Nie zaglądałem tutaj kilka lat. Nie byłem zbyt aktywnym forumowiczem, ale kilka postów i zdjęć pokazałem. Zwłaszcza w tym wątku. Dzisiaj pokazuje metamorfozę jednego z fragmentów naszego ogrodu. Pierwsze zdjęcie to rok 2006, drugie 2020. Od kilkunastu lat dokumentuję fotograficznie na naszej stronie (hdev.pl/maciejon) a dokładniej na podstronie "Aktywny plan ogrodu", jak zmienia się ogród, jak szybko rosną rośliny. Po kliknięciu na ikonę rośliny na planie ogrodu pokazuje się lista zdjęć, robionych z mniej więcej tego samego miejsca w kolejnych latach. Oprócz ikonek roślin są też ikonki kamerek, pokazujących jak zmieniały się określone fragmenty ogrodu. Pokazane zdjęcia to wybrane widoczki z jednej z "kamerek". Zapraszam
Mnie bardzo uspokajają odwiedziny w Twoim ogrodzie. U Ciebie wciąż coś jest na liście prac, więc wiem, że to jeszcze nie koniec sezonu i wewnętrzne napięcie jest zbędne. Zdążymy. Chęć ograniczenia donic rozumiem. Ich jesienne szorowanie, to jedna z najmniej przyjemnych czynności. Swoje zminimalizowałam bez żalu.
Nawet staw był dzisiaj zmrożony i pokryty lodem. Musiałam przebijać lód, aby powietrze było dla rybek berberys - Wczoraj i dzisiaj
Druga to trawa jednoroczna, mam nasiona ale bez nazwy A ta podobna do Cibory (papirusa),w naszych warunkach też jednoroczna jedynie można ją przezimowac w domu. Czy ona się sama rozsiewa?
Wydoroślał bardzo. Witaj kochana po tak długim czasie.
Woda w ogrodzie super zobaczyłam, ze potem i wiosnę dałaś wybaczam, ale już na tak długo nie znikaj co
Kamila ogród bardzo dojrzały już masz pięknie . Szkoda że tak mało zdjęć Pozdrawiam
Wszelki Duch...... Kamiś, takie widoki na początek dnia zaserwowałaś... dzięki ♡ aleeeeee, jak na rok nieobecności to jednak trochę ich mało Ściskam mocno
Kamilka przecudnie takie widoczki to mus pokazywać pozdrawiam
Oj niedobra Ty takie widoki dla siebie tylko trzymać to nieładnie bardzo