Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Liliowo i kolorowo:) 11:49, 26 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Danusiu, piękna wiosna u ciebie, magnolia na żółtym tle z forsycją przepięknie wygląda, ma tyle kwiatów, dla mnie to cudowny widok

Też bardzo lubie i teraz jak już urosła magnolia to widać ją z daleka, moje dwie inne niestety póki co nie kwitną, trzeba poczekać. Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 11:46, 26 kwi 2015

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Piekny prezent Jak ta magnolia się nazywa?
kawka bardzo mile widziana, czekam na trwałe ocieplenie i slońce - jak każdy pewnie- z wielka niecierpliwością. Dzisiaj troche pobiegałam z konewka , bo nie chcialo mi sie węża rozwijac. Masz racje ze to nie to samo co deszcz. A sucho jest niemilosiernie.

Nazwy nie pamiętam, jedyny minus to bardzo szybko kwitnie i czasami mróz ją niszczy Sucho w dalszym ciągu bardzo, wczoraj az za cieplo było na prace a dzisiaj by słonko się przydało na relaks i odpoczynek pozdrawiam

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:41, 26 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
U mnie magnolia z jednym kwiatem, u Ciebie strajkujące tulipany. Cudnie, prawda? Musimy się wspierać, haha. I choć nie domaluję Tobie tulipków tak, jak Ty mi kwiatów magnolii, to łączę się z Tobą w zachwycie nad tym, co jest Pozdrawiam!

Czy cudnie to nie wiem... Ciekawe co jest przyczyną? Obstawiam, że ziemia w ogóle nie zdążyła się przemrozić, cebule po prostu w tej ziemi zwariowały i postanowiły nie pokazać się w ogóle... Ale trudno się mówi... Poprawię sobie niedługo humor zakupami roślin na lato i znów będzie kolorowo Choć niekoniecznie Chyba pójdę w biel i odcienie zieleni, a co mi tam
Rododendronowy ogród II. 11:29, 26 kwi 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Nie wiem czy to chwilowe miejsce postoju magnolii, czy może przymiarka, ale jak dla mnie pasowałaby tu... bardzo rozjaśnia to miejsce w tej chwili...

P.S. Dziękuję za radę odnośnie nawożenia, już wczoraj czytając Twój wątek, spisałam sobie sposób zrobienia mieszanki z zamiarem zastosowania jej u siebie

To dosc duza magnolia , 6m wysokosci , 4 szerokości żeby tu rosła dwa drzewa muszą byc skasowane.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:01, 26 kwi 2015

Do góry
Dzięki za odwiedziny w moim ogródku. Magnolia to white stars. Bardzo ją lubię.
Co do zadarnienia w Twoich warunkach, to rozważ płożącą hederę.Nie straszne jej takie warunki. W Warszawskich Łazienkach przy wejściu od strony ul. Myśliwieckiej przy Szwoleżerów (przy Pałacu Myśliwskim) jest duży teren obsadzony hederą. Pięknie to wygląda, szczególnie jak część pędów wznosi się na drzewa.Zresztą w Łazienkach jest wiele takich miejsc.
Taka alternatywa ...
Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 10:57, 26 kwi 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

cudne te zdjęcia tak jak i prymulki i piwonie koperkowe, a ciemierniki po prostu och i ach
Bogdziu jakbyś kiedyś ciemierników chciała się pozbyć to ja bardzo chętnie przygarnę i na pewno godnie się odwdzięczę

Kolekcjonerska magnolia nie mogła lepiej trafić. W rododendronowym będzie jej dobrze.
Bożenko cieszę się razem z Tobą Ma cudne kwiaty.
Jak dziś się obudzę to obejrzę co mają na stronie

Mam sporo siewek ale malutkich tych dwóch rodzajów, niestety są maleńkie , w najbliższych dniach bede je sadzic do doniczek i do jesieni powinny podrosnac na tyle ze bedą dobre do gruntu wtedy moge wysłac bo takie maleństwa dwulistkowe to mogą sie zniszczyc, chyba że chcesz.

Ja mnóstwo wiekszych roślin rozdałam ,prawie sama ich nie mam bo dotąd mi na nich nie zależało, w tym roku zaczynam z pełnymi ale na male siewki trzeba bedzie poczekac.
Rododendronowy ogród II. 10:49, 26 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Fantastyczna opowieść, a magnolia...po prostu bajeczna.

Cieszę sie ze się podoba ale tak naprawdę to dopiero w realu jest bajkowa. A ja podobno nie lubię różowego.
Rododendronowy ogród II. 10:48, 26 kwi 2015

Do góry
Fantastyczna opowieść, a magnolia...po prostu bajeczna.
Do raju daleko - u Ewy 10:43, 26 kwi 2015

Do góry
Ewo witaj!!
Aż zazdroszczę wam tych targów, tych roślin, oglądania,podziwiania i nowych zakupów.
I najbardziej waszego spotkania.
Niestety ja nie mogłam.Wcześniejsze plany,zobowiązania....
Może jeszcze kiedyś będzie spotkanie wasze??Może mi się uda was zobaczyć na żywo i porozmawiać na zielone tematy ))
Magnolia Genie cudna , tak szeroka.Inna.Naprawdę piękna)
Pozdrawiam niedzielnie
Do raju daleko - u Ewy 10:36, 26 kwi 2015

Do góry
Ubolewam że nie było mnie na spodkaniu

Duże to centrum ogrodowe zakupy fajne

W roku w ogrodzie Witold Czuksanow mówił że magnolia Leonard Messel jednego roku miała 30 pare kwiatów a następnego roku ponad 140 o ile dobrze pamiętam
Genie też piękna
Ja w swoim starym ogrodzie nam magnolie Susan 10 letnia właśnie zaczyna kwitnąć
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:25, 26 kwi 2015

Do góry
Piękne te hostowe cuda, najbardziej spodobała mi się Great Escape. Czy wiesz czy ona latem utrzymuje taki soczysty kolorek?

Ale ceny zaiscie holenderskie. Choć z holendrami to chwilowo jestem na bakier za sprawą cisów niby w donicy ale z masakrycznie uciętym korzeniem.

Pozostałe roślinki zupełnie ładnie się prezentują. Magnolia piękna jak to magnolia!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:29, 26 kwi 2015

Do góry
Przepiekne tulipany
Te rococo to artystyczne dzieła.Ja mam tylko czerone
ale innych sporo.
Magnolia Nigra podobna do mojej Ann
Szmaragdowy Zakątek 09:26, 26 kwi 2015

Do góry
Luki – Noooo….faktycznie, magnolie to zdecydowane bohaterki wczorajszego dnia

popcorn – już się robi kochaniutka

monteverde – oj, Aniu działo się , oj, działo…

Milka – Irenko, wiosna się zaczęła to my też zaczynamy się rozkręcać…aż strach pomyśleć jak będą wyglądały nasze jesienne zakupy…

Luiza – Kasiu…rewelacyjne spotkanie, było tak wspaniale, że już nie mogę doczekać się majówki

an_tre – Aniu, byłam w zeszłym tygodniu w twojej okolicy. Żałuję że się nie zdzwoniłyśmy…taka okazja może się już nie powtórzyć. A może jednak, kiedyś...

Bogdzia, Krys, Margarete – do zobaczenia na majówce. Ta magnolia jest prześliczna. Wielkie buziaki dziewczyny.
Ogród tworzony z pasją 08:28, 26 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Migdałek i magnolia piękne i po egzaminach już jest , tylko patrzec i wakacje bedą i nowa szkoła, wybrales już?

Wybrałem, tylko ciekawe czy się dostanę.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:03, 26 kwi 2015

Do góry
Reniu, dziękuję, pozdrawiam! Wproszę się którejś soboty na te obiecana kawkę, to przytargam porzeczki i co tam jeszcze zapomniałaś

Kasiu, to ta cudna nowa magnolia, druga w Polsce trzeba dba© bardziej niż o niemowlaka, ale kto jak kto Bożenka da rade

Małgosiu, bałagan uprany w zmywarce To żaden bałagan, ogarnęłam w pół godziny a potem sadziłam nowe nabytki Costy, super było, choć krotko i kurczaki zostały
Ogród - Azyl Amatora 03:21, 26 kwi 2015

Do góry
Świetnie i ogrodowo spędzony był wspólnie ten dzień - dzięki za miłe towarzystwo
Jak twój zakup dla znajomych ? - bo moja kupiona i podarowana magnolia zawojowała dzis cała imprezę, podobała sie i obdarowanym i pozostałym gościom
Magnoliowych snów !

Rododendronowy ogród II. 02:54, 26 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

cudne te zdjęcia tak jak i prymulki i piwonie koperkowe, a ciemierniki po prostu och i ach
Bogdziu jakbyś kiedyś ciemierników chciała się pozbyć to ja bardzo chętnie przygarnę i na pewno godnie się odwdzięczę

Kolekcjonerska magnolia nie mogła lepiej trafić. W rododendronowym będzie jej dobrze.
Bożenko cieszę się razem z Tobą Ma cudne kwiaty.
Jak dziś się obudzę to obejrzę co mają na stronie
Hirutkowy raj:)) 02:52, 26 kwi 2015

Do góry
Spadam do łóżka bo dopiero dotarłam po imprezie, magnolia upominkowa która kupiłam zawojowała i obdarowanych i pozostałych gości .... a moje zakupy pokaże u siebie w wątku jutro.
Magnoliowych snów !
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 00:01, 26 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Kasieńko śliczne kwiatki
Magnolia pięknie kwitnie

Bo to największa eksplozja sie zaczęła, a dochodzą jeszcze kwitnące drzewa jak wisienka Royal..i krzewy jak mahonia

Byliny jak Serduszka od Kasieńki...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:42, 25 kwi 2015

Do góry
U mnie magnolia z jednym kwiatem, u Ciebie strajkujące tulipany. Cudnie, prawda? Musimy się wspierać, haha. I choć nie domaluję Tobie tulipków tak, jak Ty mi kwiatów magnolii, to łączę się z Tobą w zachwycie nad tym, co jest Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies