Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Hirutkowy raj:)) 22:33, 11 kwi 2015

Do góry
Magnolia ta co zaczęła kwitnąć to najzwyczajniejsza w świecie magnolia gwiaździsta- czysty gatunek, ale zobacz sobie o ile ładniejsza jest odmiana Rosea- ja muszę sobie jeszcze ją dokupić. Te nowe to old port i powder puff a ta od teściów to już nigdy nie dojdę. Miała etykietkę, że niby Judy, ale na sto procent nią nie jest bo kwitnie kiedy już ma liście, a Judy tak nie ma. Ja to od teraz po magnolie tylko do Opatówka- daleko nie mamy, nikt by nie zauważył naszego zniknięcia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 11 kwi 2015

Do góry
Spotkanie zakupowe fantastycznie,normalnie zazdroszczę A rosliny dorodne,niemal jak w pełni sezonu.
Moja magnolia lekko przemarznięta,może jutro się otworzy tez
Czy ta biała gwiaździsta pachnie ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:46, 11 kwi 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Aniu te siewki wyszły po zimie???
Jeżeli tak to oznacza że u nie nic się nie wysiało, a przynajmniej nie wzeszło... mam nadzieję, że chociaż te sadzoneczki co od Ciebie dostałam zakwitną w tym roku...

Piękne Twoje hiacynty i magnolia.
moje hiacynty w tym roku jakieś nędzne i chyba czas wymienić cebule, a na magnolię mus jeszcze chwilkę poczekać - moja z tych późniejszych

Aniu, naparstnica kiełkuje w tym samym roku co się wysiała i taka zielona zimuje, część liści ginie po zimie, ale ogólnie zimuje jako zimozielone.
Te małe to siewki z zeszłego roku, a te większe to o rok starsze.
Moje zakwitną w tym roku na pewno. I daj się im wysiać tylko nie wszędzie ruszaj ziemia, bo uszkodzisz siewki.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:10, 11 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wiesz co to jest...

Aniu te siewki wyszły po zimie???
Jeżeli tak to oznacza że u nie nic się nie wysiało, a przynajmniej nie wzeszło... mam nadzieję, że chociaż te sadzoneczki co od Ciebie dostałam zakwitną w tym roku...

Piękne Twoje hiacynty i magnolia.
moje hiacynty w tym roku jakieś nędzne i chyba czas wymienić cebule, a na magnolię mus jeszcze chwilkę poczekać - moja z tych późniejszych
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:08, 11 kwi 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Magnolia czaruje kwiatki też urocze
ja dziś kopałam nową rabatę padam...

ja też padam długo nie posiedzę, muszę kości naprostować
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 11 kwi 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania magnolia cudna! Do Kubusiowa też nabyłam - Ann bo Suzane nie mieli A u Ciebie już sasanki a u mnie nic.... nie wiem co z nimi a przecież posadziłam... Pamietasz? Kupowałyśmy razem w Olsztynie

No pamiętam, a Ann dobrze, że kupiłaś miałam ją w rajskim a z sasankami nie wiem co jest moje widzisz kwitną
tam byla Messelka

i Ann
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:02, 11 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
He,,he fajnie mieć takiego małego grandziła
Ja też teoretycznie mogłabym mieć,,ale starszy syn jakoś do związków żadnych się nie kwapi
A ogród wiosenny i tak widać ładny i kwitnący

Mój też się nie kwapił, a jak się zdecydował to w sierpniu będzie drugi pomocnik

Zmarznięta magnolia i tak wygląda ładnie.. aż się nią też do bólu pochwalę..

Z daleka ją widać
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:39, 11 kwi 2015

Do góry
Magnolia czaruje kwiatki też urocze
ja dziś kopałam nową rabatę padam...
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:38, 11 kwi 2015

Do góry
Ania magnolia cudna! Do Kubusiowa też nabyłam - Ann bo Suzane nie mieli A u Ciebie już sasanki a u mnie nic.... nie wiem co z nimi a przecież posadziłam... Pamietasz? Kupowałyśmy razem w Olsztynie
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:36, 11 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Wchodzę do ogrodu i... magnolia się rozwinęła

jest przepiękna, ciekawa jestem kiedy moja mi rozkwitnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 11 kwi 2015

Do góry
pissardi

startuje machonia

i magnolia Susan

i trzemilinki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:13, 11 kwi 2015

Do góry
Magnolia soulangina i pissardi

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:07, 11 kwi 2015

Do góry
Dzisjszy ogród
Magnolia stellata oczami M

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:05, 11 kwi 2015

Do góry
Wchodzę do ogrodu i witają mnie tulipanki pod kaliną

i magnolia się rozwinęła

a o 19.00 z balkonu jak robilam fotkę to cala była w kwiatach teraz jest 18 st.C
Życie w wiejskim ogrodzie 19:34, 11 kwi 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Normalnie zaszalałeś z tym warzywnikiem a ty z tym co obrodzi twój warzywnik to gdzieś na rynku stoisz??
Magnolia normalnie perełka Moja jest jeszcze mała ale kiedyś urośnie.
Pozdrawiam

Warzywnik trochę się rozrósł w tym sezonie ale znając życie będzie za ciasny na wszystko Jak pamiętasz u mnie warzywa zarówno z kwiatami wiec miejsce potrzebne
Magnolia ma 7 lat i trochę się rozrosła Dobre ma warunki bo rośnie za wysokim murem Co roku ją mumifikowałem na zimę w strachu że zmarznie ale tej zimy sobie odpuściłem Jak widać nie zawiedzie mnie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:19, 11 kwi 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Kasiu,ale wypucowałaś ogród .Magnolia śliczna.pozdrawiam

No spreżyłam się w tym roku, pewnie dlatego że pracowałam w nim przez zimę
Ale dzis popołudniu siadłam sobie z kawą na ławeczce w błogostanie patrzac co się działo dookoła
Ogród mam wyplewiony, odgrzybiony i nawieziony
Cóz pozostało - podziwiać i ... odpoczywać (najpierw muszę sobie przypomnieć jak to się robi)

Życie w wiejskim ogrodzie 18:55, 11 kwi 2015

Do góry
Normalnie zaszalałeś z tym warzywnikiem a ty z tym co obrodzi twój warzywnik to gdzieś na rynku stoisz??
Magnolia normalnie perełka Moja jest jeszcze mała ale kiedyś urośnie.
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:05, 11 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.

Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????

A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....

Gosia, sorry, za OT.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:35, 11 kwi 2015

Do góry
Kasiu,ale wypucowałaś ogród .Magnolia śliczna.pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:06, 11 kwi 2015

Do góry
osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies