Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w dolinie 16:07, 07 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Październik

Zestawienie hortensji Limelight i róż the Fairy pod platanem nadal ładne , podoba mi się.

Jak się rozrosną The Fairy to dopiero będzie czad
Ogród w dolinie 16:07, 07 paź 2020

Do góry
Środkowa skarpa z tawulcem, przebarwiającym się na żółto i irgą...

A na dole mój plac boju, bo mi już wlazły chwasty do wysokości pierwszej rośliny...

Ogród w dolinie 16:03, 07 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Ania, zobacz, latem wsadziłam piętkę i już jest taki... bodziszek korzeniasty

wow !!!
to jakieś czary ,
ale masz rękę do sadzenia
super
RODOS - trochę inaczej 16:02, 07 paź 2020

Do góry
sylszu napisał(a)
RODOS- Aktualne

Pięknie
Ogród w dolinie 16:01, 07 paź 2020

Do góry
Październik

Zestawienie hortensji Limelight i róż the Fairy pod platanem nadal ładne , podoba mi się.

Tulipanowiec Edward Gursztyn zaczyna być żółty

A w jego stopach hortensja spalona i piwonia ładnie się przebarwia

Ogród w dolinie 15:40, 07 paź 2020

Do góry
Ania, zobacz, latem albo wiosną nie pamiętam wsadziłam piętkę i już jest taki... bodziszek korzeniasty
Ogród z wilkiem zamkn. 15:39, 07 paź 2020

Do góry
Kasia1980 napisał(a)

Widzę , że tu masz dość stromą skarpkę na początku swojego wątku. Masz może zdjęcie
teraźniejsze.

Za Madzię Ci odpowiem może się ni pogniewa

Ogród z wilkiem zamkn. 15:35, 07 paź 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Tera dopiero na tych fotkach widzę wiele nidociągnięć , postaram sie porobić zdjęcia aparatem , to wtedy wstawię ładniejsze
Tu jest taka duża skarpa z boku tarasu i domu , stroma - nie wiem czym ją obsypać żeby nie zjeżdżało , a te wszystkie drzewka tez chcę przesadzić , bo to jedyne miejsce , gdzie mogę przejechać kosiarką , a moja paskuda goni w tempie odrzutowca tamtędy

Widzę , że tu masz dość stromą skarpkę na początku swojego wątku. Masz może zdjęcie
teraźniejsze.
Mirkowy ogród (początki) 15:09, 07 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ślicznie Piękne sadzonki buksów wyhodowałaś Pilnuj przed ćmą

Ach ta ćma paskudna do mnie jeszcze nie dotarła
Z baksów jestem dumna . Wiem że to roślina na ekstremalne warunki( przetestowana u mnie)
Już przekwitają.
Mirkowy ogród (początki) 15:06, 07 paź 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Cudnie masz, Mireczko! Serby piękne, połączenia bylinowe, szałwia ze stipą mnie urzekła

pozdrawiam serdecznie!
Dzięki Karola Mnie to zestawienie też się bardzo podoba i będzie ich więcej.
Już Kosmosy przekwitają też je lubię . Sieją się gdzie chcą a ja potem przesadzam
Ania -Spełnione marzenie 14:55, 07 paź 2020

Do góry
Mam jeszcze do przesadzenia jeszcze
4 dęby Pillar i 3 cisy.

Czy one się do czegoś nadają?
Teraz rosną na środku,
Dzieląc działkę na pół.

W kamiennym kręgu od początku 14:38, 07 paź 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu pamiętasz nazwę tego cuda ? Jest przepiękna.
Ogród zacząć czas. 14:29, 07 paź 2020

Do góry
Też mi się wydaje, że są mało wiarygodni w tym momencie już.
Poniżej zdjęcia listków- jest kilka z czerwonymi ogonkami- przesyłam je w załączeniu. Większość jest żółta i z żółtym ogonkiem.

Ogród do odnowy 14:23, 07 paź 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Mam tylko dwie budki, może zmobilizuję się i sklecę jeszcze jakieś.
Ziarno już kupiłam, schowałam w domku ogrodnika i myszy się zwiedziały. Już je zabezpieczyłam w zamknięciu, mam nadzieję, że teraz się nie dobiorą.

Sójka codziennie zrywa żołędzie z drzewa. Miałam wrażenie, że jednego połknęła, ale to chyba niemożliwe?

sliczne te sadzce, ja wczoraj z trawnika wyciagnełam kilkanascie zoledzi, te diably sojkowe je sadza a potem wszedzie wyrastaja mlode dębki.
wczoraj na jednym drzewie na stukoty prześcigały sie dziecioł z kowalikiem
Ogród do odnowy 14:20, 07 paź 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Dla Karoli - Magicial Candle

ususzone jakiś tydzień temu

a to dzisiejsze świeżynki

Wiesz cudnie się przebarwiły...wianeczek Twój?
Robinia akacjowa 13:57, 07 paź 2020

Do góry
Witajcie,

Mam problem tego typu:
Jesienia zeszłego roku, własnie mija dokladnie rok, kupilismy w bardzo znanej i renomowanej szkółce duzych drzew w nasyzm regionie 6 Akacji umbraculifera i 6 platanów klonolistnych.
Posadzilismy drzewa zgodnie z zaleceniami, cała wielka akcja, koparka, dobra ziemia w ilościach ogromnych, wymieszana z ziemią w ktorej wysadzalismy drzewa, wszystko ladnie-pieknie. Regularne podlewanie, przyszla wiosna, wszystkie drzewa pieknie przezimowały, ładnie ruszyły , jak to przy pierwszym roku od wysadzenia w miejsce stałe, nie bylo oszalamiajacych przyrostów ale rosły bardzo ładnie. w okresie letnim kilka akacji zaczynało wygladac coraz marniej, nowe przyrosty traciły wczesniejszą intenstywna zieleń, robiły sie takie matowe, jakby usychające, z biegiem czasu na lisciach robiły sie plamy co bedzie widać na zdjeciach, dwie akacje rosły blisko siebie wiec na zdjeciu widac po lewej stronie piękną zdrową akacje a po prawej ta marniejącą
Co to moze byc ?! Blagam o pomoc !!!

W zupelnie innym miejscu w ogrodzie rosna dwie kolejne Akacje , blisko siebie, i te dwie byly przez cały okres wegetacji najpiekniej rosnacymi ze wszystkich, piekne przyrosty,zdrowa , soczysta zielen. Dzis patrze a jedna wyglada jakby uschła całkowicie, wygląda to tak jakby sciął ja przymrozek a nie bylo spadku temperatury. Druga rosnaca obok jest idealna a jeszcze wczoraj obie wygladaly tak samo pieknie. Tu sytuacja jest inna niz na zdjeciach powyżej, tam drzewko jest marniejace ale wciaż rosnie , tylko mniej efektownie niz sąsiadujące a tutaj ewidentnie z dnia na dzień coś sie z tym drzewem stało !

Wszystkie drzewa byly przez cały okres regularnie podlewane, wszystko robilismy tak jak trzeba

Jestem załamany , co mogło sie stać ???!!!

Mirkowy ogród (początki) 13:49, 07 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu zobacz fotka z trawami dla ciebiel

Ślicznie Piękne sadzonki buksów wyhodowałaś Pilnuj przed ćmą
Ogród Basi 13:46, 07 paź 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)

Ta kula z czego uformowana jest? Twoja drabina nie daje mi spokoju tak mi się podoba ten pomysł Czemu służą kulki w oczku? Czy tylko dekoracja?
Ogród Basi 13:03, 07 paź 2020

Do góry
Ogród Basi 13:03, 07 paź 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies