Basen to był sponat, wczoraj eMEk zapytał czy juz myślałam o jakiejs moczydupce w tym roku a mnie długo namawiac nie trzeba więc bach w auto i do LM. Wpuszczają do środka jak podasz aktywny NIP firmy więc robiliśmy 2 godziny zakupy w pustym sklepie (zaledwie kilkanaście osób było).
Basen taki prostokątny 4x2x1m, nie za mały i nie za duży, chyba będzie ok.
Szafirki są takie maleńkie, że nawet na brzegu donicy możesz je posadzić jako wiosenny akcent
Jak ja się boję tego dzisiejszego przymrozku -3 ma być. eM okrył wczoraj magnolię włókniną i zobaczymy jak będzie, czy kwiaty oberwą czy nie. Szkoda mi ich bo w zeszłym roku zmarzły i nie miałam kwitnienia magnolii. W tym roku 5 kwiatów pięknych i bardzo byłoby mi ich szkoda gdyby zmarzły.
Spokojnie możesz jutro obsadzać jednorocznymi, moje bratki w donicy pod domem od miesiąca stoją i trzymają się dzielnie Cena tej pelargonii kosmiczna. Tez bym tyle nie dała, bo przeciez dla efektu troche ich kupić trzeba... Może i ja kiedys się skuszę dla skrzynki pelargoniowe, zobaczę. Wczoraj śliczne widziałam w Casto, takie fuksjowe mocne
Dywaniki doszły Ładne są.
Słuchajcie, kupiłam basen 400x200x100 i teraz zastanawiam się jak go osłonić od wzroku sąsiadów z domów za tyłem mojego ogrodu.
Pomyślałam, że posadzę wysokie miskanty Memory bądź Silberspinne, mam wielkie kępy więc mogłabym je podzielić. Wrysowałam za basenem dwa miskanty (po prawej stronie basenu). Myślicie, że to dobry pomysł? One w sumie nie śmiecą jakoś specjalnie (dopiero jesienią i zima jak basenu już nie będzie). Basen taki zwykły stelażowy:
Żywopłotu z cisa nie chcę bo zanim urośnie to basen będzie pewnie już nowy i inny Potrzebuję przesłony na okres czerwiec-wrzesień i dlatego pomyślałam o miskantach.
A może palma
Efcia, wg mnie miskanty to dopiero pod koniec lipca stworzą jako taką przesłonę w sensie wysokości. Znalazłam zdjęcie swojej rabaty z 6 i 17 lipca - widać basen a mam przed nim posadzonych kilka miskantów. Wstawiłam u siebie.