Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Typografia ogrodu 22:47, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Sobota! Jestem dziś mega zmęczony (ciężko jest lekko żyć ), ale tyle chyba zrozumiałem w wątku 27 luty

tak sprawdzałam na stronie - sobota
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 23 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A na to Bogdziu, że startujemy na Gardenię o 7.30

Będziesz z Małgosią i Bogdzią? Ktoś jeszcze?
Proszę się dopisać do listy w wątku spotkaniowym
Typografia ogrodu 22:42, 23 lut 2016

Do góry
Sobota! Jestem dziś mega zmęczony (ciężko jest lekko żyć ), ale tyle chyba zrozumiałem w wątku 27 luty
Typografia ogrodu 22:40, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Oświeć mnie... W sobotę czy niedzielę jest spotkanie na Gardenii? Bo ja ciągle o sobocie myślę... Lecę sprawdzić

Edit

Z sobotę? Obym tylko nie zapomniał orlika z auta wyjąć A jutro podlać

czyli niedziela prawda?
dzięki. nie czytałam tam o spotkanbiu. podlej koniecznie
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:39, 23 lut 2016

Do góry
alinak napisał(a)
Też tak myślę.W tamtym roku zauważyłam różnicę, bo fasolkę siałam dwa razy. Pierwsza wzeszła w połowie, druga znacznie gęściej.
A parasol pokrył kurz....jak mawiał poeta .....czasu.

Dasz wiarę, że musiałem kupić? Teraz mam 3 i u Ciebie czwarty... Kiedyś na pewno do Ciebie podjadę, dopiero 1,5 roku minęło
Coś jeszcze, coś więcej... 22:31, 23 lut 2016

Do góry
Sebek takie przeżycia pamięta się na całe życie .
Mój przód ogrodu był kiedyś ( 2000 rok)cały w wełnianych starych sweterkach,żeby było jeszcze śmieszniej, we wszystkich kolorach świata.Do dziś pamiętam sąsiadów którzy spacerowali ulicą i ubaw pewno mieli po pachy.
Ja jeszcze nart nie schowałam a buty stoją w pogotowiu.
W sobotę wieczorem leczyłam zakwasy po całym dniu na stoku, pigwówką z rezultatem celującym.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:13, 23 lut 2016

Do góry
Macham mocno Pomysł ze złożoną rolką kojarzę, do wysiewów roślin co przesadzania nie lubią też byłby to dobry patent
Typografia ogrodu 22:09, 23 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
To gdzie i której spotykamy sie w niedziele

Oświeć mnie... W sobotę czy niedzielę jest spotkanie na Gardenii? Bo ja ciągle o sobocie myślę... Lecę sprawdzić

Edit
AsiaK_Z napisał(a)
Super! Lista się wydłuża. Przypominam o spotkaniu o godz. 12 w kawiarence w pawilonie 5 na antresoli. Ewa przypominała też u Przemka

Z sobotę? Obym tylko nie zapomniał orlika z auta wyjąć A jutro podlać
Makowo na Kociewiu 22:07, 23 lut 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Znowu dla kronikarskiego obowiązku napiszę, ze nie pojadę na Gardenię .
Bardzo z tego powodu cierpię, ale jest to ode mnie niezależne
Muszę być w sobotę zupełnie w innym miejscu...
życie ...

Szkoda Ja ciągle się biję z myślami czy jechać czy nie...
Mój ogród pod górkę... 21:58, 23 lut 2016

Do góry
U mnie za oknem zielono, ale sypie... Zresztą to nic dziwnego, że i u mnie zima skoro między Wami mieszkam
Zrobiłaś tą listę? Czy rodzi się w bólach pt. z czego zrezgnować?
Makowo na Kociewiu 21:52, 23 lut 2016

Do góry
Bonica powala! Ale muszę Ci przyznać, że miszczyni jesteś, bo dopiero teraz zauważyłem ten wielki betonowy słup
Coś jeszcze, coś więcej... 21:45, 23 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany ale zima u ciebie, a ja bym tej zimie miała naprawde za złe jakby ona sie i u nas w centralnej Polsce pojawiła...ja juz mysle i czekam wiosny
Wiem że to dopiero luty...wiem i śnieg o tej potrze to nic nadzwyczajnego ale jednak....
I tak z dwojaga złego lepiej że teraz a nie w kwietniu ...pamietacie wielkanoc z 2013 roku.....to juz lepiej niech teraz jeszcze sie ta zima wyszaleje a od marca juz wiosne poprosze....

Rozsądne podejście Ja dziś byłem genialny i wyszedłem w cieniutkiej skórzanej kurtce... W połowie drogi chciałem się wracać
Co tam Wielkanoc, w pierwszym? roku zakładania ogrodu (z ogrodowiskiem) w maju przyszły większe przymrozki - do dziś pamiętam ogród w prześcieradłach, firankach, wiaderkach i wszystkim co potencjalnie mogło pomóc
Coś jeszcze, coś więcej... 21:42, 23 lut 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)

Dobrze Cię rozumiem, też bym chciała już podziałać na ogródku. Ale głośno nie mogę tego w domu mówić bo zaraz mnie do pionu narciarze postawią mąż ma w tym roku wsparcie bo synek bakcyla złapał i tylko na śnieg czekają

Każdy ma inne priorytety - i jak tu się dogadać?
Z ciekawości - w Opolskim za bardzo nie ma gdzie śmigać?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:50, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie, korzenie warzyw rzadko kiedy sięgają głębiej Tylko to mniej wygodne, ale młoda jesteś - możesz się schylać
haha sebek to nawet we wglebniku moze miec warzywnik
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:11, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Brutusie? Człowiek tu pisze mądre rzeczy , by podtrzymać Cię na duchu i wyznaczyć Ci prawidłową ścieżkę rozwoju ogrodniczego, a Ty mi tu z takim tekstem wyskakujesz? Klaps Ci się należy

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:00, 23 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kopać W tym roku planuje założyć warzywnik w skrzyniach, a jeszcze teren nie gotowy, nie przekopany, nie wyplewiony... Skrzynie też nie gotowe...

A propos, planuje zrobić te skrzynie niskie, na wysokość jednej deski, powiedzmy 15-20cm. Czy taka opcja jest gorsza od skrzyń jakie mają np. Madzia70 czy Malkul, czyli tych wysokich na trzy dechy?

Nie, korzenie warzyw rzadko kiedy sięgają głębiej Tylko to mniej wygodne, ale młoda jesteś - możesz się schylać
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:55, 23 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
I Ty, Brutusie?!

Brutusie? Człowiek tu pisze mądre rzeczy , by podtrzymać Cię na duchu i wyznaczyć Ci prawidłową ścieżkę rozwoju ogrodniczego, a Ty mi tu z takim tekstem wyskakujesz? Klaps Ci się należy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:15, 23 lut 2016

Do góry
EEJJJJ! Zostawcie Martę w spokoju, bo zamknie się w sobie i juz nam nigdy tylu pięknych ujęć nie wstawi!
Milejdi, możesz wyrwać tego chwasta z tulipanów Werbena wschodzi końcem kwietnia, początkiem maja - rozpoznać ją po tym, że będzie to skupisko miliona mini wypierdków na niewielkiej przestrzeni - co więcej na początku ich nogi są ciut czerwone z tego co pamiętam Ale to może być wpływ temperatury
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:13, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Szkoda

Coś jeszcze, coś więcej... 09:59, 23 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze parę lat temu stukałbym się w głowę na widok osoby zdziwionej śniegiem 20 lutego Ja to jednak zmienny jestem, jak klimat

Dobrze Cię rozumiem, też bym chciała już podziałać na ogródku. Ale głośno nie mogę tego w domu mówić bo zaraz mnie do pionu narciarze postawią mąż ma w tym roku wsparcie bo synek bakcyla złapał i tylko na śnieg czekają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies