Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 01:09, 05 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Daj spokój, Agnieszko, nie warto go czytać. Szkoda czasu, lepiej go poświęcić na wątki, z których się czegoś nauczyć można czy podpatrzeć coś inspirującego można.
Ja dopiero zamierzam mieć ładnie

Pieknoto nie bądź taka skromna Agnieszka ma rację wszędzie na wątkach można się czegoś nauczyć i to jest super fajne
Mój kawałek raju II 00:12, 05 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, a ja dzisiaj agapanty kupiłam. Niebieskie.
Wsadzić je już do doniczek, żeby już sobie rosły?
I jeżeli tak, to gdzie trzymać: w cieple, czy raczej w chłodku?

I liatrę też kupiłam. Czekać, czy gdzieś wsadzić?

Tess agapanty kwitną od lipca, nie ma potrzeby wsadzania już agapanta, żeby nie poszedł w liście, zrobisz to w marcu, do donicy nieco większej od kłaczą , lekko przysypiesz ziemią potrzebuje gleby gliniastej z dodatkiem torfu i piasku , a jak się rozrośnie i bryła nie będzie mieścić się w donicy wtedy można wsadzić do większej aha i w czasie wegetacji zasilasz nawozami wieloskładnikowymi do kwitnących

Super rady, też skorzystam, dzięki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:11, 05 lut 2013

Do góry
Tess wklej proszę kolejne porównania
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:34, 04 lut 2013

Do góry
Mam tak samo. Jak zaczynałam rok temu, to dokładnie czytałam po kolei wątki, a teraz nawet na bieżąco się nie da. A w ogóle to po ostatnim wykasowaniu wątków obserwowanych, nie mogę się odnaleźć

Tess, ja uważam, że wszędzie można coś ciekawego przeczytać, jak nie o ogrodzie, to o życiu
Ogród Magdalenka 23:33, 04 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bardzo lubię tu zaglądać po inspiracje. Znowu coś wylukałam - wianek z hiacyntami
Pozdrawiam.

Świetny co nie ??? ... ja będę taki robić ... tylko ta powracająca zima mnie martwi !!! zmarzną im ...cebulki

umiem już cyctate posty

Zeta napisał(a)
Noemi jeszcze raz dziękuję za podpowiedź z wiankami z brzozy....udało mi się...mam wianek wiosenny.....niestety u mnie dzisiaj strasznie sypieeeeeee......wianek nie pomógł.

Zetka oooo to super, że się udało !!! .... że niby śnieg sypie ? o nieeee ... ja chcem już hiacynty wieszać na drzwi !!!

Tess napisał(a)

a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

Madzia, nie musisz mnie namawiać Już z rana na Broniszach byłam
Wszak to forum to siedlisko zarazków ogrodowo-kfiatkowych
To jak tu się nie zarazić?

hihihi ... a co kupiłaś ? pokażesz ???
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:29, 04 lut 2013

Do góry
Agnieszko, odpowiedziałam u siebie, ale napiszę też tu.
Szkoda czasu na czytanie mojego wątku wstecz, lepiej go poświęcić na wątki, z których się czegoś nauczyć można czy podpatrzeć coś inspirującego.

Swoją drogą myślałam, że w zimie spokojnie wątki przestudiuję.
O, naiwności
Teraz dopiero nigdzie nie jestem na bieżąco
W Gąszczu u Tess 23:25, 04 lut 2013

Do góry
Daj spokój, Agnieszko, nie warto go czytać. Szkoda czasu, lepiej go poświęcić na wątki, z których się czegoś nauczyć można czy podpatrzeć coś inspirującego można.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:22, 04 lut 2013

Do góry
Spoko, nie całe dwa użytkowane ogrodniczo
Prawda Zeto?
Ogród Magdalenka 23:17, 04 lut 2013

Do góry
noemi napisał(a)

a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

Madzia, nie musisz mnie namawiać Już z rana na Broniszach byłam
Wszak to forum to siedlisko zarazków ogrodowo-kfiatkowych
To jak tu się nie zarazić?
W Gąszczu u Tess 23:12, 04 lut 2013

Do góry
Tess, miałam aspiracje przeczytać choć trochę Twojego wątku, ale przyznam się bez bicia, że już od dłuższego czasu się zabieram. Rozwiewam zatem złudzenia i zaznaczam, żeby być chociaż na bieżąco. Pozdrawiam cieplutko.
Ogród Magdalenka 23:01, 04 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Madziu szalejesz, juz myślisz o wiosennych wiankach
fajny był ten nasz wypad

Myślę, bo pochowałam ozdoby śwąteczno-zimowe i tak pusto się zrobiło ... fajny wypad , pierwsze koty za płoty ... będą następne

Wieloszka napisał(a)
No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować

Mi też brakuje drugiego kwiatka, cyklameny ... żeśmy pożałowały sobie czy co ??? no nie wiem , nie wiem ... nadrobimy następnym razem ... a mech robi robotę , co nie ? będziemy go mieć już zawsze... mamy dobre źródło zaopatrzenia

baraga1904 napisał(a)
...ależ zazdraszczam pozytywnie Waszej grupie wrocławskiej - super zakupy, super pomysły i super ekipa...

Aga Ty też ze Śląska ... ... zapraszamy do Nas

Irenko dziękuję za zdjęcie super pamiątka

gusiarz napisał(a)
Hej Magdziu - widzę, że zakupki udane bardzo. Tak, też mech uwielbiam miłością dozgonną, jak i trawy wszelkie. I tak pomyślałam, że można na podkłady wianków zamiast sianka używwć tych traw, które się wiosną ścina. Muszę wypróbować, bo może te trawki będą zbyt suche i zamiast się ładnie układać pokruszą się i połamią... Niedługo ścinanie, więc można sprawdzić. A jak się uda to na boże narodzenie będzie jak znalazł.
Pozdrawiam kakaowo

Moja rozplenica by się nadała na podkład, bo jest bardzo sztywna ... to jest myśl , musimy spróbować ... i można mchem obłożyć ...tyż pozdrawiam kakaowo

aga_pe napisał(a)
nie trzeba czekać do Bożego Narodzenia. W necie znalazłam coś takiego
http://dompodbrzoza.blogspot.com/2011/05/somiano-stokrotkowy-wianek-na-drzwi.html

taki też mi się podoba
http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/artykuly-wianek-z-hiacyntami-,5,123.html

Aga ten z hiacynatami mi się podoba !!! bardzo .... na razie może wisieć bez jajeczek ... biegam po GAPie a tu nasze takie piękne inspiracje ... jak coś znajdziesz jeszcze to wklejaj do mnie plisssss

Tess napisał(a)
Fajne insiracje, Ago_pe

Magdziu, wpadłam podziękować Ci za linka do instruktażu robienia wianków z gałązek (Anity). Jakoś na niego wcześniej nie trafiłam.

Smaka mi narobiłyście tymi wiosennymi zakupami

Tess cieszę się, że link Ci się przyda , dobrze, że Anitka nam pokazała ... a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

anna_studio napisał(a)
Zaglądam....

Ciesze się bardzo ... umiem już cyctate posty ... widzisz ???

Syla napisał(a)
Madziu ..... link już Marzenka podesłała ..... buziam

Buziam też i ściskam mocno... wiosna już blisko ... czekam , czekam .... na kawkę ...pamiętasz co nie ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:59, 04 lut 2013

Do góry
Dlaczego pytam o porę (miesiąc)?
Bo Marzenka widziała ogrody Wersalu takie:

A w kwietniu samo miejsce wyglądało tak:

Marzenko, zaraz wyrzucę, nie mogłam się oprzeć.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:57, 04 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
W jakim miesiącu tam byłaś?

W ostatnim tygodniu sierpnia. Akurat tego dnia było pochmurno ale generalnie bardzo ciepło.
Pszczelarnia 22:47, 04 lut 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Pszczółko, agapanty w Tesco rzucili
Dziś kupiłam.
Niebieskie.
Białych nie było.

I tu się uśmiałam
Przypomniały mi się czasy "pralki rzucili.....a za tydzień będą lodówki..."
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:46, 04 lut 2013

Do góry
W jakim miesiącu tam byłaś?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:34, 04 lut 2013

Do góry
Eeeee. zmyłka jakaś
Agapant 22:25, 04 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja też agapanta szukam. Jakby ktoś dał znać, czy w sprzedaży już się pojawiły (w jakiś sklepach sieciowych), będę wdzięczna.

Pszczółko, już napisałam u Ciebie - w Tesco rzucili
Pszczelarnia 22:23, 04 lut 2013

Do góry
Pszczółko, agapanty w Tesco rzucili
Dziś kupiłam.
Niebieskie.
Białych nie było.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:15, 04 lut 2013

Do góry
Ciiiiiiiiiiiiicho!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:13, 04 lut 2013

Do góry
Jest kilka kwiatków, które nazywane są "językiem teściowej".
Sanseweria (czyli wężownica) jest tak nazywana, bo jest... długa jak język teściowej

Inne rośliny: Haemanthus (faktycznie liście w kształcie języka),
anturium,

i pewnie jeszcze kilka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies