U mnie po siarczanie amonu po kilku dniach trawnik wyglądał jak pędzlem malowany wiadomo na soczyście zielono a teraz trzy dni jeszcze nie ma efektu (na tym kawałku co to test robię) Może jeszcze musisz troszkę poczekać Koniczynę wyrywam ręcznie zaraz jak zobaczę bo to się potrafi rozpanoszyć niemiłosiernie
Czemu tylko trzy? bo oszczędna sie zrobiłam? Żartuję chciałam ją sobie wypróbować i nie wiem czy właśnie na tej rabcie z Exoticami w kulkach mi nie zginie? chcociaż tłem jest tutaj biała ściana i jasny żwirek
tak, jedno i drugie, bo takie mieliśmy zalecenia, zamiennie mogła być saletra potasowa, ale nie znalazłam w mojej okolicy.
Amonowa była w granulkach, a siarczan potasu w proszku, eM też go rozsypał, ale był taki dzień, że ciągle padało i praktycznie zaraz jedno i drugie się rozpuściło.
Tylko coś koniczyny mam dużo, eM kupił coś do pryskania, żeby to wytępić.
Miło Was zobaczyć na zdjęciu, takie wesołe dziewczyny
Zakupy świetne zrobiłaś Mirella, każdą z tych roślin mam i bardzo lubię, jedynie z tym rozchodnikiem mam trochę problem teraz, bo sporo mi wygniło i muszę dzielić, żeby sobie nowe sadzonki porobić.
tylko to Tobie również znane
Z moliniami to kicha straszna, w okolicznych szkółkach się na żadną odmianę dotychczas nie natknęłam, dlatego zostały zakupy internetowe.
Zazdroszczę widoczków śniadaniowych i tego uroczego zapachu jaki rozsiewają te narcyzy, moje się jeszcze ociągają.
A jakie trawki te limonkowe są obok nich?
Będę fotek weekendowych z grabami wypatrywać, na pewno to dobra zmiana
trawnik jak malowany, widziałam dziś w szkółce Genie i jednym kwiatem, przyglądałam się mu i niezwykły był, te płatki takie grube, mięsiste - śliczna jest ta odmiana.
Trzymam kciuki za szybką dostawę okna
Miałam takie przeprawy z drzwiami przesuwnymi, ale po wielu miesiącach czekania i różnych zwrotach akcji od piątku już je mam.
Edytko
Zastosowałaś i saletre amonową i siarczan potasu?! Dużo tego! A posypowo robiłaś czy rozpuszczałaś i z konewką biegałaś? U mnie tez powoli ... ale ja ostrożnie podeszłam do tematu ... siarczan amonu zastosowałam na kawałku trawnika, który będzie zerwany pod nową rabatę ... a całość potraktowałam na razie Mikro Plusem i żelazem
I czekam ...
Nie, u mnie też takiej pozycji nie ma.
Trawnik zasilony najpierw saletrą amonową, potem siarczanem potasu, ale jakoś powoli ta poprawa następuje, miałam większe oczekiwania.
Magnolii nie kupiłam sfotografowałam taką mega okazałą co rośnie niedaleko mojego domu.
A ja u Ciebie tyle czasu już nie byłam a chciałam Cię właśnie zapytać czy przy tym badaniu gleby miałaś podane wyniki dotyczące żelaza?
Dzięki za tulipany Ale chyba jednak muszę się jeszcze poduczyć komponowania ich tak żeby zgrywały się kwitnieniem
Magnolię kupiłaś? wow ...
Paczkę?