Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

LenaMagda 09:59, 23 lut 2016

Sebek napisał(a)

Jeszcze parę lat temu stukałbym się w głowę na widok osoby zdziwionej śniegiem 20 lutego Ja to jednak zmienny jestem, jak klimat

Dobrze Cię rozumiem, też bym chciała już podziałać na ogródku. Ale głośno nie mogę tego w domu mówić bo zaraz mnie do pionu narciarze postawią mąż ma w tym roku wsparcie bo synek bakcyla złapał i tylko na śnieg czekają
Margarete 14:41, 23 lut 2016

O rany ale zima u ciebie, a ja bym tej zimie miała naprawde za złe jakby ona sie i u nas w centralnej Polsce pojawiła...ja juz mysle i czekam wiosny
Wiem że to dopiero luty...wiem i śnieg o tej potrze to nic nadzwyczajnego ale jednak....
I tak z dwojaga złego lepiej że teraz a nie w kwietniu ...pamietacie wielkanoc z 2013 roku.....to juz lepiej niech teraz jeszcze sie ta zima wyszaleje a od marca juz wiosne poprosze....
Sebek 21:42, 23 lut 2016

LenaMagda napisał(a)

Dobrze Cię rozumiem, też bym chciała już podziałać na ogródku. Ale głośno nie mogę tego w domu mówić bo zaraz mnie do pionu narciarze postawią mąż ma w tym roku wsparcie bo synek bakcyla złapał i tylko na śnieg czekają

Każdy ma inne priorytety - i jak tu się dogadać?
Z ciekawości - w Opolskim za bardzo nie ma gdzie śmigać?
Sebek 21:45, 23 lut 2016

Margarete napisał(a)
O rany ale zima u ciebie, a ja bym tej zimie miała naprawde za złe jakby ona sie i u nas w centralnej Polsce pojawiła...ja juz mysle i czekam wiosny
Wiem że to dopiero luty...wiem i śnieg o tej potrze to nic nadzwyczajnego ale jednak....
I tak z dwojaga złego lepiej że teraz a nie w kwietniu ...pamietacie wielkanoc z 2013 roku.....to juz lepiej niech teraz jeszcze sie ta zima wyszaleje a od marca juz wiosne poprosze....

Rozsądne podejście Ja dziś byłem genialny i wyszedłem w cieniutkiej skórzanej kurtce... W połowie drogi chciałem się wracać
Co tam Wielkanoc, w pierwszym? roku zakładania ogrodu (z ogrodowiskiem) w maju przyszły większe przymrozki - do dziś pamiętam ogród w prześcieradłach, firankach, wiaderkach i wszystkim co potencjalnie mogło pomóc
alinak 22:31, 23 lut 2016

Sebek takie przeżycia pamięta się na całe życie .
Mój przód ogrodu był kiedyś ( 2000 rok)cały w wełnianych starych sweterkach,żeby było jeszcze śmieszniej, we wszystkich kolorach świata.Do dziś pamiętam sąsiadów którzy spacerowali ulicą i ubaw pewno mieli po pachy.
Ja jeszcze nart nie schowałam a buty stoją w pogotowiu.
W sobotę wieczorem leczyłam zakwasy po całym dniu na stoku, pigwówką z rezultatem celującym.
LenaMagda 10:54, 24 lut 2016

Sebek napisał(a)

Z ciekawości - w Opolskim za bardzo nie ma gdzie śmigać?

Kiepsko ze stokami w okolicy, najbliżej mamy do Siennej (Czarna Góra), fajne stoki i atrakcje dla dzieci, wszyscy wracają zadowoleni polecam.
Póki dzieci małe dalej z nimi się nie wybieramy... chyba, że do rodziny uderzymy w świętokrzyskie to dzieciaki z dziadkami zostają, a my jedziemy zaszaleć na stoku
A Ty jakiś fajny stok polecasz?
Sebek 12:21, 24 lut 2016

alinak napisał(a)
Sebek takie przeżycia pamięta się na całe życie .
Mój przód ogrodu był kiedyś ( 2000 rok)cały w wełnianych starych sweterkach,żeby było jeszcze śmieszniej, we wszystkich kolorach świata.Do dziś pamiętam sąsiadów którzy spacerowali ulicą i ubaw pewno mieli po pachy.
Ja jeszcze nart nie schowałam a buty stoją w pogotowiu.
W sobotę wieczorem leczyłam zakwasy po całym dniu na stoku, pigwówką z rezultatem celującym.

Szkoda, że zdjęcia nie masz -a może?
Ja mam zakwasy po wczorajszym treningu - trener takie ABS'y nam zrobił, że ledwie nogami przebieram, co jest dziwne, bo nie o tę część ciała chodziło by bolała
Sebek 12:27, 24 lut 2016

LenaMagda napisał(a)

Kiepsko ze stokami w okolicy, najbliżej mamy do Siennej (Czarna Góra), fajne stoki i atrakcje dla dzieci, wszyscy wracają zadowoleni polecam.
Póki dzieci małe dalej z nimi się nie wybieramy... chyba, że do rodziny uderzymy w świętokrzyskie to dzieciaki z dziadkami zostają, a my jedziemy zaszaleć na stoku
A Ty jakiś fajny stok polecasz?

W Spytkowicach od pewnego czasu tylko jeździmy Bez tłumów, a od 18 do 21ej płaci się chyba 20 zł - i jesteś w stanie w tym czasie zjechać kilkanaście razy (lub więcej) Wg mnie opłaca się Duży plus u mnie mają za tipi - gdy Cię zmrozi możesz się schować i ogrzać
LenaMagda 12:40, 24 lut 2016

Sebek napisał(a)

W Spytkowicach od pewnego czasu tylko jeździmy Bez tłumów, a od 18 do 21ej płaci się chyba 20 zł - i jesteś w stanie w tym czasie zjechać kilkanaście razy (lub więcej) Wg mnie opłaca się Duży plus u mnie mają za tipi - gdy Cię zmrozi możesz się schować i ogrzać

Ok, dzięki, już sprawdzam co to za miejsce
Od nas niestety za daleko 270km mi wychodzi, w lutym byliśmy na 5 dni, teraz tylko na 1 dzień co jakiś czas jedziemy A byłeś w Laskowej (Laskowa-Kamionna)? jak mieszkaliśmy w świętokrzyskim tam często jeździliśmy, przyjemny stok
Sebek 20:16, 24 lut 2016

LenaMagda napisał(a)

Ok, dzięki, już sprawdzam co to za miejsce
Od nas niestety za daleko 270km mi wychodzi, w lutym byliśmy na 5 dni, teraz tylko na 1 dzień co jakiś czas jedziemy A byłeś w Laskowej (Laskowa-Kamionna)? jak mieszkaliśmy w świętokrzyskim tam często jeździliśmy, przyjemny stok

W życiu 3 stoki wypróbowałem - nawet nie wiem gdzie to...
Narty juz mi nie w głowie, w sobotę w Poznaniu na Gardenii inauguracja sezonu Może chcesz się wybrać? W końcu pociąg tez przez opolskie jedzie