Nawieźliśmy 80 wywrotek ziemi odkrywkowej (z przewagą piachu bo taniej) ze żwirowni, a na wierzch 10 wywrotek czarnoziemu...
Z tej ilości zwiezionej ziemi sama rozgarnęłam 6 wywrotek usypując ok 2 m pas przy płocie, wytyczając tym samym poziom, oraz by przy wyrównywaniu działki koparka nie podjeżdżała za blisko płotu. Widziałam jak u sąsiada koparkowemu nieopatrznie tak się przydarzyło, że zerwał kawał płotu przy zawracaniu...
U mnie koparka i tak miała co robić...bo po odjęciu tych "moich" 6 wywrotek, zostało do rozrzucenia jeszcze 84...Sama zabrałam się wtedy za taką robotę, bo eM wyjechał do pracy, a mnie było szkoda czasu na próżne czekanie na męską siłę...
Pierwsza moja myśl pewnie zmęczone muszą sił nabrać, odpocząć i polecą dalej
jeszcze bardziej się zdziwiłam jak zajrzałam do atlasu Polskich ptaków i takiej gęsi nie znalazłam.... ale jest net poszperałam i okazało się, ze to prawdopodobnie Kazarka Egipska....hmmmm tyko czemu na północ leciały???
cykałam i cykałam bo już mi się może taka okazja w życiu nie trafić
Byłam u Irenki ma piękne Magnolie szkoda,że u mnie nie mogą się zaaklimatyzować. Miałam piękna magnolie w zeszłym roku nie wiem co się stało listeczki i co niektóre paki się rozwinęły i przyszły ogrodnicy -8 zmarzła i już nie odbiła.
Była piękna jak kwitła i po okwitnieciu, długie lśniące liscie. Szkoda
I poszłam dalej w stronę ogrodu. Praktycznie pod domem usłyszałam gęś...
Myślę sobie jakaś spóźnialska leci pewnie, ale cos to gęganie za blisko, za nisko.....
wróciłam się za dom i zatkało mnie na maxa
bo na polu u sąsiada, przed naszym ogrodzeniem zobaczyłam taki obrazek
i mam tych obrazków koło setki jak nie więcej i będzie teraz gęsi spam
Bo się nie powstrzymałam
Normalnie muszę bo się uduszę opowiedzieć Wam co mnie dzisiaj spotkało
Idę do ogrodu, a mam do niego półtora kilometra....
Słyszę gdzieś drą się gęsi więc przygotowałam aparat bo pewnie polecą....tylko nigdzie nic nie widać, a słychać....
Są lecą centralnie na północ
na zoomie sobie przybliżyłam je
Irenko! Przepiękne te twoje magnolie, oglądam i oglądam... Sunsation bardzo ciekawa, Rose Marie nie potrzebuje dużo miejsca, to też duży plus, Black Tulip piękna, trochę do Gieni podobna, a chciałam białą?! Namieszałaś mi w głowie, teraz to już nie wiem, którą chcę, wszystkie piękne.
Pozdrawiam i dziękuję za piękny magnoliowy pokaz!
Musisz zobaczyć na żywo, bo na fotkach to nie to samo.
Takie murki mam też z tyłu domu. Pamiętasz, pokazywałam klony palmowe w takiej donicy murowanej. Mam też przy drugim tarasie bambusy.
Dzięki. Mam tam cień, wiele nie da się wymyślić
Marzą mi się duże donice przy drzwiach, ale to chyba jeszcze nie w tym roku. No chyba że trafię na fajną okazję. Mam tam sporo miejsca więc ze trzy donice o różnych kształtach wyglądałyby super. Coś ala beton. Plus jedna po drugiej stronie drzwi. Na raz będzie to spory wydatek. Muszę zaplanować.