Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 15:09, 18 kwi 2015

Dzieki za pijaka, kupie koniecznie!!! W ogole mam kiepska lewa czesc ogrodu. Padla magnolia w zeszlym roku, az chlupalo jak ja qyciagalam, rh tez, teraz drze o kule. Marzena, ale ja potrzebuje jako wylot, aluminium chyba nie moze byc, plus chyba jest toksyczne dla ryb. Werbena moim zdaniem w uporzadkowanych, formalnych ogrodach wyglada zle. W sielsko-anielskich uroczo Przepraszam za literowki, pisze z tel
Dorotka 15:10, 18 kwi 2015

Marzenka a gdzie kupowałaś tego cynamonowego pijaka???

I bardzo prosze o fotki tego miejsca bom ciekawa ogromnie jak sadziłas i jak on wygląda u Ciebie.

No i jeszcze w jakiej odległości go sadzić???
tusiawka 15:26, 18 kwi 2015

Werbena jest na mojej top liście, bo nie choruje, nie łapie grzyba, nie lubią jej ślimaki i inne szkodniki, do tego nie trzeba jej podlewać, nawozić ani dbać o glebę. Do formalnych założeń też pasuje, ważne aby była w grupach, a nie po jednej sztuce. Ale oczywiście nie wszyscy muszą ją lubić. Ja np. nie przepadałam za bukszpanami przez długie lata, teraz się trochę zaczynamy przyjaźnić.

Fajnie macie z tymi trawami. U mnie tylko holenderskie po kilka gatunków dosłownie i trzeba ciągle polować, bo raz są, a raz nie ma.
popcorn 15:30, 18 kwi 2015

Madzen masz wiadomosc na priv, daj prosze znac asap buziole!
Jagodaa 15:37, 18 kwi 2015

Magnolie przepiękne, jak na nie patrzę, to zaczynam myśleć, czy nie dałoby się u mnie jakiegoś miejsca znaleźć .

Najładniejszą kompozycję z werbeną widzę zawsze u Marty-tusiawki. Wygląda w jej ogrodzie bosko .
Ensata 15:47, 18 kwi 2015

Odszczekuje werbene w formalnych. Tusiawka ma piekna kompozycje! Nie wspominam o ataku zazdrosci ktory spiwodowala sciana z "moja" wylewka
Rench 15:56, 18 kwi 2015

Piękna wiosna u Ciebie !
Nawet te "różowe" tulipany sa śliczne Przynajmniej je masz,bo ja mam łyso,wyżarte w większości
nicol21 16:12, 18 kwi 2015

Pięknie jest!
Też mam taką wtopę z czerwienią, zawsze mogą iść do wazonu .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ensata 16:13, 18 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)
Magnolie przepiękne, jak na nie patrzę, to zaczynam myśleć, czy nie dałoby się u mnie jakiegoś miejsca znaleźć .

Najładniejszą kompozycję z werbeną widzę zawsze u Marty-tusiawki. Wygląda w jej ogrodzie bosko .
a Gieni Ty nie chcesz, widzialam prowadzone w formie paleczkiduzo miejsca nie zajmuje
Ensata 16:13, 18 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)

a Gieni Ty nie chcesz, widzialam prowadzone w formie paleczkiduzo miejsca nie zajmuje