Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 18 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Faktycznie wielkie masz te carexy!
A buchannanii tniesz na wiosnę? Bo ja cięłam zawsze trochę końcówki...może dlatego moje dalej sterczą?

A Evergoldy masz na patelnii? Dadzą radę? Bo chciałabym swoje przesadzić i nie wiem czy to dobry pomysł...

W tym roku przycięłam ją bardzo późno. Myślę, ze trzeba ją odmłodzić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:35, 18 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Załapałam sie na fotki. U mnie rano podało teraz grzeje zdrowo 34 stopnie uf

U nas tak samo, ale szkoda tak pięknego dnia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:34, 18 lip 2015

Do góry
I norający Tytus.... a ja idę ponorać w ogrodzie bo przestało padać Aby uprzedzić pytania Tytusa zasłania selseria podejrzewana o bycie heufleriana a za nim carex morrowi variegata

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:33, 18 lip 2015

Do góry
No to jeszcze zawilce, perowskia i takie tam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:32, 18 lip 2015

Do góry
Moje ulubione carex kurze łapki, czyli ornithopoda, tak się rozrosły, ze brakuje miejsca dla ciemierników...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:31, 18 lip 2015

Do góry
Moje ulubione carex evergold, wg mnie niezawodne, równiez 3 sezon - chyba w 2013 zatrawkowałam się mocno

i tegoroczne, które posadziłam wzdłuż brzegu ścieżki przy wejściu... golden topue i żurawki na tej patelni nie dąły rady...

Buksy przytne gdy się ochłodzi....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:29, 18 lip 2015

Do góry
Adwocem dyskusji o brazowych trawkach dla Juzi, Siakowej i Jagody

Moja buchanani w trzecim sezonie.... jest wielka, rozlazła i już lezy a była kiedys pionowa...

I carex bronze form, też jej 3 sezon, wywiajm jej brzegi pod spód bo mi zarasta carex montana

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:26, 18 lip 2015

Do góry
A na te czekam... juz trzeci sezon.. ten ostani na rehablitację dla serii You & Me
i rubrum Fireworks , który od słońca czerwienieje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:25, 18 lip 2015

Do góry
Włąsciwie to mi inne byliny nie są potrzebne poza jezówkami.... Lawenda, róze, hortensje i wystarczy

Zatem hortensje, które po wczorajszym podlewaniu zrobiły się bardziej niebieskie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:23, 18 lip 2015

Do góry
Green eyes sadzone wczoraj
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:19, 18 lip 2015

Do góry
O wyłączyli neta bo była burza z piorunami, tropikalny deszcz i słońce... normlnie jak w porze deszczowej...

Zatem jezówki. Wszystkie różwe, każde zdjecie to inna odmiana...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:02, 18 lip 2015

Do góry
Znow leje to pomęczę was fotkami.... Dobrze ze pada bo w cieniu było juz +35 stopni. Gdy wyszłam z centrum handlowego z klimatyzacja poczułam uderzenie gorąca i wilgoci identycznie jak w strefie podzwrotnikowej......
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:01, 18 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Madżen a przy tych jeżówkach to co masz za trawkę? Takie kwiatostany białe jakieś widzę....

I napisz jak głuptakowi czy ciąć Fairy, czy nie ciąć....a jak ciąć to jak. Bo ja wiesz, że zielona jeszcze w różach

Zamówiłam Williama i Princess Alexandrę Munstead już nie mają

Juzia przegapiłam Twoj wpis.... Munstead wiem ze zamówisz na alle
Ta trawka w jeżowkach to sesleria. Mam dwie jesienna i heuflerianę.. Jesli jesienna kwitnie wczesna wiosna to ta w jezówkach jest heuflerianą i ma bardziej pionowy pokrój a jesienna kaskadowy. Obie adne, ciemnozielone. Podbno gdy maja mokro nie bywaja seledynowe, wody u mnie nigdy mało..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:57, 18 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Marzenko Na rabacie buksikowej masz piękne berberysy bagatelle ... jakie one są już duże i ile czekałaś na taki efekt?

Ren moje berberysy są sadzone jesienia 2011, jedna sztuka padła pierwszej bardzo mroznej zimy, reszta swietnie sobie daje rade. One bardzo powoli rosną i po 4 latach moze podowoiły rozmiar, ale je rowniez przycinam aby były z nich kulki, chociaz w pierwszych dwoch sezonach same sie ładnie kulkowaly
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:49, 18 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Rabata kuchenna boska
Ja też wywaliłam w zeszłą sobotę liliowce i rzeczone kostrzewy (chyba miałam takie same jak twoje)...i drażni mnie ten kolor nadal...ale każdemu sie coś innego podoba!

Macham słonecznie

Qurcze a mi sie ten niebieski podoba... Moze to kwestia sąsiedztwa? Bo wyglada dobrze tylko z soczysta zielenia bukszpanow, varella i rozplenicy medium
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:47, 18 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Madżen nie nadążam za Twoimi zmianami ...ty siąć babo popodziwiać trochę te książki ulubione poczytaj.....bo tu całe ogrodowisko zmienia i zmienia.....Żon mój siem pyta kiedy ja do .........ry skończę ten ogród ...a tu nie ma jak ....bo ciągle jakieś inspiracje......

Zeta ja lubue zmiany a a moim ogrodzie juz niewiele pracy. Jestem an etpie udoskonalania coby za duzo nie leżec i nei pachnieć. Chcoiaż w czwartek nowe paznokcie sobie zrobiłam wiec nie powinnam norać w ziemi?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:46, 18 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, czy Falstaff jest szeroki? jak chcę ja dac jako pnąca, to ładnie będzie wygladała? Co jej dać w nogi? bo płatki ew się schowały, smieciuchy? ona śmieci?

Moj na razie młodziak malutki, ale widziałam w Wojsławicach , rosnie wysoki a waski, raczej jak róze wielkokwiatowe niz angielki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:45, 18 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
w przerwie na kawę powiem, że ta rozplenica z 'pałkami" w ubiegłym roku u mnie nie dała rady... kupiłam w tym roku do donicy traktując jak jednoroczną, ale u Ciebie kto wie...

Tez ja kupiłam z mysle ze będzie jednoroczna. Wiele roslin mam jednorocznych roslin w ogrodzie od 3 lat....werbena, stipa, głogownik ..... Na razie czekam na efekt z różowymi i purpurowymi rozami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:43, 18 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Ten puch z kostrzewy dech zapiera. Chyba muszę swojej dać więcej czasu i zdecydowanie dosadzić jeszcze ze 20 szt. Ilość robi efekt.
Nie mogę wyjść z podziwu jak kolejny raz opisujesz, że kupiłaś to i to i posadziłaś Ogród z gumy normalnie, zmieści wszystko, fantastycznie jesteś zakręcona

edit. Może niech reszta równa do Ciebie lepiej

Jesli masz takie podjęcie jak ja, ze jesli zbrzydną to wyciepie, to sadz. Mo sie młoda kostrzewa podoba, jesli zbrzydnie wymienie na inna trawe.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:31, 18 lip 2015

Do góry
Wież pod uwage, ze ja ogrodkuje w swoim ogrodzie (dwóch) od 13 lat a wczesniej dwa lata praktykowane u tesciowej w ogrodzie. Zatem u ciebie to jest ekspresowe tempo Ale kiedys nie było netu.....

Co do roundapu to jesli za 6 miesiecy to ok, ale wez pod uwagę ze zlać bedziesz musiała ze trzy razy aby wytępić chwasty... Kiedys bezrefleksyjnie podchodziłam do roundapu, nawet nie policzeile razy moje chwastowisko na budowie pryskała, ale teraz sie tego boje....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies