Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Mala_Mi 10:32, 19 lip 2013

Łukasz... chyba u Ciebie nie byłam, lecę z rewizytą..... i nie mogłeś od razu, że też kochasz lelije i liliowce i też masz busz...... no chłopie czasu mi brakuje na wszytko, ale taki wątek sobie dodam i czasami żurawika zapuszczę I oczywiście do siebie też zapraszam
Cmentarne to są groby, krzyże i wianki, znicze, a kwiaty są piękne i są kawatami.. zapach lili w powietrzu jest wspaniały Darmowa perfumeria
agatanowa 10:42, 19 lip 2013

Łukasz, zajrzałam do Ciebie w ramach rewizyty. I... przeczytam od deski do deski, obiecuję, bo Twoja ogrodowa przygoda wydaje się być wielce pasjonujaca!

Masz rękę do roślin, pięknie masz, jest mi wstyd za siebie. No i fajnie, że pokazujesz zdjęcia jak było i jak jest. To daje nadzieję. A nadzieja umiera ostatnia

Gratuluję!
MuSzka 11:47, 19 lip 2013

Żurawki twoje bardzo mi się podobają. Ja od jakiegoś czasu też zaczęłam się nimi fascynować na razie jeszcze u siebie mam tylko dwie odmiany ale mam zamiar powiększyć liczebność żurawek zwłaszcza tych o barwnych liściach a ta żurawka różowa jest super.

Clematis też śliczny

i liliowce super.

To oceny po pobieżnym przejrzeniu twojego wątku jak się w niego zagłębię to wtedy napiszę na pewno więcej.

Pozdrawiam
Luki 12:20, 19 lip 2013

asc napisał(a)
Łukasz... chyba u Ciebie nie byłam, lecę z rewizytą..... i nie mogłeś od razu, że też kochasz lelije i liliowce i też masz busz...... no chłopie czasu mi brakuje na wszytko, ale taki wątek sobie dodam i czasami żurawika zapuszczę I oczywiście do siebie też zapraszam
Cmentarne to są groby, krzyże i wianki, znicze, a kwiaty są piękne i są kawatami.. zapach lili w powietrzu jest wspaniały Darmowa perfumeria

Dziękuje za odwiedziny
No zapomniałem wspominieć o liliach i liliowcach co zresztą widać . Te ostatnie uwielbiam wręcz okropnie mimo kilku ich wad. Oczywiście zapraszam jak najczęściej jeszcze sporo lili i liliowców nie kwitło więc jeszcze pare nowości na pewno się pokaże.
Luki 12:23, 19 lip 2013

agatanowa napisał(a)
Łukasz, zajrzałam do Ciebie w ramach rewizyty. I... przeczytam od deski do deski, obiecuję, bo Twoja ogrodowa przygoda wydaje się być wielce pasjonujaca!

Masz rękę do roślin, pięknie masz, jest mi wstyd za siebie. No i fajnie, że pokazujesz zdjęcia jak było i jak jest. To daje nadzieję. A nadzieja umiera ostatnia

Gratuluję!

Bardzo dziękuje za pochwały.
Nie ma się czego wstydzić. U mnie też nie ma idealnie. Lilie przmiejają i poźniej musze kombinować, żeby było dalej ładnie.
Do czytania i odwiedzin oczywiście zapraszam serdecznie.
Mam więcej takich porównań przed i po tylko musze sobie zrobić z tym porządek.
Luki 12:32, 19 lip 2013

MuSzka napisał(a)
Żurawki twoje bardzo mi się podobają. Ja od jakiegoś czasu też zaczęłam się nimi fascynować na razie jeszcze u siebie mam tylko dwie odmiany ale mam zamiar powiększyć liczebność żurawek zwłaszcza tych o barwnych liściach a ta żurawka różowa jest super.

Clematis też śliczny

i liliowce super.

To oceny po pobieżnym przejrzeniu twojego wątku jak się w niego zagłębię to wtedy napiszę na pewno więcej.

Pozdrawiam

Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Do zagłebiania wątku zapraszam, może w moich chaotycznych rabatach znajdzie się coś ciekawego.
O odmiany żurawek prosze jak najbardziej pytać jeżeli jakaś nie jest podpisana.
Luki 12:37, 19 lip 2013

monteverde napisał(a)
Łukasz stronka do cięcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Aniu bardzi dziękuje za ten wątek, ja nie znalazłem
Jałowiec rzeczywiście wyszedł super. Zobaczyłem sobie teraźniejsze zdjęcie i naprawde godne podziwu.
Pomyśleć, że mam takie dwa olbrzymy na pniu wysokości ok 50cm ale chyba na tak drastyczne cięcie na razie się nie zdecyduje. A ten żółty, który chcę przesadzić jeszcze za mały na takie szaleństwo
danuta_szwajcer 23:38, 19 lip 2013

Luki napisał(a)
W końcu liliowce dały popalić

Jak dla mnie gwiazda dnia dzisiejszego
Noonday Dreams z 30 razy go dzisiaj oglądałem

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol

Piękne masz liliowce tak jak i lilie Ale zapaach musi byc u Ciebie Pieknie Pozdrawiam
Mariusz 06:21, 20 lip 2013

Wreszcie trafiłem do Ciebie, jak tak zacznę coś czytać, to czas zleci i tak zazwyczaj jestem w jednym ogródku, wszędzie jednak czegoś się uczę.
Masz piękne liliowce, żurawki, wygląda na to, że mamy podobne upodobania. Jeszcze wielu stron nie otwarłem, tak więc chwilkę jeszcze zostanę.
Miłego dnia
Luki 11:01, 20 lip 2013

Danusiu dziękuje bardzo Zapach jest niesamowity, a szczególnie w przedogródku. Już widziałem przez okno kilka osób pod płotem, a myśle gdyby od mojej strony był chodnik to zapach dochodziłby do przechodniów

Witaj Mariusz w moich skromnych progach i bardzo dziękuje
Upodobania podobne szczególnie liliowce, żurawki również teraz ładnie rosną, ale muszą poczekać w kolejce.