Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 10:03, 23 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu,

ale świetne zakupy, coraz więcej drzew mamy takich samych - bo ja też mam dwie jabłonie Royalty, teraz mają cudne bordowe liście, dużo ładniej się prezentują w tej chwili niż liście Nigry i moje nawet zakwitną, już nie mogę się doczekać bo kwiaty też mają piękne.

A jak Ci się podoba sesleria Heuflera? - na mnie zrobiła bardzo dobre wrażenie, kupiłam 5 i jak tak patrzę to wielkościowo sadzonki mamy identyczne.

No i obiecałam zdjęcia ciemierników więc Ci zamieszczam: korsykański i palmowy

dziękuję Edytko, takie sadzonki do Ciebie przyjechały??spore! to zamówię te z Twojego linka
i nawet nie wiesz jaką ulgę mi sprawiłaś wpisem o royality...jezu..to taki impulsywny zakup i strasznie sie cieszę ze ona ładniejsza od nigry..uff...
skoro mam wiele gatunków takich jak Ty to jest szansa że moze też bedę mieć ładnie
sesleria..cudna! tez kupiłam 5 na początek choć mam nadzieję że ładnie przybiorą i będe mogła za rok dzielić. piekny kolor, soczysty, świetna jest
Tu ma być ogród :) 23:37, 22 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a juz myślałam że napiszesz pod zdjęciem marikena ze tez podzieliłaś

hihi, to by już było mistrzostwo świata

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 22 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renato zaszalałaś! ale to jak zawsze bym powiedziała
myślałam ze Aśka kupiła duże ale Twoje to dopiero szał, faaaajnie
byłysmy dzisiaj w arboretum w Rogowie i widziałysmy juz taką swidosliwe duzą, kurczę z 7m miała. najpierw zwróciłyśmy uwagę "ale śliczne drzewo, co to?" a potem patrzymy na tabliczkę: świdośliwa jakaś tam nie pamiętam ale kwitną wszystkie tak samo i powiem ci..będziesz miała pięknie o tej porze roku bo ona naprawdę robi wrażenie

... po prostu realizuję projekt ... pominęłam ściankę wodną ale resztę zamierzam wykonać jak należy Fajnie, ze podobają Ci się te drzewa SZUKAM HAKONE MACRA gdybyś się natknęła daj znać Idę zobaczyć jak Ty dzisiaj zaszalałaś?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:57, 22 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia nie chciałabym żebyś odebrała to źle ale nie myslałaś tych betonowych elementów ogrodzenia na biało trzasnąć?choćby wapnem? nawet jeśli to sąsiada płot

Nie, na biało to nie chyba bo będzie świeciło
ale mam w planach sztachetki lazurą pomazac
A betonowy dół to zaraz rośliny zaslonią
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:51, 22 kwi 2016

Do góry
Kasia nie chciałabym żebyś odebrała to źle ale nie myslałaś tych betonowych elementów ogrodzenia na biało trzasnąć?choćby wapnem? nawet jeśli to sąsiada płot
Tu ma być ogród :) 22:48, 22 kwi 2016

Do góry
a juz myślałam że napiszesz pod zdjęciem marikena ze tez podzieliłaś
Ogród Mirelli 22:39, 22 kwi 2016

Do góry
a ja tulipany będę podziwiać u Ciebie śliczne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:24, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Świdośliwa lamarcka pierwsza (po lewo)

I ta po prawo

Renato zaszalałaś! ale to jak zawsze bym powiedziała
myślałam ze Aśka kupiła duże ale Twoje to dopiero szał, faaaajnie
byłysmy dzisiaj w arboretum w Rogowie i widziałysmy juz taką swidosliwe duzą, kurczę z 7m miała. najpierw zwróciłyśmy uwagę "ale śliczne drzewo, co to?" a potem patrzymy na tabliczkę: świdośliwa jakaś tam nie pamiętam ale kwitną wszystkie tak samo i powiem ci..będziesz miała pięknie o tej porze roku bo ona naprawdę robi wrażenie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:50, 22 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

pomierze w wolnym czasie
hustwak anie zachacza o rosliny . jest odsunieta na tyle że spokojnie dzieci mogą się bujać.

o dzięki Gosia będę wdzięczna
mój em jest generalnie anty-ogrodowy ale jak zobaczył Twoj plac to aż mu sie oczy zaświeciły i nawet zapał do zrobienia tego ma musze kuc żelazo póki gorące

Ogród z pergolą 21:38, 22 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Haha A ja też wiem która ty jesteś dzięki fotce profilowej- to u Szmita kiedy pochylaliście się nad ptaszęciem w trawie?

Ja uwielbiam surmie. Są wielkie, to prawda. Są i mniejsze. Ja mam odmianę purpurea która niby do 8-10 metrów dorasta. Liście normalnie ma zielone ale młode przyrosty są ciemne bordowe co przy białych kwiatostanach wygląda zjawiskowo. I pokrój surmii jest jedyny w swoim rodzaju

A ty Anka brałaś pod uwagę surmię? Poważnie? Kiedy?

wiesz co nie pamietam, gdzieś w watku o katalpie jest moje glupie pytanie o te komary. w tamtym roku chyba jakoś
Ogród z pergolą 21:32, 22 kwi 2016

Do góry
ja to ta sina z zimna w okularach
o katalpie kiedyś myślałam bo właśnie niby komary odstrasza ale juz mi Danusia w wątku tematycznym wyjaśniła ze to bzdura.
ja chciałam ją kolo tarasu to mi akurat by pasowało że późno staruje bo w sumie latem mi liście potrzebne najbardziej. ale jakoś zrezygnowałam z niej
wiem ze szybko rośnie
Rododendronowy ogród II. 21:06, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To klon strzepiastokory. Miałam go kupic i Ania też ale Ania sie zreflektowała że on rosnie wolno i trzeba ze 20 lat czekac żeby miał jakis rozmiar więc ja pomyślałam ze jesli 20 letniej dziewczynie za długo czekac to ja juz na pewno nie mam po co kupowac i nie kupiłam, a taki cudny jest.

hahahahaha uśmiałam się 20 lat to ja miałam dwójkę dzieci temu
Rododendronowy ogród II. 21:05, 22 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

tutaj chyba najbardziej widać jak było nam zimno..
Ogród z pergolą 21:00, 22 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Widziałam u Bogdzi Wasze wypasione zakupy
Super

ja to w sumie chyba najmniej poszalałam
lece do Bożeny
Ogród z pergolą 20:58, 22 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Od czego są paliki Będzie piękna, dziewczyny super drzewka wybrały.
Luteczka też mały busz do domu zwiozła

oj tak, dobrze że odpowiednie auto ma
Ogród z pergolą 20:57, 22 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A jaka cienka i wysoka ta Amanogawa. Toć ona zaraz się połamie chyba że wyszczupliłaś zdjęcie

nie kracz dziewczyno palik dostanie
Z Pszenicznej ... 20:53, 22 kwi 2016

Do góry
ja Cię zastrzelę
Z Pszenicznej ... 19:49, 22 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agatko-wariatko fajnie było poznać, oby częściej siostra
graby moge do jutro w wodzie potrzymać nie?

Ania możesz, a jak na dłużej to na ukos i przysyp korzenie ziemią
Moje sobie jeszcze poczekają

Ania było świetnie, liczę na więcej takich wypadów..
Ogród z pergolą 19:02, 22 kwi 2016

Do góry
no wypad fajny. ja standardowo zmarzłam, wywiało mnie konkretnie...
Ogród z pergolą 18:32, 22 kwi 2016

Do góry
Byłyśmy dzisiaj z Luteczką, Bogdzią, Agatą i Jankosią w arboretum w Rogowie na początek szybkie buszowanie po szkółce a potem spacer
dzisiejsze zakupy
2 jabłonie royality i amanogawa, miałao być inaczej ale..

seslerie h., carex green dance i trzcinnik Waldenbuch

runianka

i graby na żywopłot na froncie, które u agaty chyba z miesiąc czekały dziekuje jeszcze raz Agatko-wariatko

pozdrawiam dziewczyny i dzięki za wyprawę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies