Kochani to będzie moj ogrod. Nie znam jeszcze dokładnych wymiarow bo nie mam mapki. Plan docelowy roslinnosc-trawy oraz kamienie z plaży zamiast trawnika.Czy warto zabrac sie samemu za projekt korzystajac z inspiracji w internecie czy lepiej oddac w rece projektantowi.
Zima na szczęście się kończy i nie poruszajmy więcej tego tematu
Sama myśl o morsowaniu mnie zabija...
Wczoraj skułam lód w oczku i niestety ukazał się tragiczny dla mnie widok. Wszystkie rybki padły. Były to malutkie karasie, który ubiegłej jesieni wrzucił mi mąż wędkarz. Przeżyły ostatnią lekką zimę. W tym roku pokrywa lodowa miała prawie 10 cm i nie byłam w stanie zrobić dziury. Dopiero po tej tragedii mąż przyznał się że ma świder do lodu. Bardzo mi przykro bo uratowałam te rybki przed zrobieniem z nich żywej przynęty na drapieżnika, a następnie sama je wykończyłam
Wczorajsze porządki zaczęłam od odgruzowania kibelka, który zimą zamienia się w składzik. Musiałam też skuć lód na chodniczkach żeby nie wybić zębów. Poza tym posprzątałam w domku, który koty zimą doprowadziły do okropnego stanu.
Przycięłam rośliny zimujące w donicach w domku - hortensje ogrodowe , sunbeckie (nie wiem czy przeżyły) i rozplenice rubrum (przydadzą się na planowaną rabatę żółto bordową.
Przycięłam parę miskantów chociaż zwykle robię to później, drzewka owocowe i część bylin.
Wieczorkiem udałam się na zasłużony odpoczynek ale wcześniej pobuszowałam na Ogrodowisku oblężona przez stęsknione sierściuchy
Asia u mnie też jest jeszcze śnieg. Ty nie patrz w stronę poludnia bo tam tyle śniegu nie było. Mróz ich też oszczędził. U Irenki było w dzień na plusie a u nas -7 w nocy -14, 15.
Zresztą co widzę część działki od strony potoku masz w cieniu.
Jeszcze się nalatasz po działce. Po niedzieli też ma być ładna pogoda to będziemy ciąć.
U mnie na 1 M2 po 3 kopce EM się wściekł.musi zbierać bo będzie wertykulację robił tak by rozgarnał
Ewcia, chyba czytasz w moich myślach
Właśnie planowałam żeby Cię poprosić o zdjęcia jak śniedek vel. śniadek (różne wersje spotkałam) powinien wyglądać wczesną wiosną
Zainspirowałaś mnie, jesienią posadziłam i czekam na te babcine śliczności, zamykające oczy na noc
Nie jestem znawcą i mam agapanty krótko, ale moje mają dużo miejsca w donicy i kwitłną. Wg mnie najważniejsze jest ich nawożenie.
Jeśli chcesz sadzić ciasno, to najlepiej do plastikowej donicy. Nawet jak ją rozsadzi, to nie jest wielka szkoda jak przy terakocie czy ceramice.
Znalazłam szybciutko, że w Obiku.
Byliśmy w egzotyce przy starym Tesco i dzisiaj tam wpadłam i złapałam
ostatnie poidełko w turkusie w kształcie serduszka
Miałam szczęśliwszy dzień i fajny początek weekendu
Mnie już od drutów odrzuciło, skończyłam eM golf w kolorze ecru i kocyś dla naszej malutkiej,
czekamy na dniach ma się urodzić u syna
Chronos drogi, ale u Ciebie taki pasuje
Pochwał się nowym komplecikiem