Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

anna_studio 18:32, 04 lut 2013

Zaglądam....
Syla 19:56, 04 lut 2013

noemi napisał(a)

Noemi a z czego te Twoje wianki??
Czy to dereń??
Chcę takie sobie na wielkanoc zrobić tylko niewiem z jakich gałązek najlepiej??

Zetka to dereń ... i nie wiem do czerwieni co by pasowało na wiosnę ? ... a fajnie wianki wyglądają z gałązek brzozy , bo miękkie są i dobrze się wije ...

i wtedy takie coś można zrobić ...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=267652

A na święta można dokleić jajeczka przepiórcze .... Dla mnie inspiracja do powielenia i jeszcze mój kolorek buziam Madziu

Pamiętasz może .... link z brzozami i kulkami bukszpanowymi ....nie mogę znaleźć .... pomożesz ??? proszę, proszę
Syla 21:41, 04 lut 2013

Madziu ..... link już Marzenka podesłała ..... buziam
noemi 23:01, 04 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Madziu szalejesz, juz myślisz o wiosennych wiankach
fajny był ten nasz wypad

Myślę, bo pochowałam ozdoby śwąteczno-zimowe i tak pusto się zrobiło ... fajny wypad , pierwsze koty za płoty ... będą następne

Wieloszka napisał(a)
No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować

Mi też brakuje drugiego kwiatka, cyklameny ... żeśmy pożałowały sobie czy co ??? no nie wiem , nie wiem ... nadrobimy następnym razem ... a mech robi robotę , co nie ? będziemy go mieć już zawsze... mamy dobre źródło zaopatrzenia

baraga1904 napisał(a)
...ależ zazdraszczam pozytywnie Waszej grupie wrocławskiej - super zakupy, super pomysły i super ekipa...

Aga Ty też ze Śląska ... ... zapraszamy do Nas

Irenko dziękuję za zdjęcie super pamiątka

gusiarz napisał(a)
Hej Magdziu - widzę, że zakupki udane bardzo. Tak, też mech uwielbiam miłością dozgonną, jak i trawy wszelkie. I tak pomyślałam, że można na podkłady wianków zamiast sianka używwć tych traw, które się wiosną ścina. Muszę wypróbować, bo może te trawki będą zbyt suche i zamiast się ładnie układać pokruszą się i połamią... Niedługo ścinanie, więc można sprawdzić. A jak się uda to na boże narodzenie będzie jak znalazł.
Pozdrawiam kakaowo

Moja rozplenica by się nadała na podkład, bo jest bardzo sztywna ... to jest myśl , musimy spróbować ... i można mchem obłożyć ...tyż pozdrawiam kakaowo

aga_pe napisał(a)
nie trzeba czekać do Bożego Narodzenia. W necie znalazłam coś takiego
http://dompodbrzoza.blogspot.com/2011/05/somiano-stokrotkowy-wianek-na-drzwi.html

taki też mi się podoba
http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/artykuly-wianek-z-hiacyntami-,5,123.html

Aga ten z hiacynatami mi się podoba !!! bardzo .... na razie może wisieć bez jajeczek ... biegam po GAPie a tu nasze takie piękne inspiracje ... jak coś znajdziesz jeszcze to wklejaj do mnie plisssss

Tess napisał(a)
Fajne insiracje, Ago_pe

Magdziu, wpadłam podziękować Ci za linka do instruktażu robienia wianków z gałązek (Anity). Jakoś na niego wcześniej nie trafiłam.

Smaka mi narobiłyście tymi wiosennymi zakupami

Tess cieszę się, że link Ci się przyda , dobrze, że Anitka nam pokazała ... a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

anna_studio napisał(a)
Zaglądam....

Ciesze się bardzo ... umiem już cyctate posty ... widzisz ???

Syla napisał(a)
Madziu ..... link już Marzenka podesłała ..... buziam

Buziam też i ściskam mocno... wiosna już blisko ... czekam , czekam .... na kawkę ...pamiętasz co nie ?
agniecha973 23:09, 04 lut 2013

Bardzo lubię tu zaglądać po inspiracje. Znowu coś wylukałam - wianek z hiacyntami
Pozdrawiam.
Zeta 23:16, 04 lut 2013

Noemi jeszcze raz dziękuję za podpowiedź z wiankami z brzozy....udało mi się...mam wianek wiosenny.....niestety u mnie dzisiaj strasznie sypieeeeeee......wianek nie pomógł.
Tess 23:17, 04 lut 2013

noemi napisał(a)

a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

Madzia, nie musisz mnie namawiać Już z rana na Broniszach byłam
Wszak to forum to siedlisko zarazków ogrodowo-kfiatkowych
To jak tu się nie zarazić?
noemi 23:33, 04 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Bardzo lubię tu zaglądać po inspiracje. Znowu coś wylukałam - wianek z hiacyntami
Pozdrawiam.

Świetny co nie ??? ... ja będę taki robić ... tylko ta powracająca zima mnie martwi !!! zmarzną im ...cebulki

umiem już cyctate posty

Zeta napisał(a)
Noemi jeszcze raz dziękuję za podpowiedź z wiankami z brzozy....udało mi się...mam wianek wiosenny.....niestety u mnie dzisiaj strasznie sypieeeeeee......wianek nie pomógł.

Zetka oooo to super, że się udało !!! .... że niby śnieg sypie ? o nieeee ... ja chcem już hiacynty wieszać na drzwi !!!

Tess napisał(a)

a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia

Madzia, nie musisz mnie namawiać Już z rana na Broniszach byłam
Wszak to forum to siedlisko zarazków ogrodowo-kfiatkowych
To jak tu się nie zarazić?

hihihi ... a co kupiłaś ? pokażesz ???
agniecha973 23:36, 04 lut 2013

Widziałam te cycate Nieźle! A jak się te hiacynty na dłuższą metę będą zachowywać?
noemi 23:38, 04 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Widziałam te cycate Nieźle! A jak się te hiacynty na dłuższą metę będą zachowywać?

już się nad tym zastanawiałam ... że może je wyciągać i moczyć w wodzie ... albo zraszać ... nie zraszać to za mało ... ale znasz wazoniki , że korzenie cebulek w wodzie są i rosą ... albo przeznaczyć na straty ... będą aż do zwiędnięcia