Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjowo 21:01, 18 lis 2020

Do góry
Zdjęcie róży dla Ani Chodzi o tę czerwoną nn

Bawarka 20:59, 18 lis 2020

Do góry

Do oczka wodnego wprowadzila sie Matylda.
Bawarka 20:57, 18 lis 2020

Do góry
Bawarka 20:54, 18 lis 2020

Do góry
Bawarka 20:52, 18 lis 2020

Do góry
Bawarka 20:49, 18 lis 2020

Do góry
Ogród w remoncie 20:44, 18 lis 2020

Do góry
Grujecznik teraz tak wygląda

O dziwo w tym roku najdłużej trzyma liście ż wszystkich drzew. Nawet Pissardii już łyse. Prawda, że szału nie ma? . I tak jest postęp bo w zeszłym roku zielony był do końca. Może jeszcze ze dwa, trzy sezony i będzie czarował
A dziś posadziłam następnego w zastępstwie orzecha. Całe 50 cm ma. Podobno ma się przebarwiać ładnie. Pożyjemy, zobaczymy.

Hakonki nie zawodzą za to

Bawarka 20:41, 18 lis 2020

Do góry
Cieszyly chwile w barwach i zapachach...Takie nieliczne...

Bawarka 20:34, 18 lis 2020

Do góry
W oczku urosla mi calia...Kupywalam calie? Piekna byla, dostojna...

Warzywa w tym roku, obrodzily oblednie...

O warzywach i dlaczego tak mi pieknie rosly, napisze osobno.

Piwonie pieknie sie sprawily, mam nowe nasiona na wymiane

Bawarka 20:26, 18 lis 2020

Do góry
Nie wiem gdzie zakonczylam pokazywanie mojego ogrodu, no nie wiem, po prostu Wiec jak powtorze zdjecia, to...Sorki

Bawarka 20:21, 18 lis 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu powodzenia w tym nie typowym czasie. Obyś była ciągle zdrowa.

Twoich róż żadna moja nie zastspi, ale wysyłam jesienna trawkę

Pozdrawiam

Ela, roze powiadasz...A tak, troche jeszcze kwitnie...A trawy Twoje, uwielbiam, piekne sa, dziekuje
Bawarka 20:19, 18 lis 2020

Do góry
Ogrogroch napisał(a)

W szoku jestem. Jak to zrobilas?

Przeczytalem kiedys Twoj artykol odnosnie opuchlakow i jestem ciekawy czy dalas sobie z nimi rade. Znam Twoj watek ale gdzies go po drodze zgubilem.
Czytam zeby zostawic dobre slowo lub kwiaty(LOL) kwiatow jeszcze nie mam wiec zostawie slowo. Zdrowia -bo wszystko inne juz mamy.

Ogrogroch, nie dalam sobie rady. Duzo ograniczylam, ale one sa i chyba juz wpisaly sie na amen w moj ogrod. Co jeszcze, tak jak nie widze wiekszych szkod w dole ogrodu, tak pietro wyzej, a jakze Unikajac terenu,, zero,, w ich mniemaniu, przeniosly sie na ...Drzewa. Troche sama sobie jestem winna, bo o drzewach nie myslalam, psikajac tym i owym
Mysle ze znalazlam cos, co w duzym stopniu chroni moje roslin przed tymi paskudami. Ale to temat na,, za chwile''
0 kuli napisalam wyzej, pokaze ja przy okazji
Bawarka 20:09, 18 lis 2020

Do góry
eda napisał(a)

Kasiusia uwielbiam te twoje kulaski....
trzymaj się mocno jesteś na warcie cały czas my wiemy ...
kochana moja dzielna wojowniczko..
jeszcze przyjdzie czas ,że odetchniemy i świat będzie taki jak chcemy
jak dobrze ,że mamy nasze światy nasze azyle nasze ogrody ..
w nich odpoczywamy ...troski ulatują w dal
obchodzą nas cebulki jeszcze nie posadzone (trylion hiii)
trawy sterczące w doniczkach po szalonych zakupach...
i liście ,które po mordeńczej robocie z przyjemnością będziemy grabić
utulam cię mocno

Edys, pamietam nasze pierwsze spotkanie, u Jotki... pamietam Twoj usmiech i taka przyjazna aure, ktora roztaczalas...Pamietam Twoj usmiech i...jezyny, ktore zerwalas z plotu....Nazwalam Cie wtedy Jezynowa Dziewczyna... To zdjecie mi to przypomnialo...Az mi sie lezki potoczyly po policzkach...Kochany Czlowieku...

Cebul zostalo jeszcze srylion trylionow Ale...Co z tego? Sa inne sprawy... bedzie tyle, ile posadze, reszte, moze na wiosne Albo pomiedzy Swietami i Sylwestrem, bo te dni, cieple tutaj beda
Ania -Spełnione marzenie 20:05, 18 lis 2020

Do góry
.... przymiarka ,

rozmieszczone płyty

i jeszcze płyta betonowa na boki

Przerwa między płytami zostawiona na wszelki wypadek ,
powstania altany w bardzo dłuuugiej przyszłości
Mój ogrodowy pamiętnik 19:56, 18 lis 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Pogoda jest, to można ją fajnie wykorzystać, ręce jeszcze nie marzną
A i sezon się przedłuży i nie będzie tak tęskno za ogrodem, szybciej zleci czas do wiosny.

Widziałam że nasz magnolię przy tarasie jaka to odmiana i ile lat u Ciebie rośnie, masz może zdjęcie jak kwitła?

To jest magnolia Genie o pokroju choinkowym .
Kwitnie ale bez szaleństwa trochę wiosną i czasem trochę w sierpniu. Jak ją sadziłam jakieś 4 lata temu to trochę bezrozumnie. Bo to jest bardzo wietrzne miejsce. I uważam że bez sensu było sadzenie jej przy tarasie bo kwitnie zazwyczaj wtedy kiedy się jeszcze z tarasu nie korzysta. A teraz szkoda mi ją przesadzać po tylu latach zwłaszcza że rośnie nieźle tylko z kwitnieniem słabo.
Tu zdjęcie z 2019 r. bo w 2020 przymrozki załatwiły kwiaty.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:44, 18 lis 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko różyczki listopadowe piękne! Też dzisiaj obcykałam ostatnie kwitnienia, ale nie wiem czy zdążę dziś wstawić, bo jeszcze pracuję. Macham w przerwie!: D
O tej porze każdy kwiatek cieszy, ale lubię też takie typowo jesienne rabaty z nieobciętymi jeżówkami i z rozczochranymi trawami.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:39, 18 lis 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Doris, nie dość, że ogród dopieszczony i dopięty na ostatni guzik, to jeszcze wszelkiego rodzaju dekoracje - cudowności...a wnusio, to lepszej Babci nie mógł sobie wymarzyć...Z pewnością będzie te zabawy pamiętał przez całe życie, a i opowie o nich swoim dzieciom i wnukom...Tylko pozazdrościć wyobraźni...
Dziękuję za tyle miłych słów. Mam nadzieję, że wnuk będzie pamiętał nasze zabawy, na wszelki wypadek robię zdjęcia i wywołuję dla niego.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:35, 18 lis 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
U mnie juz oprocz roz nic nie kwitnie, mroz wszystko zmrozil
U mnie nic nie zmrożone, nawet samosiejki nagietków kwitną.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:30, 18 lis 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Miałam wczoraj napisac, ale właścicielki tak długo nie było.

Alba.... Ma ładne roślinki może nie są duże,ale zawsze dobrze ukorzenione i dobrze się przyjmują.
Jeżeli chodzi o przesyłkę i opakowanie to nie ma lepszej szkółki bylinowej.
To prawda ani jedna grudka ziemi a te patyki bambusowe aby się nic nie przesuwalo to bardzo dobry pomysł. U mnie jeszcze były w poziomie bo więcej donic w paczce.

Dorotka u mnie też dużo czeka na wiosnę do posadzenia. Oby tylko normalnie i zdrowo było.

Jeszcze wracam.
Dorotka zasiałam w zeszłym roku niezapominajki poflancowalam a w tym roku mam je na każdej rabacie. Wiosna usunę bo wszędzie je widzę. Stokrotki też za mną chodzą, w przyszłym roku posadzę.

Pozdrawiam
Elu poprzenoś nawet teraz niezapominajki w pobliże oczka wodnego, będą wiosną cieszyć i naturalnie wyglądać. Lamówki z niezapominajek też świetnie wyglądają, a i w lasku też będą pięknie i naturalnie się prezentować. Przy floksach szydlastych też będą fajnie współgrać. Szkoda zmarnować, ale to fakt raz wprowadzone do ogrodu, zostają na lata. Ja wysiałm w tym roku, ale nie wzeszła ani jedna sadzonka, mam tylko te samosiejki z przed kilku lat.
Pozdrawiam

Ogród w Klein Kottorz 19:24, 18 lis 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies