Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boso przez ogródek 17:13, 01 sie 2024

Do góry
Cynie wysiane w kwietniu powoli kwitną, nawet zebrałam kilka na bukiecik.

Pomidory zbieram i jeszcze walczę z ZZ, usunęłam 3 krzaki.
Tydzień temu zrobiłam oprysk z Carbid Duo (drugi w sezonie) a wczoraj oprysk z herbatki tymiankowej. Mam nadzieję, że dadzą radę.
Niektóre pomidory pękają, podlewam co 2-3 dni około 1 litr na krzak.

Fasolki szparagowej nie ma tak dużo, myślałam że wysiałam wystarczająco. Wygląda na to,że cześć nasion nie wzeszła. Złota Saxa dosiana, dosiałam też żółtą tyczną. Fioletowa Blauchile się obraziła i nie ma owoców od tygodnia, chyba usłyszała że mi nie smakuje.

Truskawki przycięłam z początkiem lipca i niektóre krzaczki mają nowe kwiaty.
Frigo posadzone z końcem lipca zaczynają owocować, podobnie powtarzające. Nie ma za dużo owoców, ale ile mam radości z ponownego smakowania.
Anna i Ogród 2 17:11, 01 sie 2024

Do góry
pestka56 napisał(a)
A co powiecie na taką

https://allegro.pl/oferta/szklarnia-drewniana-domek-2-6x4m-swierk-ekologiczny-15911982177

Fajna ale cena za drewnianą trochę mnie zszokowała. Dużo roboty przy odnawianiu no chyba że się zaolejuje to kilka lat spokój
Ogród w malinówkach 16:59, 01 sie 2024

Do góry
Postawiłem obok siebie rozplenice Hameln z 3 różnych sklepów. Widać różnicę między nimi.

Pierwsze są najgorsze, blade ogólnie i przyżółcone.

Drugie zaczynają puszczać kłosy, ale pokrój jest jak gniazdo.

Trzecia to roślina z pobliskiej szkółki, kwitnąca jak widać. Zaczęły się robić żółte źdźbła u mnie i nie wiem czemu.

Myślicie, że któreś z nich to pomyłki? Ogarną się z takich brzydactw?
Ogólnie chciałbym sadzić, ale ten upał....
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:35, 01 sie 2024

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:33, 01 sie 2024

Do góry
Ogrodowa drobnica.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:30, 01 sie 2024

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:28, 01 sie 2024

Do góry
Na froncie królują teraz hortensje. Coś czuję, że w tym sezonie szybko zbrązowieją.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:25, 01 sie 2024

Do góry
Od wczoraj znowu duchota okrutna. Wyjście na zewnątrz, nawet bez specjalnej aktywności, kończy się zlewnymi potami (menopauza już za mną, więc na nią nie mogę zrzucać winy )

Próbowałam wczoraj odświeżać kanciki od zacienionej strony, ale żadna to była przyjemność.
Lepiej naśladować domowe czworonogi. One maja lepiej rozwinięty instynkt przetrwania.

W nocy nieco pokropiło, co pewnie ucieszyło płytko korzeniące się byliny.

Wiosna zakupiłam trzy karpy dalii. Jedna się wczoraj ułamała u podstawy, druga stoi, a trzecia jeszcze bez kwiecia.

Róża perska See You in pink tworzy zgrabny duecik z jeżówką.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:25, 01 sie 2024

Do góry
A teraz obrazki dla ludzi o mocnych nerwach czyli skutki braku deszczu…
Na zdjęciach są pojedyncze rośliny, ale z bliska wszystkie inne też tak wyglądają… Poza tymi, których pilnuję non stop czyli np. róże z poprzedniego posta .

Dereń, barbula, klon (klony gubią liście jak jesienią), hortensja

Tawułka, rozplenica, jeżówka, rdest

Trawnik…
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:16, 01 sie 2024

Do góry
Juzia napisał(a)

Ahahahaha!
Ale łapiesz za słówka
6m pustego w takim gąszczu jak masz.... to prawie pole

W dojrzałym ogrodzie zyskanie jakiegokolwiek wolnego miejsca należy uznać za cud.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:56, 01 sie 2024

Do góry
Dawno nie pokazywałam moich różyczek Heidetraum na kółku z wisienką
Wisienka po radach Andy odżyła, wypuściła mnóstwo nowych listków. Żyje . Róże (też po radach Andy - CMOK!) też żyją i mają się bardzo dobrze.
Pierwsza zamówiona trójka róż to były bardzo piękne i wypasione sadzonki (sadzony wręcz ), kolejna trójka - połowę mniejsze. Wszystkie zwiększyły swoją objętość dwukrotnie. Wspaniałe są .
A! - i dostały towarzystwo szałwii Purple Rain. Jestem nią zachwycona, kwitnie bez przerwy. Stosuję się do rad Wioli i wycinam przekwitnięte kwiatostany, w ich miejsce pojawiają się kolejne. Roślina - cudo!

Anna i Ogród 2 15:51, 01 sie 2024

Do góry
A co powiecie na taką

https://allegro.pl/oferta/szklarnia-drewniana-domek-2-6x4m-swierk-ekologiczny-15911982177
Ogród w malinówkach 15:45, 01 sie 2024

Do góry
Czy ktoś potrafi zidentyfikować, co dolega magnolii?

Judith, czy to wygląda podobnie jak na Twojej magnolii?

Ogólnie jednego roku moje inne magnolie złapały grzyba od wody na liściach, ale wtedy nie miałem wątpliwości.
Grzebiuszka ziemna 15:42, 01 sie 2024

Do góry
Magarku 1,20 wystaje, a ile wbiłam w ziemię? To nie mam pojęcia

Sylwio, tytoń jednoroczny, ale zaskoczył ilością siewek, na razie żadnego nie wyrzucam, bo są w różnej fazie wzrostu i mają fajny limonkowy kolorek

Muszę sprawdzić, czy w mojej CO są takie obeliski, napisz Magarku na priv ile płaciłaś za sztukę?

Dziękuję Wam za wsparcie z zakątkami niefotogenicznymi, bo jak człowiek napatrzy się na ten super porządek u innych, to tylko harakiri

Byłam kilka dni w Krynicy M u rodziny, wiele razy przejeżdżałam przez most na Przekopie, ale pierwszy raz zrobiłam spacer i nie spodziewałam się tylu kilometrów w głąb

tu jestem prawie przy końcu, a na zdjęciu w odległości w ogóle nie widać kapitanatu portu, taka odległość.

Z jednej strony od pasażu Zalew Wiślany, tu ludzie też plażują i się kąpią:

a z drugiej Zatoka Gdańska:

Psica Pola jak zobaczyła tyyyyle piachu, oszalała, tarzała się, piszczała, tu już jej przeszło i chłonęła przestrzeń i terapeutyczny szum fal:

Nieodłącznym elementem Krynicy są oczywiście od wielu lat dziki, ten na pasażu, przechodziłam koło niego

A później po ulicy biegło z kwikiem 6 maluchów różnej wielkości, mój pies prawie mnie wlókł po chodniku, tak chciał je gonić
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:35, 01 sie 2024

Do góry
Jaki filtr Asiu, ogród wypasiony!

Rojodziejowa napisał(a)
Zostawiam Wam kilka obrazków i idę dalej w ogród.

Bukiet przepiękny, w dodatku w moich ulubionych kolorkach
Ogród pod lasem 13:53, 01 sie 2024

Do góry
Po kilku latach od połamania poprzednika znów mam Purple Fountain

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:22, 01 sie 2024

Do góry
anuska2507 napisał(a)

I front o zachodzie słońca szałwie zniknęły, zakwitły jeżówki.

O jak pięknie
Rozchodnik od Ciebie ma kwiat wielki jak kalafior ❤️
Anna i Ogród 2 11:26, 01 sie 2024

Do góry
MagdaLenka - a widziałaś szklarnię z kanału Garden Answer na YT?
Z jednej strony ma jeszcze przy tych cegiełkach takie mini szklarenki pod ukosem.

Jak klikniesz zdjęcie to przeniesie Cię do filmiku.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:19, 01 sie 2024

Do góry
No i również wschodnia z roschodnikami trochę zapomniałam o ich rozmiarze i zasłoniły żurawki więc będzie na wiosnę Tetris na nową rabatę w połączeniu z trawami bo widziałam na ogrodowisku u paru osób że pięknie to razem wygląda .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:18, 01 sie 2024

Do góry
Na wschodniej także pojawiły się klony generalnie fostsłam od męża 5 sztuk na urodziny więc to prezent o jakim marzyłam tutaj w towarzystwie pissardi i bordowych żurawek muszę ich dosadzic tam więcej w nogach zrobić bardziej plamę niż rządek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies