Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Kasiek 12:29, 05 mar 2016

Ewus, one przyrastaja okolo 60 cm rocznie ale sa Amanogawy ktorym miejsce pasuje i potrafia miec rocznego przyrostu powyzej metra.
Madzenka 07:32, 06 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Hej Kochaniutka

Zaryzykuję ,myślę że trochę czasu upłynie zanim jej ciasno będzie
Nawet jak będę musiała ciąć, to jakoś dam radę

Najważniejsze że jest dostępna w mojej szkółce i to różnej wysokości .

Moje amanogawy rosły wolno. Obserwuje u sasiada juz 3 rok i tez wolno przyrastaja. Najlepszym sposobem jest związanie pędów na zime wkoło pnia aby sie od sniegu nie rozlazła na boki.
Moja ma zalediwe 0,5 M szerokosci po 3 latach, sąsiada jeszcze węższa. Byc moze to zależy od odmiany ale amanogawy raczej maja bardzo długo waski pokroj. Zgodnie z projektem miałam miec posadzone co 2 m
Kasiek 11:43, 06 mar 2016

Marzenko ale dziwy piszeszCzytam to i ciezko mi uwiezyc ze to o amanogawy chodzi
Moje szybko rosna, w pierwszym roku okolo 60 cm, sa ladne w pokroju, dopiero jako duze drzewa gora sie troche rozlaza i temu mozna zaradzic po prostu je spinajac u gory.
Zgodze sie z tym, ze dlugo w nogach maja waski pokroj, dopiero pozniej wygladaja jak maczugi. Dla mnie amanogawa nie ma pokroju kolumnowego drzewa a raczej wlasnie maczugowego.

Jak znajde wolna chwile i komp przestanie mi wariowac, to pomierze swoje drzewa i porobie fotki.
Sebek 12:40, 06 mar 2016

I kogo tu słuchać
Kacha123 12:46, 06 mar 2016

Cześć Ewa, dawno nie zaglądałam. Doczytałam, że amanogawy i u Ciebie zagoszczą Ja wczoraj zamówiłam i jadę w tym tygodniu odebrać. Będziemy miały pięknie Siwych włosów mam już sporo, ale teraz takie dobre farby są

ewa004 13:51, 06 mar 2016

Poczytałam opinie ,dziękuję za nie wszystkim i stwierdziłam że jak posadzę swoje to potem ocenie która z was była blizej prawdy
Kasia że szybko rośnie
Marzenka że wolno

Sebek to kobiety
Ile ich jest tyle jest opinii ....już powinieneś do tego przywyknąć

Kasiu mówisz że juz sadzisz ?
W takim razie i ja po swoje pojadę
Kacha123 13:57, 06 mar 2016

Sama to ich nie posadzę. Pomoc niezbędna, bo trza je wtaszczyć na samą górę. Liczę, że eM może znajdzie trochę wolnego czasu

Ale chociaż sobie przywiozę, to będę mogła na nie zerkać
Juzia 16:08, 06 mar 2016

To chyba nie zależy od dziewczyn tylko od warumków jakie mają w swoich ogrodach

Moja wiśnia dopiero trzecią wiosnę u mnie będzie, ale jakoś specjalnie do góry nie urosła, za to zmężniała

Kasiek 16:13, 06 mar 2016

Oczywiscie ze tak, dlatego pisalam to z przymrozeniem okaU mnie niby ten sam ogrod, ta sama ziemia, amanogawy zamawiane razem, razem sadzone a roznica w nich wynosi na dzien dzisiejszy ponad metr, a nawet dobre 1,5
Nie sie co az tak bardzo sugerowac, trzeba na swoje patrzec
Zielona 16:22, 06 mar 2016

Ewciu, moja nie urosła wiele, ale jest młodziakiem. Ostatecznie nawet w docelowym rozmiarze amanogawa nie jest megawielkim drzewem, więc roczne przyrosty będą proporcjonalne do tego, ile max ma osiągnąć w wieku 10 lat...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies