Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja bajka 20:37, 05 kwi 2015

Do góry
Magnolia pierwsza klasa.
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:47, 05 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

gdzie ta dąbrówka by była?
Odradzam Ci ją jednak- w większości ogrodów prawie co sezon łapie mączniaka i wyglada nieciekawie od późnej wiosny do końca sezonu. Dzika czasem daje radę np u mnie, ale ja mam sucho bardzo.

ślinię się do Twoich mebli i puszystych kobiet w ogrodzie

Co prawda nadal nie mogę się zorientować o które miejsce chodzi, ale może rozważyłabyś jakiegoś innego różanecznika o małych lisciach np. różanecznik gęsty (w słońcu da radę).
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:38, 05 kwi 2015

Do góry
Ukwiecone super, szkoda ze ta magnolia w pisankach nie zakwitła na czas
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:28, 05 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Alleluja

Alleluja i do przodu Śnieg pięknie pada, ale od razu się topi. Widać wyraźną przewagę wiosny nad zimą. Długi dzień robi swoje. I to, że jest +4. Trawa nadaje się do pierwszego koszenia.
Magnolia jednak oberwała od zimy mocno
Moja działka na Dębowym Lesie 00:27, 04 kwi 2015

Do góry
A już najbardziej zdumiała mnie moja magnolia Ann ( moja imienniczka - dlatego ja kupiłam)
Ona przecież nie jest wczesna.A już kwitnąć im się chce
Ja dopiero wczoraj zaczęłam.Babeczki są upieczone.Dzisiaj shrek zrobiony i chlebuś właśnie do foremek nałożyłam.Rano będzie się piekł.
Lubię te unoszące się po domu zapachy pieczonego ciasta , czy też chlebka.To tak swojsko, domowo i ciepło od razu na sercu i milej , prawda??
Zresztą lubię piec, chociaż ostatnimi czasy mniej tego pieczenia ciast wykonywałam.Ale to nic.
I sernik jeszcze.Resztę też się zrobi i mąż pomaga, i gotuje.Także nie jest źle.A wręcz bardzo dobrze
Tylko rano święconkę naszykuję pierwsze.
To prawda,aura dziwna jest jak na święta Wielkanocne .
Ale w 2013 też było zimowo.a raczej jeszcze gorzej.Wiosny nie było wcale widać.
A w tym chociaż wiosna przytłumiona zimnem,śniegiem deszczykami to jakaś jest.
U mnie dzisiaj w większości było biało i mokro.Tak przedostanie dni było tylko z rana biało a potem szybko znikało białe puchości i zimności.
Ot,,różności pogodowe .

Kochani życzę wam SPOKOJNYCH,ZDROWYCH,RODZINNYCH i BŁOGOSŁAWIONYCH ŚWIĄT
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:43, 03 kwi 2015

Do góry
Potwierdzam, nawóz magnoliowy super działa.
W zeszłym roku miałam kilka kwiatków, a w tym drzewko całe oblepione.
Nawet magnolia na froncie sadzona w zeszłym roku (z 3 pąkami) i dwa razy poprawiana, będzie ładnie kwitła.

Dosłałaś czosnki? Miały być za tydzień, a mi nadal nie dosłali.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:23, 03 kwi 2015

Do góry
Wiosna? W nocy było 5 cm śniegu.....

Magnolia soulangina cała w pąkach

Igiełkowy ogródeczek 15:09, 03 kwi 2015

Do góry
Wiem, wiem rzadko piszę, ale zaglądam do Was często- mus się poprawić i ślad zostawiać

U mnie w ostatnich dniach dosłownie wszystko- grad, śnieg, deszcz, burza no i wicher oczywiście, ale jest i słoneczko między jednym a drugim opadem.
Dzisiejsze focie:

Kwiatkowo- już już prawie...- gdyby nie ta pogoda byłyby w pełni kwitnienia:

Magnolia z auchana- po raz pierwszy ma dużo kwiatów, najwięcej do tej pory to chyba 6 miała- istny rekord teraz ze 20 będzie i już pękają
I mój wiancio Wielkanocny:

Mój ogród pod górkę... 14:20, 03 kwi 2015

Do góry
Moja magnolia chyba zaczeka do przyszłego roku ,)
Mój ogród pod górkę... 14:15, 03 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie właśnie świeci słoneczko, przesyłam promyczki, na tarasik...jeszcze rano miałam śnieg na kwiatach magnolii
Pozdrawiam przedświątecznie

U mnie słoneczka niet! Moja magnolia w pąkach, mam nadzieję, że rozkwitną. Również pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:53, 03 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ktoś mi powie jak Gienia naprawdę się zwie, czy mam pytać o Gienkę w ogrodniczym

Zerknijcie sobie na magnolię parasolowatą, moja jeszcze mała, ale za to duża u koleżanki wbija w podłogę

Musze doczytać dyskusję ale ja znam nazwe GENIE
Wg ZSZP to mały krzew 2-3 M więc podejrzewam, że kolezanka ma cos innego
http://zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%27Genie%27&lang=1
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:57, 03 kwi 2015

Do góry
Kolejna kwitnąca magnolia pod śniegiem

Pozostałe magnolie jeszcze czekają

i Genie też cała w pąkach na szczęście
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:19, 02 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Hej Paweł. Strasznie mi się spodobała ta kompozycja pod magnolia. Powiedz, czy oprócz wrzoscow coś tam jeszcze rośnie?

Same wrzośce. Na razie dają radę choć mają sporo cienia. Jak mi się znudzą to wymienię na trawki.

Tak wyglądają latem:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:51, 02 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

czyli klapeczki na szpilce z puszkiem na nosku?- w tym wieku moja chześnica w takich zasuwała po schodach. Umiłowanie piękna zostało jej do dzisiaj.
Cudne kolory w dziewczyńskim pokoiku. W męskim zdycydowane konstrasty, ale świeże- konkret, nie jakieś mydło. Pięknie!

Moja też takie klapeczki miała...różowe oczywiście Na szczęście faza tego koloru daaawno za nią
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:42, 02 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Wrzośce pod magnolią.

]

Hej Paweł. Strasznie mi się spodobała ta kompozycja pod magnolia. Powiedz, czy oprócz wrzoscow coś tam jeszcze rośnie?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:11, 02 kwi 2015

Do góry
Telewizyjnych gwiazd 15 minut jest na forum więcej.. i uwierz mi, żadna nie jest gwiazdą A przyjechali bo dziewczyny poleciły TV mój ogród.. ja poleciłam kolejne które widziałam osobiście i zarekomendowałam jako ciekawe i warte pokazania I tak to jest.. Każdy ogród ciekawy ma szansę znaleźć się w programie

I dzięki, że mogę nie usuwać fotki, bo spóźniłam się o pół godziny i już nie mogę edytować Miałam zajrzeć wcześniej ale ... w młynie w pracy zapomniałam

Każda magnolia jest piękna

Cisy posadź, na pewno odchorują, ale szanse maja. Ja w zeszłym roku kupiłam kilka dużych cisów i wcale nie tak tanio.. ledwo dychają, ale póki kompletnie nie padną to siedzą.. to mocne rośliny. Wszytko co się daje ukorzenić z patyka, ma szansę odbudować system korzeniowy. Ale to kwestia nie jednego roku... cisy długo się ukorzeniają. Warto powalczyć o nie. Albo zareklamować i oddać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:15, 02 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia- ślicza jesteś - nie tylko na awatarku. Ładnie z nowym, można sobie Twoją buzię przypominać

Zawsze się usmiecham jak Cie czytam, widzę lub słyszę. Skradłaś me serce długo przed spotkaniem Vis-à-vis

Sebek-lecę na donice
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:02, 02 kwi 2015

Do góry
Gosia- ślicza jesteś - nie tylko na awatarku. Ładnie z nowym, można sobie Twoją buzię przypominać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 02 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

tego pytania sie bałam
ma dwa lata i 4 miesiące, ale zunałam że jak juz robie pokój to meble z danej kolekcji ( w której sie zakochałam) kupie jak należy , biurko ma poziomy wysokości do regulacji , łózko ma juz duże 200x90 (choc jeszcze śpi u nas w sypailni w swoim małym łózeczku)
ale zapewniam: zabawki ma dostosowane do wieku

czyli klapeczki na szpilce z puszkiem na nosku?- w tym wieku moja chześnica w takich zasuwała po schodach. Umiłowanie piękna zostało jej do dzisiaj.
Cudne kolory w dziewczyńskim pokoiku. W męskim zdycydowane konstrasty, ale świeże- konkret, nie jakieś mydło. Pięknie!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:32, 02 kwi 2015

Do góry
Nie byłam, rodki u nich kupowałaś? Jakie to kolory?
Magnolia mnie zaskoczyła, u mnie pąki zupełnie zamknięte.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies