Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:29, 03 lis 2020

Do góry

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:29, 03 lis 2020

Do góry
Wyszłam dziś zachęcona przez przyjaciółkę by polować na perełki... odkurzyłam aparat i pozwoliłam sobie na chwilę spaceru po ogrodzie.
na kwiatostanach traw widać to najlepiej..
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:28, 03 lis 2020

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:26, 03 lis 2020

Do góry
Widać przy którym domku graby później sadzone.
U traw już prawie nie widać różnicy...

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:25, 03 lis 2020

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:24, 03 lis 2020

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:23, 03 lis 2020

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 10:21, 03 lis 2020

Do góry
Troszkę spamu październikowego

Zieleń, drewno i antracyt 10:01, 03 lis 2020

Do góry
Dziś mam wolne, mogę zaraz ruszać do ogrodu. Strasznie jest mokro, ale co to dla mnie, kalosze mam Wczoraj miałam usunąć ze szklarni pomidory i zebrać ostatki z krzaków, ale nie zdążyłam. Udało mi się tylko papryczki ogarnąć. A dzisiaj, skoro nie pada, szkoda mi dnia na szklanię. Ruszam do szpadla
Przyjemnego dnia
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:42, 03 lis 2020

Do góry
dzis w programie

Przedogródek pod dębem 22:52, 02 lis 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Mówisz i masz

Moje lilie posadziłem bardzo późno, na pewno później niż w lipcu dlatego teraz nie jestem pewien czy zdążą zakwitnąć

Coraz lepsze zdjęcia z pięknych miejsc. Jestem zachwycona
Pszczelarnia 22:21, 02 lis 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Ewo, te Twoje kompozycje florystyczne sa bezkonkurencyjne. az sie chce taka wiazneczke czy wianek ")

Tarciu, to takie domorosłe próby. Cieszą oczy i zdobią w domu - to najważniejsze.

Tojad w tym roku bardzo się spóźnił, rosnąca za nim artemisia lactiflora już świeci nasionami:

Ciągle czekam na zakwitnięcie kilku chryzantem a tymczasem jeszcze kwitną:

Przedogródek pod dębem 21:43, 02 lis 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Mówisz i masz

Moje lilie posadziłem bardzo późno, na pewno później niż w lipcu dlatego teraz nie jestem pewien czy zdążą zakwitnąć

Wacku, cuda pokazujesz. Cu-da.
A ten Pradziad to gdzie? Bo jak to wszystko minie to może wybiorę się tam. Przepięknie tam jest.
Zdrówka dla Was obojga.

ps. Już odnalazłam tego Pradziada. Sudety czeskie. Czy tak?
Za drzwiami do ogrodu... 20:45, 02 lis 2020

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 20:39, 02 lis 2020

Do góry
W sobotę mieliśmy porozwozić wieńce na część rodzinnych grobów, co zamknięcie cmentarzy uniemożliwiło. Dziwny czas z tym wirusem...
Sobota była więc pod znakiem porządków, trochę w ogrodzie(grabienie liści i zadołowanie roślin nowo zakupionych i wykopanych z rabaty, która będę wiosną przeorganizowywać, zlikwidowane części winogronu pnącego się po siatce jako tło owej rabaty, może potem będą clematisy?)
Ogarnęłam też taras i bieżące porządki w domu, jakieś pranie i co nieco kulinarnie.

Za drzwiami do ogrodu... 20:14, 02 lis 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu witam

Miałaś wyjątkowe szczęście z tymi ptakami. U mnie też wyjadają szczególnie po koszeniu. Ale te ptaki to jakieś giganty musiały byc, szpak takich dziur nie robi. Jeż raczej po wierzchu.
Widać że mokro i łatwo było im wydziobac inna sprawa, że pędraki korzenie podgryzają to łatwo im było wyciagac. Darń nie była gleboka. Mogłaś sprawdzić jakie są korzonki w tej wykopanej darni.
Zainteresowała mnie ta folia czarna gdzie to widziałaś. U mnie w jednym miejscu przy świerkach widze że się panoszą może bym rozłożyła taka folie.

Gigi ładne można też posadzić do donicy i na zimę do domu.
Jaki urodzaj papryczkowy i nie tylko. Nowy ogródek bardzo ładny.

Pozdrawiam i zdrowia zycze

Elu, mimo tych wykopalisk, cięszę się, że pędraków ubyło. Sprawcy rycia nie przyłapani, dalej buszują w pseudo trawniku ale na tej działce z warzywniakiem i w wykoszonym ugorze. Na spółkę z kretem...

Z donicą z figą nie chciało mi się już wędrować. Piownicę nam za mało doświetloną, a w domu nie za bardzo mam na nią miejsce i mi się nie "komponuje z wnętrzem"
A o którym mówisz Elu "Nowy ogródek"?
Osiedlowy ogródek 20:02, 02 lis 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)

Tu się aż prosi, aby pociągnąć tę rabatę dalej. A ty na 100% jesteś przekonana, że chciałabyś zostawić te kompostowniki w tym miejscu pod iglakami? Trudno będzie w rabatę wjeżdżać z taczką, nawet z boku, przewracać kompost itp. Może je przenieść w miejsce gdzie i tak jest obok beczka wkopana bo rozumiem, że to tu?
przesłona może być z cisów, tui, innych krzaczków, może być prosta albo po łuku poprowadzona ale tak aby było dojście do beczki i do samych kompostowników.
Za drzwiami do ogrodu... 19:22, 02 lis 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękne kolory jesieni, a jeszcze takie cudne słonce tak pięknie je podkreśla.
Zbiory też niczego sobie.

Trawy robią dobrą robotę, bo drzew liściastych u mnie niewiele. A trzmieliną która miała być gwiazdą koloru nadal mocno zielona
Papryczek sporo, a część warzyw jeszcze w ogrodzie
Próbuję łapać te promienie słońca, ale dziś nie pokazało się wcale
Z piątku:

Osiedlowy ogródek 19:21, 02 lis 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Hmmm...rabata nr 3, czyli ta powyżej

Renia, jestem pod wrażeniem, że takie masz rozpiski i że nie sadzisz niczego więcej ponad to, co napisane i wyrysowane U mnie co m-c może rosnąć co innego
Za drzwiami do ogrodu... 19:10, 02 lis 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Twój ogród jak zawsze bardzo urokliwy, przepiękny
Widzę, że i u ciebie papryczki obrodziły. Fajnie.
Lilie pięknie.
Wielką nam niespodziankę zrobiły kwitnąć w październiku , prawda ?
Pozdrawia Anuś serdecznie

Aniu papryczki z nasionek od Ciebie dały dobry plon, nie do przejedzenia, tym bardziej ,że smakoszy na ostre nie ma u nas zbyt wielu. Rozdajemy w koło, ale rozdawałam też siewki wiosną, więc wszystkim obrodziły
Trzy gatunki lilii mam jeszcze w pąkach, chyba je zetnę do bukietu, bo nie wiem czy zdążą zakwitnąć na dworze, już coraz chłodniej.
W sobotę sporo drzew już w większości zgubiło liście, więc pograbiłam. A tam gdzie lecą też dębowe, syn zebrał kosiarką, przy okazji koszenia trawy na działce z warzywniakiem.
Zdjęcia mam jeszcze z przed weekendu więc trochę koloru jest więcej

Platan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies