Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Z wizytą u ...... 22:19, 23 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Matko i córko Jakie cudowne liliowce !!!!! Coś niesamowicie pięknego.
Ja proszę więcej zdjęć liliowców

Proszę bardzo

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 22 lip 2013

Do góry
Dzięki Dawid ja zbieram tylko wielkokwiatowe odmiany bo strasznie mi się podobają, a te starsze wraz z brakiem miejsca eksmituje na tyły działki.

To jeszcze kilka liliowców tak dla nieodmiany
Scary Mary

Foribbiden Desire

Exotic Treasure

Siewka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 22 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Cudne te hortensje ogrodowe, a o Incredyball nawet nie wspominam
Może na rabatke posadzić liliowce, nie wiem czy to dobry pomysł, ale liście nie za wysokie do tego kwiaty, ja wszędzie obecnie upycham liliowce . Co do traw to nie znam się na nich niestety.
Kurcze takie nawadnianie to super spraw, musze sobie zrobić przynajmniej linie kroplujące na rabatach.
Dobrze, że mam głęboką studnie pełną wody bo po napełnianiu basenu 'z kranu' to mama mnie troszke goniła, a jak jeszcze to codzienne dwugodzinne podlewanie by dołożyć

Łukaszu liliwoce już tu były i zostały wyeksmitowane, coś bardziej formalnego, mnie poczochranego ale zwiewnego potrzebne... nic tylko trawka.... myślę o carexach brązowych nie pamiętam czy to buchanana?? Mam 5 szt ... mogę ze trzy posadzić. Mogę dosadzić kulę bukszpanową - dużą.... najwyżej nie pójdzie jesienią pod brzozę.... zar ok tam zrobię rewolucję... Mam kulkę cisową na nóżce ale chyba nie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 22 lip 2013

Do góry
Cudne te hortensje ogrodowe, a o Incredyball nawet nie wspominam
Może na rabatke posadzić liliowce, nie wiem czy to dobry pomysł, ale liście nie za wysokie do tego kwiaty, ja wszędzie obecnie upycham liliowce . Co do traw to nie znam się na nich niestety.
Kurcze takie nawadnianie to super spraw, musze sobie zrobić przynajmniej linie kroplujące na rabatach.
Dobrze, że mam głęboką studnie pełną wody bo po napełnianiu basenu 'z kranu' to mama mnie troszke goniła, a jak jeszcze to codzienne dwugodzinne podlewanie by dołożyć
Blaski i cienie nowego życia 15:19, 22 lip 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
U mnie też się ładnie przyjął.
Wypełniłam nim luki na rabacie.

właśnie on ma to do siebie że po kilku miesiącach wygląda dobrze a na drugi sezon daje spektakularny efekt
Blaski i cienie nowego życia 15:09, 22 lip 2013

Do góry
U mnie też się ładnie przyjął.
Wypełniłam nim luki na rabacie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:08, 21 lip 2013

Do góry
Niesamowite te hortensje
Ogród botaniczny super. szkoda, że u mnie nie ma takich ogrodów w pobliżu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:05, 20 lip 2013

Do góry
To już dwusetny post na Ogrodowisku Mały sukces, ale zawsze to coś.

Dzisiaj przez pół godziny rano zachwycałem się jednym liliowcem

Powtarzam się, ale zdjęcie nie oddaje jego piękna, cudownej falbanki i 17cm szerokości kwiatu.
Falbaneczki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:01, 20 lip 2013

Do góry
Danusiu dziękuje bardzo Zapach jest niesamowity, a szczególnie w przedogródku. Już widziałem przez okno kilka osób pod płotem, a myśle gdyby od mojej strony był chodnik to zapach dochodziłby do przechodniów

Witaj Mariusz w moich skromnych progach i bardzo dziękuje
Upodobania podobne szczególnie liliowce, żurawki również teraz ładnie rosną, ale muszą poczekać w kolejce.
Mój kawałek raju II 10:47, 20 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu piękne kwiaty, oczywiście mi najbardziej podobają się liliowce

Łukasz przyjdzie czas, że na inne też nabierzesz chcicy, takie patrzenie pobudza apetyt na chciejstwo pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:33, 20 lip 2013

Do góry
Aniu piękne kwiaty, oczywiście mi najbardziej podobają się liliowce
Z wizytą u ...... 10:15, 20 lip 2013

Do góry
Matko i córko Jakie cudowne liliowce !!!!! Coś niesamowicie pięknego.
Ja proszę więcej zdjęć liliowców
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:23, 20 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj admete
Masz piękną dużą działke. Przeczytałem cały wątek, straszne rzeczy się działy podmokły teren, gradobicie. Teraz musi być lepiej i wiem, że powstanie przepiękny ogród.
Będę śledził twoje poczynania z zaciekawieniem
Pozdrawiam

Luki Witam serdecznie w moim raczkującym ogrodzie
Dziekuję za dobre słowa

Trochę przeszliśmy......ale chyba wyszliśmy już na prosta....teraz największym problemem są chwasty
Ich wyrywanie w tej chwili można spokojnie nazwać karczowaniem.........

Zapraszam do jak najczęstszych odwiedzin
Pozdrawiam
Aga
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:38, 19 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
W końcu liliowce dały popalić

Jak dla mnie gwiazda dnia dzisiejszego
Noonday Dreams z 30 razy go dzisiaj oglądałem

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol

Piękne masz liliowce tak jak i lilie Ale zapaach musi byc u Ciebie Pieknie Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 19 lip 2013

Do góry
O matko Patrze i myśle: oo spory kawałek trawnika powstanie... a to wielgachna rabata
Rabata już mi się podoba nawet z roślinami w tych doniczkach
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:44, 19 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Kraniu
Przemknąłem przez twój wątek i jestem zachwycony pięknem ogrodu. Wszystko tak do siebie pasuje,a otaczające lasy cudownie przedłużają ogród.
Hortensje masz niesamowite, również bardzo podobają mi się podwyższone rabaty z wykorzystaniem podkładów kolejowych.
Kolejne piękne miejsce do odwiedzania

Pozdrawiam

Witaj Łukaszu. Rozgość się i spaceruj u mnie do woli. Jest mi bardzo miło, że podoba Ci się u mnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:37, 19 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Łukasz stronka do cięcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Aniu bardzi dziękuje za ten wątek, ja nie znalazłem
Jałowiec rzeczywiście wyszedł super. Zobaczyłem sobie teraźniejsze zdjęcie i naprawde godne podziwu.
Pomyśleć, że mam takie dwa olbrzymy na pniu wysokości ok 50cm ale chyba na tak drastyczne cięcie na razie się nie zdecyduje. A ten żółty, który chcę przesadzić jeszcze za mały na takie szaleństwo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:32, 19 lip 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)
Żurawki twoje bardzo mi się podobają. Ja od jakiegoś czasu też zaczęłam się nimi fascynować na razie jeszcze u siebie mam tylko dwie odmiany ale mam zamiar powiększyć liczebność żurawek zwłaszcza tych o barwnych liściach a ta żurawka różowa jest super.

Clematis też śliczny

i liliowce super.

To oceny po pobieżnym przejrzeniu twojego wątku jak się w niego zagłębię to wtedy napiszę na pewno więcej.

Pozdrawiam

Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Do zagłebiania wątku zapraszam, może w moich chaotycznych rabatach znajdzie się coś ciekawego.
O odmiany żurawek prosze jak najbardziej pytać jeżeli jakaś nie jest podpisana.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:23, 19 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, zajrzałam do Ciebie w ramach rewizyty. I... przeczytam od deski do deski, obiecuję, bo Twoja ogrodowa przygoda wydaje się być wielce pasjonujaca!

Masz rękę do roślin, pięknie masz, jest mi wstyd za siebie. No i fajnie, że pokazujesz zdjęcia jak było i jak jest. To daje nadzieję. A nadzieja umiera ostatnia

Gratuluję!

Bardzo dziękuje za pochwały.
Nie ma się czego wstydzić. U mnie też nie ma idealnie. Lilie przmiejają i poźniej musze kombinować, żeby było dalej ładnie.
Do czytania i odwiedzin oczywiście zapraszam serdecznie.
Mam więcej takich porównań przed i po tylko musze sobie zrobić z tym porządek.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:20, 19 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Łukasz... chyba u Ciebie nie byłam, lecę z rewizytą..... i nie mogłeś od razu, że też kochasz lelije i liliowce i też masz busz...... no chłopie czasu mi brakuje na wszytko, ale taki wątek sobie dodam i czasami żurawika zapuszczę I oczywiście do siebie też zapraszam
Cmentarne to są groby, krzyże i wianki, znicze, a kwiaty są piękne i są kawatami.. zapach lili w powietrzu jest wspaniały Darmowa perfumeria

Dziękuje za odwiedziny
No zapomniałem wspominieć o liliach i liliowcach co zresztą widać . Te ostatnie uwielbiam wręcz okropnie mimo kilku ich wad. Oczywiście zapraszam jak najczęściej jeszcze sporo lili i liliowców nie kwitło więc jeszcze pare nowości na pewno się pokaże.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies