Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Słoneczny Ogród 14:20, 27 maj 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Dzięki
Starałam się, żeby bardziej przyciąc je od dołu i dlatego bardziej się zaokrągliły.

Brunery pokażę Ci, jutro zrobię fotkę. Mam 3 odmiany, wszystkie żyją. Tak w ogóle to jeszcze kwitną , chyba juz z miesiąc.

Mam fotke wczorajszą ale z daleka, zobacz skrajnie po prawej stronie, taka chmurka niebieskich kwiatków.

Daria zobacz mój przynajmniej jeden krzak winogron wstawiłam.
U ciebie też pięknie będę wieczorem bo tel to nie oglądanie.
Powyżej piękna panorama twojego ogrodu.
Ptasi gaj 14:17, 27 maj 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Koniecznie pokazuj częsciej szerokie kadry.
Pięknie.

Winogronka Ci obrodziły, co z nimi będziesz robić?

Daria zobacz każdy krzak taki urodzajny.

Ptasi gaj 13:27, 27 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Juz poprawilam Horta taki ma slownik moj tablet niech go.... Jak nie przeczytam to mam takie wpisy.

A bo to ogrodowa jest
Ptasi gaj 13:22, 27 maj 2018

Do góry

Koniecznie pokazuj częsciej szerokie kadry.
Pięknie.

Winogronka Ci obrodziły, co z nimi będziesz robić?
LeŚnicZaNka 13:20, 27 maj 2018

Do góry
Cięcia hałdy teraz jedziemy coś trzeba z tym zrobić jeszcze pociąć na mniejsze resztę zmielić. Mimo niedzieli i pięknej pogody trzeba pracować.
Wczoraj padało dzisiaj piękna słoneczna pogoda więc do pracy.

Miłego dnia
Ptasi gaj 13:14, 27 maj 2018

Do góry
No właśnie widziałam kiedyś program i zbzikowsnych Anglikach na punkcie koszenia trawnika. Niektórzy kosili codziennie.
Mam dosyć duży metraż to wystarczy raz w tygodniu.

Prezenty bardzo się cieszę.
Ptasi gaj 11:39, 27 maj 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Piekne różyczki dostałas Clair znam, ale ta druga tez ładnie wyglada

Kasiu wiem czytala juz o nich. Teraz szukam miejsca jedna rozlozysta potrzebuje wiecej miejsca nie uda sie jej gdzjes upchnac.
Chwasty w trawniku 00:55, 27 maj 2018

Do góry

Sa to chwasty jednoroczne przy czestym koszeniu znikaja. Nie wolno dopuscic do za kwitnienia.
Przyjechaly z ziemia to jest nieuniknione nie jestes w stanje slrawdzic skad ziemia zawsze jakies nasiona sie znajda.
Nie ma sensu czym kolwiek pryskac.

Ok dzięki za odpowiedź ale bardziej zależy mi na tym jak sie nazywa ten chwast, bo bym chciał coś więcej o nim wiedzieć
Ptasi gaj 23:13, 26 maj 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Elu, alez masz piekny staw...nie mowiac juz o calej reszcie...Ukrywalas przed nami taka perelke, taki cudowny ogrod...
Zerknij na moment do mnie, pokazalam te roze

Kasiu byłam i widziałam. W Niemczech to wszystko jest na tip top.
Ptasi gaj 23:08, 26 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu niedługo Rosarium będziesz miała Śliczne te róże

Aurelia trochę róż mam. Kocham je. Dopiero za 2 lata jak będą już zaaklimatyzowanie to będzie ładnie. Dużo róż kupiłam w tym i poprzednim roku więc czekam na rozkwit.
Znając mnie będę dokupywać. Jakbym miała taki metraż w innej części kraju np na południu miałabym ich dużo.
Mam znajomych którzy mają ponad 200 rzeszowskie. Zapraszaja, ale jakoś wybrać się nie mogę. Widziałam foty ale foty to nie real.
Chwasty w trawniku 22:37, 26 maj 2018

Do góry
AdWolf napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich użytkowników. W zeszłym roku zacząłem zakładać przydomowe trawniki. Wyszło super, trawka 1 klasa. Mieszanka wembley Rolimpex
W tym roku razem z zakupioną ziemią przyjechały jakieś chwasty, rosną bardzo szybko i proszę o pomoc w rozpoznaniu i zwalczaniu.
Ostatnie zdjęcie to trawnik zeszłoroczny.

U ciebie to samo chwast jednoroczny tZw ogniszka kiedy na nia mowiono kwitnie na żółto.
Kosic i nie dopuscic do mwitnienia. Usuwaj recznie dobrze sie wyrywa. Chyba lebiodka tez tam jest.
Zrob jeszcze dosiewki bo jak nie ma trawy to chwasty sie panosza.
Chwasty w trawniku 22:31, 26 maj 2018

Do góry
HANNYA33 napisał(a)
Witam
siałem trawnik na początku maja i powychodziło bardzo dużo chwastów takich których nigdy wcześniej nie było na działce czy ktoś rozpoznaje co to za chwast i czy po pierwszym koszeniu zniknie?

Sa to chwasty jednoroczne przy czestym koszeniu znikaja. Nie wolno dopuscic do za kwitnienia.
Przyjechaly z ziemia to jest nieuniknione nie jestes w stanje slrawdzic skad ziemia zawsze jakies nasiona sie znajda.
Nie ma sensu czym kolwiek pryskac.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:52, 26 maj 2018

Do góry
Izo juz zanotowalam nazwe krzewuszki. Pojde do pobliskiej szkolki i kupie. To co wyczytalam to ona niska do 1 metra, ale kopiasta.
Masz piekne pomysly.
Bawarka 21:23, 26 maj 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dla Eli, spojrz, tak przyszla moja roza ( Kordes)

Piekna roza, jest w siatce i doniczce. Sa firmy ktore dbaja o jakosc materialu. RosaĆwik tez wysyla dobry materiał krzaczkow. Maja licencje Kordesa. W poniedzialek wysaja Grafin Diane i rapsody in blue we wtorek bedzie u mnie.

Mam tez szkołke tam gdzie mieszkam mana piekne roze ale te ktkre maja juz mam.
Kasie jeszcze popatrze co tam u ciebie na watku.
Ogladam mecz jednym okiem. Jestem za Liverpulem.

Ptasi gaj 21:05, 26 maj 2018

Do góry
CD

Teraz już czekam na rozkwit.
Ptasi gaj 20:59, 26 maj 2018

Do góry
Miniatura z koperkiem może się przydac

Ptasi gaj 20:55, 26 maj 2018

Do góry
CD jeżeli będzie słoneczna pogoda to w tym tygodniu powinno być mnóstwo rozwiniętych róż.

Na razie rodzynek przy altanie.

Ptasi gaj 20:50, 26 maj 2018

Do góry
Dobrze się trzyma po deszczu nowy nabytek

Na focie widać powojnik błękitny anioł

Ptasi gaj 20:45, 26 maj 2018

Do góry
Dzisiaj marny dzień bo deszczowy, jedna burza przechodziła druga nadchodziła. Była przerwa więc robiliśmy przycinkę sosen wierzby i dereni. Teraz trzeba wszystko przemielić.
Derenie miały ponad metrowe przyrosty.
Ogród żyje swoim trybem róże już co niektóre rozkwitają.
Z okazji Dnia Mamy dostałam w prezencie róże do posadzenia. Bardzo się cieszę, ze następne do posadzenia.

Ogólny widoczek

Kozibród

Bawarka 10:40, 26 maj 2018

Do góry
Kasiu zawsze też zamawiałam coś mnie podkusilo, bo mieli róże która w zeszłym roku zamówiłam też byle jakie przysłali ale wsadziłam do gleby i ładnie wyrosły i chciałam dokupić tych samych i przy okazji zamówiłam Grafin Diana aby powietrze nie wozić ta róża Kordesa i kwin of swiden z odkrytym korzeniem.
Z odkrytym korzeniem posadziłam i wszystkie ładnie rosną były z oryginalnymi metkami.
Wszystkie w donicach to dziadostwo.
W
Zamówiłam u Ćwika i Grafin będzie w piątek. RĆwik to solidna szkolka. Oni mają licencję na Kordesa.

Inni to sądzą z patyków i takie dziwadła wychodzą.

Kasiu pamiętam o tawulach chyba jak pisałeś na moim wątku wspomnienie przyszło naciągnęłam cię myślami. Jadę metrem więc kończę będę wysiadać i burza nad moją stacja wysiadkowa przechodzi.
Pozdrawiam

Elu, roza na wiezy, New D, byla obsypana pakami, setkami pakow, bedzie pokaz Rh znam i starsze, 180 letnie ( z zamkowego parku) pokazywalam niedawno Ja sie swoich bede pozbywala ....Elu, co do rozy, to pozniej wstawie fotke, jaka ja dostalam z odkrytym korzeniem O tej tawule mysle i mysle, sama nie wiem, w sumie, mam jeszcze czas do jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies