Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:46, 16 gru 2012

Do góry
cudowne lilie Aniu ,ta czerwona fajnie komponuje się z niebieską kostrzewą ....choć biała INNOCENT LADY przykuła moją uwagę najbardziej .....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:27, 16 gru 2012

Do góry
mira napisał(a)
o jak dobrze że pokazujesz lilie - takie dobre oderwanie i znów postanawiam że dokupię -te orientale pełne i te od mamy - piękne - a co ciekawe że tak Ci się rozmnażają - napisz coś czy jakoś tym kierujesz
uff zmykam do garów ale się wrócę

Mira.. nie robię kompletnie nic... jedne lilie zasypałam kamieniami... i gdy je rozgarniałam to sobie taka lilia wygięta jak chiński paragraf rosła wciskając się jak mogła.. i zakwitła Pierwsze 2 lata nawet nie były sypane korą.. nic ...... Moja mama jest z Białegostoku, gdzie klimat jest dość mroźny.. i ona też nic z nimi nie robi. Kiedyś wyjechała na cały rok.. jak wróciła to rosło na działce zielsko i ponad zielskiem królowały lilie...... nie pielone, nie podlewane.. dały radę.. I co najśmieszniejsze nie zjadły jej nornice, które u mamy grasują.
Jak się rozrosną to mogę ci dać kilka cebulek
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:21, 16 gru 2012

Do góry
o jak dobrze że pokazujesz lilie - takie dobre oderwanie i znów postanawiam że dokupię -te orientale pełne i te od mamy - piękne - a co ciekawe że tak Ci się rozmnażają - napisz coś czy jakoś tym kierujesz
uff zmykam do garów ale się wrócę
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 16 gru 2012

Do góry
Te nn kupiłam z jakąś nazwą, ale wtedy nie zbierałam nazw, bo po co..... i te były kolejne.... bo te od mamy się mi bardzo spodobały.

Oczywiście niektóre lilie mam w różnych miejscach w ogrodzie... bo lilii mam dość dużo na stanie. Nawet barzo dużo, ale jak na moje chciejstwa za mało....
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:16, 16 gru 2012

Do góry
Wianków i pierniczków u mnie nie ma... ale dla urozmaicenia tematu... pomęczę was liliami....
Dziś moje lilie których nazwy nie znam... czyli nn
Te dostałąm od mojej mamy i to moje pierwsze lilie... czerwone są niskie i kwitną bardzo wcześniej, najszybciej ze wszystkich, a żółte są późniejsze, ale bardzo wysokie i mają dużo kwiatów. Jedne i drugie bardzo szybko się rozrastają w ilości cebul, z kilku cebulek mam już ich duuuuużo. Nie wymarzają zupełnie, rośną dosłownie jak chwasty... i są cudne. Od nich zaczęła się moja miłość do lilii..

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 16 gru 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Aniu - przepiekne lilie! Okrywasz je na zimę? Zastanawiałam się nad nimi jesienią, ale stwierdziłam, że do wiosny zaczekam. Na widok górek serce mi mocniej bije - uwielbiam

Agnieszko nie okrywam wcale, tylko są posypane korą, tak jak wszystkie (prawie) rabaty.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:29, 16 gru 2012

Do góry
Aniu - przepiekne lilie! Okrywasz je na zimę? Zastanawiałam się nad nimi jesienią, ale stwierdziłam, że do wiosny zaczekam. Na widok górek serce mi mocniej bije - uwielbiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:17, 16 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Martek, Aniu, Renatko.. dzięki za wizytę.... sporo rośłin mam skatalogowanych.. i jak trzeba t otam szukam nazw jak sie pytacie.. Lilie mam dość dobrze skatalogowane..tyle, że dużo nazw już nie odtworzę.... Jak będziecie miały cierpliwość oglądać to moge powklejać...

Dla Renatki moje pełne..... miałam kupioną jeszcze czerwoną pełną.. ale nie ma jej..padła.. ale to sklep gdzie dużo miałam niespodzianek..

Lilia Orientalna INNOCENT LADY

Lilia Orientalna DISTANT DRUM

Bądź pewna,że mnie się nie znudzą ani lilie,ani twoje obrazy z ogrodu.
Zdjęcia gór też cudowne i niesłużbowo dziękuję
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:47, 16 gru 2012

Do góry
Aniu wszędzie pierniki i wianki a u ciebie niespodzianka - piękne lilie, az zatęskniłam za wiosną, och i to bardzo...
Innocent Lady - cudna tak jak jej nazwa

też właśnie zabieram się za oglądanie Mai i ogrodu Pszczółki
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:21, 16 gru 2012

Do góry
Renata - mam nadzieję, że nie zeżrą.... bo szkoda by było .... jak zjedzą i nie będą wyłazić wiosną to dokup i posadź w koszykach lub starych plastykowych doniczkach, ale dużych bo się rozrastają... ... to naprawdę ładne kwiaty i jak na cebulowe długo kwitną
Joanko - zapach Cię zwabił, duża szansa, bo prawie wszystkie Orientpety pachną obłędnie... niektórzy nie lubią tego zapachu, za intensywny..ale ja lubię zapachy w ogrodzie.... wiem, że w nim jestem.. Jak wiatr zawieje to i z 20 metrów czuć zapach....
Bożenko - są niesamowicie piękne... ale ciekawe jak przezimują... bo z tego co pamiętam, to chyba je sadziłam wiosną... czerwona niestety nie przezimowała... i albo cebula byłą keipska..albo one takei kapryśne, ale jak nie sprawdzę to się nie dowiem.
Madżenko - dosadź koniecznie.. może być gdzieś z tyłu, bo one rosną wysoko, potem jak przekwitną to zasłoni co inne badyle, które możesz skrócić trochę po przekwitnięciu.. one lubią mieć nóżki w cieniu
Agnieszko..... moje orientpety.... najstarsze przetrwały 3 zimy bez zabiegów... po prostu są tylko przysypane korą jak i cała rabata...... jedynie co je niszczy to poskrzypka.. trzeba chodzić i oglądać.. ale ją się łatwo zabiera bo nie ucieka i jest kolorowa wiec łatwo zauważyć... raz się zbierze i mam spokój.... tzn tylko w tym roku miałam poskrzypkę..
Bogdzia - trzymam kciuki za lelije.. i by ich nornice nie zjadły, bo szkoda by było..
Basiu - trudno mówić ile trzymam bo ogród mam młody... ale zdarza się , że przesadzam je w nowe miejsce bo mi nie pasuje.. albo są już za gęsto, albo wykopuję, bo komuś daje cebulki... te zwykłe lilie bardzo szybko się mnożą... mam takie od mamy.... dostałam kilka cebulek, a już mam pół ogrodu w tych liliach..
Ela - dzień pełen wrażeń.... zabrzmiało intrygująco.. lecę sprawdzić co takiego.. ta babska ciekawość jest okropna...

Obejrzałam Maję i podziwiałam Pszczółkę..... bardzo mi się podobało.. i Pszczółka i Pszczelarania....

Miłego dnia Chociaż u nas leje deszcz... Na drugim foto, różowe lilie wyższe ode menie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 15 gru 2012

Do góry
Lilie masz faktycznie imponujące, a o tej porze roku ogląda się je z jeszcze większą przyjemnością. Jutro jeszcze dokładniej obejrzę Twoją rabatę, bo muszę w niej dłużej pobuszować, a dzisiaj dobrej nocy ci życzę, ja też idę spać, bo miałam dzisiaj pracowity i pełen wrażeń dzień.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 15 gru 2012

Do góry
Aniu, jak długo w jednym miejscu trzymasz lilie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 15 gru 2012

Do góry
Cudne te lilie. Na jesieni kilka cebul w lilypolu kupiłam , zobaczymy co z nich będzie jeśli nornice nie zjedzą.Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 15 gru 2012

Do góry
Lilie zachwycające! Będą u mnie dosadzane wiosną!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 15 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Martek, Aniu, Renatko.. dzięki za wizytę.... sporo rośłin mam skatalogowanych.. i jak trzeba t otam szukam nazw jak sie pytacie.. Lilie mam dość dobrze skatalogowane..tyle, że dużo nazw już nie odtworzę.... Jak będziecie miały cierpliwość oglądać to moge powklejać...

Dla Renatki moje pełne..... miałam kupioną jeszcze czerwoną pełną.. ale nie ma jej..padła.. ale to sklep gdzie dużo miałam niespodzianek..

Po prostu niewiarygodnie piękne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 15 gru 2012

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:50, 15 gru 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Strona Lilypolu na razie nieczynna.
Aniu a jak u nich z cenami. Towar rozumiem też dobry?

Te białe lilie chyba kupowałam w Benex .. też dobre cebuli maja.
Ceny w Lylipol dobre i oferta też bogata.. dużo cebul to nasz rodzimy chów... zaprawione w górskim klimacie cebule muszą rosnąć
Tak, że lilie głównie kupuję w tych dwóch miejscach.. i na naszym ryneczku..ale te są bez nazwy
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:14, 15 gru 2012

Do góry
Fantasryczne masz te fotki z lata, dawaj więcej
A masz lilie pełne ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 15 gru 2012

Do góry
Witaj Aniu
Piękne lilie dziś królują u ciebie a metamorfoza rabat interesująca i super pomysł do powielenia może być już od stycznia, trzeba tylko wybrać odpowiedni obiekt
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:18, 15 gru 2012

Do góry
Anno poezją rzuciłaś widziałam
Lilie piękne masz ,u mnie jakoś ich zaczyna ubywać zamiast przybywać.
W tym roku niektórym zmieniłam miejsce może miały złe ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies