Dużo roślin jeszcze śpi, ale to dobrze - odróżniam dzięki temu chwasty od siewek
Przebisniegi sa powodem dla którego od lat tych trawek tam nie ruszam, bardzo ładnie się w nich rozmnozyly
Ostatnie zamawialam w necie malutka za 99 zl a w Tk Max wielka kupilam za 45 zl. Goraco polecam. Ty to masz oko... Nawet nowa wycieraczke wypatrztsz. As strach sie bac przed zrobieniem zdjęc.
A już miałem pytać kiedy stożek do cięcia pójdzie Napisz koniecznie gdzie wycieraczke nabyłas, chyba nie w Lądku?
Ale żeby nie było donice tez są całkiem w porządku
Dzięki Sebek!
Dzisiaj właśnie z mężem rozmawialiśmy o tej rabacie- troche jej nie przemyśłłam bo niestety śnieg spadający z dachu spadał wprost na Danice- w przyszłym roku zrobie jakieś osłony na nie. To w takim razie zostawię tę rabatę, mąż bordy zamontuje. Nie wiem co tam posadzic jak to takie miejsce, gdzie zima moze dojśc do zniszczeń :/
Chodzi mi o to,że w ofercie sa kory kompostowane lub nie i ta nie kompostowana to taka świeża wg mnie.
Bo nie mam co pokazywać. Na tyłach stoją meble ogrodowe, worki z bio, których nie odbiorą do kwietnia, sucha choinka... Jak posprzątam pokaże
Z boku też meble.... jakieś puste donice... Normalnie czas się wziąć za robotę
Irenko nigdzie takich temperatur nie widziałam???? Przejrzałam wszystkie prognozy. Owszem ma być ochłodnienie nawet do 2 stopni w ciągu dnia ale w nocy min -4
A ja miałam lenia z wyjściem na ogród, szaro buro, ponuro i zimno. Dobrze że przestało lać!
Podziwiam go u Oli u mnie nie pasuje
Juzia dzisiaj rozumiałam Twoją niechęć do ogrodu. Boziu jak ja nie lubie takiej aury. Od razu wszystko bym w ogrodzie zmieniała i robiła rewolucję.... nic mi się nie podoba..
Reniu wiem, ze lubisz Włochy
Olu jak ja lubię Europę. Gdybym mogła rzucić wszystko i podróżować sobie. M by degustował potrawy a ja bym robiła fotki domom i ogrodom
Na poprawę humoru kupiłam sobie trawki
GOsiu u nas stokrotki na każdym kroku, nawet w każdej kwiaciarni są. Kupuj i sadź, będziesz miała swoje słoneczka.
Iza podobno po chwilowym epizodzie wiosny ma wrócić prawiezima....
No przecież w marcu jak w garncu, sama się przekonuję... A marzec miał mieć temperatury zgodnie z normą wieloletnia. Zatem mamy typową polską wiosnę. Trzeba poczekać do kwietnia
A moje nie ale jeszcze nie poczyściłam całości ogrodu. jak się ze wszystkim uporam sypnę po całości. Ciągle ma padać więc zdążę
Najpierw kultura wymaga odpowiedzieć na pozdrowienia
U mnie buchanani nie ma splątanych końcówek??? takie ma bronze form. Az ją w przyszły weekend dokładnie obejrzę. Ja bym ciachnęła dopiero za tydzień. Niech sie ciut cieplej zrobi. Carexy jakieś wrażliwsze są
Z tą magnolią to chyba nie do końca tak jest.Moja musiała być wykopana do przesadzenia i okazało się,że korzenie a szczególnie jeden miała baaardzo długi i musieliśmy go ciachnąć, bo niemożliwością było dokopać się tam bez ingerencji z naszej strony.Rośnie obok orzecha i być może te warunki wymusiły, że "poszła dalej" hmm.
Poczytałam opinie ,dziękuję za nie wszystkim i stwierdziłam że jak posadzę swoje to potem ocenie która z was była blizej prawdy
Kasia że szybko rośnie
Marzenka że wolno
Sebek to kobiety
Ile ich jest tyle jest opinii ....już powinieneś do tego przywyknąć
Kasiu mówisz że juz sadzisz ?
W takim razie i ja po swoje pojadę