Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 19:02, 14 sty 2013

Bogdzu ja bardzo dziękuję za wszelkie porady w kwestiach rododendronowych moje rh to są takie małe biedaczki ,ze ja wreszcie z pomocą Fachowca muszę je troszku wspomóc . Wielkie dzięki raz jeszcze
Bogdzia 19:10, 14 sty 2013

viva napisał(a)

Bogdziu, ja też siedzę dużo w sklepach internetowych i próbuje racjonalnie robić zakupy, a pokus tak wiele

Ja powinnam ziemi dokupic ale kto by ją obrabiał?Uwielbiam kupowac rośliny, nic mnie tak nie cieszy jak takie zakupy. Ja nie próbuję racjonalnie , nie potrafię, jak mi się coś podoba to muszę miec bo bym sie rozchorowała. A mój m nie reaguje bo wie że jakbym nie kupiła nawet wtedy gdy sama zrezygnuję to cały rok będę narzekac i żałowac że zrezygnowałam a takie piękne były.Pozdrawiam Vivo i nie kieruj się zbytnio rozumem, serce jest lepszym doradcą.

Ja aż taka racjonalna nie jestem, by nie dać się ponieść uczuciom, tym bardziej, że teraz tak łatwo można kupić rośliny, o których mogłam tylko kiedyś marzyć. W zasięgu kliknięcia jest tyle nowości, trudno sobie tak wszystkiego odmawiać

Wiem ze kto ma taki piękny ogród jak Ty nie może nie kierowac sie sercem. Zatem miłych zakupów. ja na razie mam zamwienia w dwóch sklepach i własnie wybieram w trzecim.
Bogdzia 19:13, 14 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdzu ja bardzo dziękuję za wszelkie porady w kwestiach rododendronowych moje rh to są takie małe biedaczki ,ze ja wreszcie z pomocą Fachowca muszę je troszku wspomóc . Wielkie dzięki raz jeszcze

Elu bardzo chetnie pomagam jesli tylko potrafię a ze jestem tylko amatorem to nie wszystko wiem ale pytaj kiedy bedzie Ci trzeba. rh dosyc szybko rosna jeśli sa zadbane więc warto o nich myślec.Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 19:13, 14 sty 2013

Bogdziu.. odmeldowuję się po powrocie....
W jakich sklepach robisz zakupy..daj namiar na pw
Bogdzia 19:15, 14 sty 2013

finka napisał(a)
Witaj Bogdziu, wpadłam zaznaczyć na nowo Twój wątek, bo mi wszystkie moje ulubione wyleciały z obserwowanych...

Pozdrawiam

Marto zawsze z wielka przyjemnoscią Cię widzę a ostatnio miałam moznośc widziec Cię na stoku i to jeszcze z pociechami. będzie mi miło jesli nadal będę mogła sie z Tobą spotykac .
Bogdzia 19:17, 14 sty 2013

ZbigniewG napisał(a)
Bogdzia wizytówka - bajka więc i sam ogród musi być baśniowy -tylko tyle bo muszę dojść do siebie

Zbyszku jak pochodzisz po wątkach to zobaczysz że jest tu duzo pięknych ogrodów jeszcze ładniejszych od mojego a i Ty masz ogród w pięknym miejscu ze można pozazdrościc. pozdrawiam serdecznie i zapraszam cześciej.
Bogdzia 19:21, 14 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Bożenko, dziękuję bardzo za pamięć o mnie, będę uważać...
Widzę, że przeglądacie lilie w kwiatyllo... Też przeglądam i myślę zamówić, a już sobie obiecywałam, że dosyć, bo Rh będę kupować, ale za bardzo mnie korci...

Dobrze znam to korcenie i pewnie jak ja mu ulegniesz ale to przecież nasze najwieksze przyjemności dnia codziennego więc trudno sobie odmawiac . a rh już wybrałaś ? jakie?
Celina 22:23, 14 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

no tak, już widzę jaki błąd www.kwiatyllo.pl

No cudne są , musze jeszcze przejrzec inne ich oferty może cos jeszcze zamówię bo lilie na pewno warto.Dzięki.

a u mnie ta strona nie działa włącza sie strona głowna ogrodowiska

Już mam!!
dorkow0 22:30, 14 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Bożenko, dziękuję bardzo za pamięć o mnie, będę uważać...
Widzę, że przeglądacie lilie w kwiatyllo... Też przeglądam i myślę zamówić, a już sobie obiecywałam, że dosyć, bo Rh będę kupować, ale za bardzo mnie korci...

Dobrze znam to korcenie i pewnie jak ja mu ulegniesz ale to przecież nasze najwieksze przyjemności dnia codziennego więc trudno sobie odmawiac . a rh już wybrałaś ? jakie?

Bożenko, wybrałam trzy, może pięć odmian, ale w zależności od ceny... Nie są tanie, a chcę posadzić ich więcej, więc pewnie z czasem będzie ich jeszcze więcej... Na razie, myślę o Album Novum, Haaga, Torero, i Peter Tigrested, Catawbiense Grandiflorum... Teraz jeszcze muszę odpowiednią szkółkę znaleźć... Najlepiej w necie, bo u mnie mają problemy z nazwami, i nie mam pewności co kupię... A tutaj może kupował ktoś, to coś podpowie, która pewna szkółka...
Madzenka 06:36, 15 sty 2013

Mówię dzień dobry! A wieczorkiem spróbuję nadrobić zaległości..... Czy uda mi się?