Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:06, 29 lip 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)
Haniu dziękuję za wiedzę w pigułce, narysowałam sobie z tego wykres. Świetnie tłumaczysz.
Na razie szykuję się tylko na skrzynie, pomyłka w wymiarowaniu sprawiła, że będą dwie duże zamiast czterech małych.
Dobre i to na początek przygody

Przydomowy warzywnik to bardzo fajny pomysł. Trzymam kciuki za udane plony. Nie mam ambicji, żeby wszystko było w nim perfekcyjne i dorodne. Wychodzę z założenia, że zawsze coś się z niego przyniesie i z pewnością ma to zapach i smak nieporównywalny z tym ze sklepu; nawet jeśli jest mniejsze czy krzywe.
Smak domowych pomidorów jest niepowtarzalny.

Dzisiaj obdarowałam koleżankę owocami derenia. Jej EM ma chrapkę na dereniówkę.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:58, 29 lip 2024

Do góry
Alija napisał(a)
Haniu, przepięknie w Twoim ogrodzie. Co prawda, nie pisałam ostatnio, ale zaglądam na bieżąco, podziwiam zdjęcia,
czytałam o problemach sąsiedzkich, ludzkiej głupocie, ciekawych książkach. Ja ostatnio czytam cykl o Zawrociu Hanny Kowalewskiej.
Mnie dobijają te problemy z wodą, nawet pisać mi się o tym nie chce.
Piesiu bardzo sympatyczny, dobrze, że znalazł dom u Ciebie.

Alicjo, cieszę się, że zajrzałaś i chciało Ci się jeszcze coś skrobnąć. O książkach Kowalewskiej podczytałam, bo autorka jest mi nieznana. Cykl o Zawrociu wygląda mi na przyjemną wakacyjną lekturę. Dobrze, że masz czym się odstresować. Mnie ten sezon ogrodowy też jakoś nie cieszy. Staram się jednak zbierać okruszki radości, aby nie popaść w marudność. Wyjątkowo często zwisam na hamaku i czytam. Od czasu do czasu omiatam przytarasowe rabaty.

Ogród pod lasem 16:51, 29 lip 2024

Do góry
Ooo kkkk....aaaaa o mało nie stąpnęłam na tego osobnika!!! Zaraz pawia puszczę:///

Ogród w malinówkach 16:12, 29 lip 2024

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Nie wytrzymałem i kupiłem w znajomej szkółce kolejną rozplenicę Hameln.
Czyli mam z 3 źródeł i każda wygląda inaczej.

Gdybym mógł cofnąć czas, to bym nie brał tych on line.

Sadzonka warta swojej ceny. Kosztuje 36 zł. Były też (w tej samej cenie) Red Head i Black Beauty.

Marcin, i jakie są te źdźbła? Gładkie i zwiewne czy szorstkie (żeby nie mowić że ostre) i sztywniejsze? Bo kwiatostany ma jasne czyli jak Hameln mieć powinna, ciekawią mnie te źdźbła tylko.
Ogród w malinówkach 15:44, 29 lip 2024

Do góry
Zawsze zwlekam z cięciem lawendy, bo ma jeszcze jakiś kolor i są jeszcze kwiaty. Zdarzyło mi się wcale nie przyciąć po kwitnieniu.

W tym roku w ogóle były przekwitnięte i jakby nowe przyrosty z pąkami. Ciężko było by ciąć po jednym pędzie, więc przyciąłem całość. Czy nie za mocno?

Z kolei u sąsiadki już zielone, ładne półkule Gdzieś z 1,5 tygodnia temu przycięte.

Rykoszetem oberwały turzyce przed lawendą, które i tak miały brzydkie źdźbła. W nowym miejscu (przy tarasie) są w lepszej kondycji. Jestem ciekaw jak zareagują na taki termin cięcia
Ogród w malinówkach 15:36, 29 lip 2024

Do góry
Nie wytrzymałem i kupiłem w znajomej szkółce kolejną rozplenicę Hameln.
Czyli mam z 3 źródeł i każda wygląda inaczej.

Gdybym mógł cofnąć czas, to bym nie brał tych on line.

Sadzonka warta swojej ceny. Kosztuje 36 zł. Były też (w tej samej cenie) Red Head i Black Beauty.

Blaski i cienie nowego życia 15:35, 29 lip 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

Mam działkę od ulicy, więc z jednej strony tuje, druga strona od sąsiadów, to kombinuję mieszane tuje, trawy, choiny kanadyjskie, to taki ciągnący się przedogródek
Tu trochę widać - wiosną i obecnie
potem znów od ulicy tuje, tam zdjęć nie robię bo mam tylko trawnik.
A od drugiego sąsiada mam rzeczywiście las rząd jodeł sądzonych z 7 lat temu. Wysokie są czyli mam zapożyczone tło i cały ogród właśnie od tej strony

Chyba źe Ci chodziło o to zdjęcie, na tyłach hortensji kwitnie śmiałek darniowy,a zdjęcie beż kwiatostanów, za nim są borówki, porzeczki

Bardzo ładne widoki z tymi tujami.
Hortensje piękne.
I poidełko suuper.
To kupione czy robione ?
Hortensja debolistna śliczna.
Mam ja rośnie na pełnym słońcu i daje radę.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:26, 29 lip 2024

Do góry
Taki tam ogólny widok...
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 15:18, 29 lip 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Kolejne zakupy z biogródka , którego ja osobiście jestem bardzo zadowolona nie to że chce tu coś reklamować ale to mój top i nawet wizyty w szkółkach już tak nie cieszą jak czekanie na paczkę .
Zamówiłam kolejne kocimiętki ,lawendę hidcote, budleje little candy w dwóch kolejnych kolorach i nie uwierzycie skuszona ogrodowiskiej jeżówki, są piękne .
Klaudia super zakupy Takich sklepów internetowych z wypasionymi roślinami to jest ich coraz mniej..
Wilczy ogród 13:12, 29 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)

Madziu, nowa porcja zdjęć, nowe tematy i nowe klimaty
te pomarańczowe róże są zachwycajace i jeszcze krwawnica u mnie kwitnie bez przerwy chyba już ponad miesiąc.
U Ciebie wszystko co wsadzisz to pięknie kwitnie każda rabata ukwiecona
Do raju daleko - u Ewy 11:10, 29 lip 2024

Do góry
Dojrzewaja rajskie jabłuszka.

Princess Diana

Diamantino

Do raju daleko - u Ewy 11:07, 29 lip 2024

Do góry
Great Star Label

To różowa nn

Ta również nn

Hortensja od Mirki już przekwita

Do raju daleko - u Ewy 11:04, 29 lip 2024

Do góry
Rabata z dodatkiem jeżówek Sweet Fuchsia bardziej mi się podoba.

Zróćcie uwagę na ten kwiat hortensji Skyfall. Na popraednim zdjęciu można porównać wielkości kwiatów.

Do raju daleko - u Ewy 11:00, 29 lip 2024

Do góry
Uwielbiam tę jeżówkę.

Jeżówka White Perfection

Kącik japoński

Do raju daleko - u Ewy 10:56, 29 lip 2024

Do góry
Rembrant Vibrant Verde

You & Me Perfetcion

Doppio Bianco Dancing Snow

Do raju daleko - u Ewy 10:46, 29 lip 2024

Do góry
W donicy nadal kwitnie Burgundy Ice

Garden of Roses

Double Delight

Wilczy ogród 09:27, 29 lip 2024

Do góry

Piękne te róże fajne wyszło to zdjęcie, pozostałe widoki też bardzo ładne,
Anna i Ogród 2 09:23, 29 lip 2024

Do góry
Bardzo wieje od wczoraj.
Po przyjeździe od Agatorek mąż poinformował mnie że foliak tego sezonu nie przetrwa bo się podarł
Próbował z synem ratować ale to nie wyjdzie.
Trzeba pomyśleć o nowym bo tego podwiewa już na wszystkie strony

Na szczęście pomidorom nic nie jest
Zielony Chram 07:45, 29 lip 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jak pomidory? Pierwszy już zjedzony?

Hej Patrycjo! Pierwszy porządny zbiór mieliśmy 10 lipca, od tego czasu szamiemy pomidorki aż miło:

M = Bezodmianowiec zwany Marta
G = Golden Boy
B= Yellow Brandywine
Ten najwięszy od lewej to Ananas Noir
Te 2 małe zielone to Green Zebra
Obok nich 3 koktajlówki Black Cherry
Następnie czarny bezodmianowiec z Netto oraz Pink Siberian Tiger- smaczny

Niekwestionowanym królem smakowym jak dla mnie nadal jest Black Cherry, z podium nie spadła też Malachitowa Szkatułka. Bardzo posmakowała mi Green Zebra, pozostałe pomidorki też dobre, choć w większości mają w sobie przewagę słodyczy, ja lubię bardziej złożone smaki

A jak się miewają Twoje pomidorki? Czy objawił się jakiś nowy faworyt?
Zielony Chram 07:36, 29 lip 2024

Do góry
Hej Agnieszko, wybacz, że tak późno odpisuję. Zostawiam na przeprosiny pomidorowe serduszko Pink Siberian Tiger

Dalie wysadziłam gdzieś w połowie czerwca, te na ogrodzie warzywnym sporo urosły, te na części ozdobnej rosną słabo, więc nie wiem, czy zdążą zakwitnąć w tym sezonie. Zoabczymy

Fasolniki śmignęły aż miło, w sobotę zebrałam pierwsze baciki:

U mnie też coś powoli włazi na pomidory, teść robił oprysk miedzianem. Jak się trzymają Twoje? Udało się już coś podjeść? Ogóraski w o wiele gorszym stanie, ale mimo to nadal owocują.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies