Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:35, 22 kwi 2016

jolka napisał(a)
Super zakupy trawkowe Jeśli można to również poproszę o namiary.
Patrząc na cudowne rozmnożenie Twojej szałwii, muszę się jutro mojej przyjrzeć w tym kontekście

moja była wielka, ostatnio Paweł z hortensjowego rancza dzielił i stwierdziłam, że i ja spróbuję, kilka sztuk udało się podzielić nawet na 4 części, zobaczymy, jak to zniosą, bo mało brakuje, a zaczną kwitnąć.

Namiary wysyłam.
iwka 22:39, 22 kwi 2016

spore te kępy szałwi masz, nawet po podziale ja swoje dzieliłam przez dwa lata, w tym roku odpuszczam niech idą w masę
frezja 22:48, 22 kwi 2016

Edyta, masz u siebie czosnki..ile czasu one kwitną ? dałam chyba im złą miejscówkę, bo słońce do 14. Jak znoszą przesadzanie ?
anna_t 22:48, 22 kwi 2016

a juz myślałam że napiszesz pod zdjęciem marikena ze tez podzieliłaś
Sebek 22:54, 22 kwi 2016

Jak to do Krakowa? A kto orliki posadzi?

Swoją drogą mina brata bezcenna jak zobaczył siateczkę w paroma listkami Tylko kilometrów jechać po takie coś...
lindsay80 23:31, 22 kwi 2016

iwka napisał(a)
spore te kępy szałwi masz, nawet po podziale ja swoje dzieliłam przez dwa lata, w tym roku odpuszczam niech idą w masę

one rosną jak na drożdżach.
Kupiłam w zeszłym roku 15.05, teraz sadzonki po podziale są znacznie większe niż w momencie zakupu.

Posiałam też nasiona i ładnie wzeszła także zapowiada sie, że szałwii u mnie będzie sporo, no chyba że ta podzielona padnie, a siewki zeżre mszyca, bo juz się do nich dorwała.
lindsay80 23:36, 22 kwi 2016

frezja napisał(a)
Edyta, masz u siebie czosnki..ile czasu one kwitną ? dałam chyba im złą miejscówkę, bo słońce do 14. Jak znoszą przesadzanie ?

Mam Ewa, ale pierwszy raz, u mnie w pełnym słońcu są posadzone, a drugie w brzozach, ale na razie też tam dużo słońca dociera.
Nie umiem Ci odpowiedzieć ile kwitną, pewnie to zależy od odmiany, możesz spróbować przesadzić, ale tak żeby przenieść cebulę oklejoną ziemią dookoła.
lindsay80 23:37, 22 kwi 2016

anna_t napisał(a)
a juz myślałam że napiszesz pod zdjęciem marikena ze tez podzieliłaś

hihi, to by już było mistrzostwo świata

lindsay80 23:40, 22 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Jak to do Krakowa? A kto orliki posadzi?

Swoją drogą mina brata bezcenna jak zobaczył siateczkę z paroma listkami Tylko kilometrów jechać po takie coś...

cieszę się, że udało się je dziś przekazać, ja ich jeszcze nie widziałam, eM mi jutro odbierze od brata, a posadzę w niedziele.

Nie było tak najgorzej, bo i tak był już pod Ikełą. Dzięki!
iwka 23:43, 22 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

one rosną jak na drożdżach.
Kupiłam w zeszłym roku 15.05, teraz sadzonki po podziale są znacznie większe niż w momencie zakupu.

Posiałam też nasiona i ładnie wzeszła także zapowiada sie, że szałwii u mnie będzie sporo, no chyba że ta podzielona padnie, a siewki zeżre mszyca, bo juz się do nich dorwała.
a co to za odmiana, ładna niebieska, moje bardziej w fiolet idą