Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:34, 07 maj 2018

Do góry
Mialam juz isc do moich robot, ale zajrzalam i dech zapiera azalie, orliki i wszystkie inne piekne. U mnie na razie duzo pakow. Za 2-3 dni powinny juz kwitnac pelna para.

Ale mamy pogode. Wasilewski zapowiada taki cały maj. To sie zdarza raz na kilkadziesiat lat.
A moze to juz przepowiednia Klimuszki. Owoce poludniowe beda rosnac w naszych sadach.....

Pozdrawiam Milus.
Ptasi gaj 11:21, 07 maj 2018

Do góry
Nadmiar ziemi wywieziony tutaj będą kamienie i róże.

W środku klonu jest ptasie gniazdo chciałam go opryskiwacz przeciw maczniakowi niestety ładny ale potrafi być biały w ciągu jednego deszczu.

Buki czerwony

Ogród z łezką II 11:12, 07 maj 2018

Do góry
Juz wstawilam troche fota przeswietlona, ale liscie rozpoznasz

Jeszxze troche ochedorze dom i wychodze dzialac dalej.
Ptasi gaj 11:01, 07 maj 2018

Do góry
Jeszcze trochę porannych fotek.

Rano goście na trawniku po nocnym podlewanie.

Ptasi gaj 10:56, 07 maj 2018

Do góry
Roboty ziemne meliorację zakończone. 40 cm gł więcej niż szer szpadla. Połączenie 2 rur drenarskich w jednym wykopie które biegną do studzienki. Rury obsypane zwirem i na to wloknina i ziemia.
W. Studzience o gł 120 cm 60 cm szer jest na dnie 40 cm wody.
To znaczy, że obecnie jest u mnie woda na poziomie 80 cm od trawy.

Ogólnie jest sucho. Piękna pogoda. Rano Pryskalam róże ponieważ pokazały się mszyce. Iglaki nawozem Pryskalam. Poza tym wszystko ładnie rośnie.

Kasiu grafin.. Trochę prześwitlona

To jest mniejszy Majer

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:49, 07 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Milus są piękne ogrody na tym forum, ale ty się wyróżniasz. Tyle odpowiedzi na twój wpis u mnie.
Ogród ładny to niestety nie od razu powstaje. Wszystko ma swój czas najmniej ok 10 lat.
U każdego można poszukać to coś co zainteresuje oglądające. U ciebie to "coś" jest w każdym metrze kwadratowym twojego ogrodu.

Milus jutro będziemy robić porządki pod rododendrony i inne tam. Nie wiem jak to będzie ma być 30 stopni.

Będę wieczorem.

Ela, uszy mam czerwone
Prawdą jest, że ogród potrzebuje czasu, mam starą część 21-letnią i nową 6-letnią, sadzenie w korzeniach, to ból....a potem podlewanie aby żyło.

mam dużo rodzajów orlików, pełno siewek w cudacznych miejscach
część uwieczniłam
niskie muszę dać na przód, bo giną

ten w rzeczywistości jest prawie czarny
Ogród z łezką II 09:00, 07 maj 2018

Do góry

A gdzie ty zamawialas u Cwika, ze tak dlugo czekasz co prawda jest sezon obecnie 2 tyg to gwarancja. Ale warto zrobię fotę to pokaze moja.
Bede chciala u nich tez zamowic ta co utracilam od Hodunow i jeszcze Rapsody zamowie na balkon.

Tak, u Ćwika. Chodunowa też miała, dobrze, że się u niej nie pokusiłam...

Długo, ale zdążą zakwitnąć na spokojnie Bardzo jestem ich ciekawa na żywo, bo widziałam tylko u Ciebie na zdjęciach.
Ogród z łezką II 08:56, 07 maj 2018

Do góry

Kasiu juz kwitnie Majer ladny. U mnie juz tez, male piekne, ale ten duzy co mam jeszcze z 3 dni i bedzie fioletowa kula. Azalie tez w rozkwicie i pachna.

Kopiemy melioracje nie specjalnie czasu nawet na foty, ale zapach konwalii i bzu roznosi sie wszedzie.

Rekamacje zloze po 3 tygodniach od ukorzenienia. Juz sucha w donicy.
U nas ostre slonce, wietrznie ale cieplo.

Tak, teraz mamy piękne zapachy w ogrodach

Kopiecie...nie zazdroszczę...

Trzeba bezwzględnie teraz ostrzegać przed zakupami w Rosarium, niestety
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:01, 07 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Znowu przesadzasz, Twój ogród to perełka jakich mało. Pokazuję tylko lilaki w kółko, chyba jestem zaczarowana ich zapachem i widokiem, bo tylko one mi w głowie.

Dorota bzy powalaja. Zawsze je lubilam, mam 3 krzaki ale nie takie dorodne jak Twoje. Jak przyjade do domu to wyruszam w poszukiwanie bialego i ciemnego bordowego.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:48, 06 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dla tych widoków nie mogę doczekać się wiosny Czy chodzi Ci o ten powojnik? To Montana Rubens, pierwszy raz mi tak ładnie zakwitł. W ubiegłym roku zmroziły go majowe przymrozki.

Ja nie moge Dorota, ale powojnik. Jak on zakwitl to wszystko powinno kwitnąć tej wiosny.
Kupilam tez montane wsadze do ziemi po Zośce.
Rulon to floksy.
Ide jeszcze ogladac u ciebie
Ptasi gaj 23:44, 06 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zawsze boję się zakupów przez internet, jestem zwolenniczką dotknięcia, obejrzenia i dopiero kupowania. Czasem jednak coś zamawia i kupuję, a później drżę, co dostanę. Żal wydanych pieniędzy .
Z jakich kwiatków jest Twój rulon? Zapowiada się bardzo ciekawie.

Przed chwila złożyłam reklamacje.

Ja tam kupuje a potem zaluje bo widze za pare dni, tygodni, tansze i ładniejsze jeszcze do ceny trzeba doliczyc koszty dostawy.
Rasać... Nigdy nie zawiodla.
A nie daj Bog kupowac wczesna wiosna niby rabaty a rosliny z donic nie wychodza.

Ja tam rozne towary kupuje na ogol sprzedawcy sa uczciwi.
Ogrodowe kreacje 22:17, 06 maj 2018

Do góry
Witam Aurelia szczesliwie wrociłaś.

Kiedys nad :Bialym bylo cicho teraz to katastrofa. Znajomi maja i bardzo narzekaja.
Kamiorki o wiele ładniejsze. Masz takiego samego rodka bialego, ale moze to wrazenie moj ma mnostwo kwiatow i jakies klapniete rano wstane i zobacze cze tez takie ma. Wiatr silny i moze go obwiewa.
Ale sie dzisiaj narobilam zamiast ja w gosci to odwrotnie. Na dodatek melioracja wewnetrzna byla robionA. Ide zaraz w kimono bo ledwo dysze.
Ogród bacowej 22:06, 06 maj 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
A dzisiaj mamy niestety tak

Witam Ewa, oby jak majmniej takich obrazkow ze szronem. Z piatku na sobote tez zimno ale 7 stopni. Tna komary i meszki gryza.
U nas piekna pogoda jak w lecie. Wszystko rosnie na potęgę.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 06 maj 2018

Do góry
Najglrzej to z roslinami z plytkim korzeniem maja sucho i zasjewami trzeba podlewac.
Krzaki to jeszcze daja rade.
Robilismy dzisiaj wewnetrzna melioracje i studnie na 1,2 m wiec wode mam na, poziomie 80 cm od gory. Miesiac temu chkdzilam w błocie. Nie padalo ok 3 tygodni i jest bardzo cieplo i wietrznie.
Tez podlewam ale wezem ze studni. Sylwia trzeba podlewac bo co zrobisz jak nie pada oby tylko woda byla.

Pozdrawiam

W studni jeszcze woda jest, w rowie nie ma od miesiąca. ale juz eM zapowiedziałam, że jak w studni braknie to biorę z kranu i mam w nosie, najwyżej zapłacę
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:49, 06 maj 2018

Do góry
Najglrzej to z roslinami z plytkim korzeniem maja sucho i zasjewami trzeba podlewac.
Krzaki to jeszcze daja rade.
Robilismy dzisiaj wewnetrzna melioracje i studnie na 1,2 m wiec wode mam na, poziomie 80 cm od gory. Miesiac temu chkdzilam w błocie. Nie padalo ok 3 tygodni i jest bardzo cieplo i wietrznie.
Tez podlewam ale wezem ze studni. Sylwia trzeba podlewac bo co zrobisz jak nie pada oby tylko woda byla.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:23, 06 maj 2018

Do góry
Też otrzymałam róże z odkrytym korzeniem i bardzo ładne puszczają listki.

Dzisiaj piękna pogoda melioracja zrobiona inne prace nie.
Wszystko ładnie rośnie a najbardziej trawa i chwasty ale mam to gdzieś trawę skośimy a chwasty Motyka zerwe.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:16, 06 maj 2018

Do góry
Anusiu oczywiście, że reklamuje. Ja też niektóre róże z odkrytym korzenie kupowalam u nich i są ładne.

Jesteś pewnie szczęśliwa, że już koniec robót drogowych, znam to że wreszcie sucha stopa można przejść do domu.
Myśmy robili odwodnienie wewnętrzna meliorację i inne prace poszły w kat, ale najważniejsze, że będzie sucho woda nie będzie zalegac.
Ładna pogoda to trzeba wykorzystać.
Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 12:47, 06 maj 2018

Do góry
To jakies wariactwo tej wiosny. Z jednej strony sie ciesze, ze tak wszystko ladnie rosnie i kwitnie, a z drugiej zapie.... Taki jak nigdy. Robota goni robote.
Ide dalej robic pozdrawiam Bielsko.

W niedzielę odpoczywam najwyżej plany snuję

Tak widzę ogólnie rabatę

A wieczorem mój planik nabrał kolorów czekam na deszcz żeby zrobić roślinom przeprowadzki. Z moich notatek trudno się wyznać więc w skrócie: pod bukiem będą: zawciąg nadmorski i żurawki marmoladki. W najwęższym narożniku berberysy admirationy ( mam 3 sztuki ale zrobiłam dziś z 15 sadzonek). Potem będzie pas 3 lub 5 choin kanadyjskich Jeddoloh i trawy Red Baron. Pod klonem chyba dam hortensje mojego chowu ( jak się udadzą) A najwyżej będą rozplenice. Za klonem ma być pas kończący rabatę w postaci zimozielonego szpaleru.

Blaski i cienie nowego życia 11:57, 06 maj 2018

Do góry
To jakies wariactwo tej wiosny. Z jednej strony sie ciesze, ze tak wszystko ladnie rosnie i kwitnie, a z drugiej zapie.... Taki jak nigdy. Robita goni robote.
Ide dalej robic pozdrawiam Bielsko.
Ogród z łezką II 11:53, 06 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Taką nadzieję mam Z Twojego polecenia te róże

Tylko długo muszę czekać, dwa tygodnie aż...

A gdzie ty zamawialas u Cwika, ze tak dlugo czekasz co prawda jest sezon obecnie 2 tyg to gwarancja. Ale warto zrobię fotę to pokaze moja.
Bede chciala u nich tez zamowic ta co utracilam od Hodunow i jeszcze Rapsody zamowie na balkon.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies