.
Lubicie tulipanki,,, to proszę kolejne

te tulipanki

- tak dziwnie rozkwitły
Tu ma być ogród :) 20:24, 19 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

jak nie my to kto pewnie, że damy rady !

optymizm najważniejszy
Tu ma być ogród :) 20:20, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nie zawsze ogród może być na pierwszym miejscu, ale myślę, że nie mamy się czym stresować, damy radę!

jak nie my to kto pewnie, że damy rady !
Tu ma być ogród :) 20:16, 19 kwi 2016

Do góry
dubelek, więc grzybka zostawiam, ciągle myślę zjeść czy nie zjeść ten rarytas, a jest ich u mnie więcej

Tu ma być ogród :) 20:16, 19 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

u mnie też robota i doniczki stoją

nie zawsze ogród może być na pierwszym miejscu, ale myślę, że nie mamy się czym stresować, damy radę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies