Ula, każdy ma jakiś pomysł na swój ogród, ja po prostu skupowałam różne rzeczy przez zimę, teraz wyciągam i ustawiam. Jak będzie trzeba, to przemaluję zgodnie z potrzebami, a teraz ustawiam je w miejscach, gdzie uważam, że pasują. Rabata jednoroczna jest taka pomarańczowo-czerwona, ognista i egzotyczna więc dobrze się komponują.
Ale jak byłam u Sarah Raven w zeszłym roku, to w sali warsztatowej miała krzesła każde w innym kolorze więc trend jest na pewno.
Taka szablonowa regularność przy jodle, która nie jest symetryczna, nie jest formowana w żaden sposób, takie powtarzalne nasadzenia nie pasują. A zwłaszcza kulki na przemian z trawami jednakowymi Nie pasuje zupełnie. Jodłę mam w niepolecanych bo rzadko kiedy, właściwie nigdy nie będzie ładną choinką, zawsze ja coś uszkodzi, ale skoro to prezent, nie wypada oddać. No i masz babo placek. Ja bym jej nie sadziła
Pomiędzy rabatami dość wąskimi, zlikwiduj 1 trawnik. Posadź bujne rośliny na murku, zasłonią murek (najlepiej część zwisających np. irga Mooncreper, trzmielina Fortunego.
Będzie rosła, ale nie w pełnym słońcu, bo będzie jej przypalać liście. Wielkość donicy dwa razy większa niż średnica bryły korzeniowej zakupionej rośliny. Potem zmiana na większą.
Gnojówka z pokrzywy przed owocowaniem, gdy zaczną kwitnąc gnojówka z żywokostu. Inne nawozy wykluczone,chyba że nie będziesz pomidorów jeść. Ale proszę nie rozwijaj tego tematu w dziale "maliny" tylko ekologiczna uprawa
Nie ma siły, długi dzień, upały i sałata nie wytrzyma bez kwitnięcia. Te kuliste nie dają się.
Ale nowe już rosną, szpinak wysiany 2 tygodnie temu przez Michała, wyrósł i zebrałam już dla niego pierwsze listki do jedzenia. Starszy syn może wciągnie się w ogrodnictwo. Młodszy zalapał bakcyla Uprawia rośliny egzotyczne.