Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Kordina 16:59, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)

Mi też się podoba Novalis i Nautica, mam je na liście chciejstw, ale one podobno ze względu na kolor ładniej się wybarwiają w półcieniu, tak czytałam.

Novalis u mnie ma 1,20m (2-lata od zakupu) a Sibelius 40 cm
Wafel 17:14, 17 lip 2025

No proszę Novalis to akurat miał być na rabatę, ale odpuściłam. Sibelius 40 cm mówisz ciekawe od czego to zależy...
Wafel 20:44, 17 lip 2025

Deszcze reanimowały osiedlową, stipa do podziału, wyrosła na potwora, zasłoniła jeżówkę
Chwasty znowu wybiły...

Wafel 20:46, 17 lip 2025

Idą kolejne pąki, wiem, wiem zwariowałam na jej punkcie

Joku 20:51, 17 lip 2025

Z różą Marie Curie miałam krótką przygodę na początku tworzenia obecnego ogrodu, nie przeżyła spartańskich warunków na rabacie. Musiała mieć coś w sobie bo do dzisiaj za nią tęsknię. Koloru kwiatów za bardzo nie pamiętam.
Róże w donicach uprawiam z powodzeniem od kilku lat, radzą sobie nieźle, nie miałam dotychczas problemów z zimowaniem w miarę zacisznym kącie na tarasie. Dobór jest przypadkowy bo najczęściej nie miałam gdzie ich utknąć. Mój ostatni nabytek to niewielka Lavender Pop i większa Pastella. Róże w donicach nie osiągają takich rozmiarów jak uprawiane w gruncie ale i tak są fajne. Można poszaleć .
Joku 20:58, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)
No proszę Novalis to akurat miał być na rabatę, ale odpuściłam. Sibelius 40 cm mówisz ciekawe od czego to zależy...

Mój Sibelius osiągnął 50 cm, też w gruncie. Myślę że zależy od warunków w jakich rośnie, jak przygotowana jest ziemia i od sposobu cięcia. Ja swojego przycięłam nisko, Mirka wyżej więc jej jest wyższy. Mirka dodatkowo na pewno bardziej się postarała przy sadzeniu niż ja .
Roocika 21:06, 17 lip 2025

Wafel napisał(a)
Nowy, świeżutki kwiatek na mojej pierwszej w życiu róży Piękny z niej kameleon...

Ślicznotka
TAR 21:08, 17 lip 2025

Joku napisał(a)
Z różą Marie Curie miałam krótką przygodę na początku tworzenia obecnego ogrodu, nie przeżyła spartańskich warunków na rabacie. Musiała mieć coś w sobie bo do dzisiaj za nią tęsknię. Koloru kwiatów za bardzo nie pamiętam.
Róże w donicach uprawiam z powodzeniem od kilku lat, radzą sobie nieźle, nie miałam dotychczas problemów z zimowaniem w miarę zacisznym kącie na tarasie. Dobór jest przypadkowy bo najczęściej nie miałam gdzie ich utknąć. Mój ostatni nabytek to niewielka Lavender Pop i większa Pastella. Róże w donicach nie osiągają takich rozmiarów jak uprawiane w gruncie ale i tak są fajne. Można poszaleć .

Jolu, tez sie szarpnelam na Pastelle jest przesliczna. U mnie akurat teraz gwiazdorzy Novalis i Bouquet Parfait. Ta to jest cudo dopiero.
TAR 21:08, 17 lip 2025

Asia jak soczyscie sie u Ciebie zrobilo po opadach
Joku 21:26, 17 lip 2025

Pastellę zobaczyłam w realu, w dodatku pięknie wybarwioną. Nie mogłam jej nie kupić .