Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 19:49, 17 lis 2020

Do góry
eda napisał(a)

o to to haa właśnie kocham kamienie a bez roślin żyć nie mogę haa tak pamiętam ...dreptałam tam u ciebie no...pięknie porosło
dziękuję Aniu fajnie tak popatrzeć na zmiany
buziaczki

2014 epizod z wrzosami
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:48, 17 lis 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:47, 17 lis 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:46, 17 lis 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:45, 17 lis 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotko ,

czy masz jeszcze kochana miejsce na te wspaniałości ?
No i tu mnie masz Aniu okazało się, że nie jestem w stanie wcisnąć wszystkich zakupionych roślin. Przesadziłam je do większych donic i czekają na swoją miejscówkę.

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:43, 17 lis 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiola ,

cudnie

a co to za gigantyczne trawy ???
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:42, 17 lis 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękny wianek.
Ogród jeszcze prezentuje się z wieloma kolorami.
Pięknie, jesiennie , uroczo u ciebie Dorotko.
I nowe roślinki, nowe radości.
Pozdrawiam
W ogrodzie kwitnie jeszcze trochę kwiatów, które bardzo cieszą. Kilkanaście lat wstecz i można wspominać zimny, czasem śnieżny listopad. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

W kamiennym kręgu od początku 19:41, 17 lis 2020

Do góry
Napia napisał(a)
Klony dają po oczach Lubię je chyba właśnie najbardziej jesienią, a dalii trochę szkoda, jeszcze piękne są

Agnieszko, jesień bywa piękna, ale jest zazwyczaj szara, dżdżysta i zimna
Ja jestem ciepłolubna
Po daliach pozostało już tylko wspomnienie

...i puste miejsce z nadzieją na tulipany
W kamiennym kręgu od początku 19:41, 17 lis 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

O tak trochę się zmieniło
W 2012 było tak.

Wiosną 2013 już weselej
[
latem 2013

Dzisiaj

o to to haa właśnie kocham kamienie a bez roślin żyć nie mogę haa tak pamiętam ...dreptałam tam u ciebie no...pięknie porosło
dziękuję Aniu fajnie tak popatrzeć na zmiany
buziaczki
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:40, 17 lis 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Elu my w indiańskie zabawy od dawna się bawimy,
tylko w sklepach są bardzo kolorowo pomalowane pióra i mnie ten co kupiłam ciągle się nie podobał.
Już w ubiegłym roku miałam się zabrać za ten nowy, ale jakoś weny nie miałam. Ten zrobiłam w dwa wieczory.

Przesyłka przyszła roślinki zapakowane wzorcowo, ani grudka ziemi nie wyleciała z doniczek. Firma godna polecenia.

Dorotko ,

czy masz jeszcze kochana miejsce na te wspaniałości ?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:39, 17 lis 2020

Do góry
Dziękujemy oboje z Witkiem. Ta ziemia nas tak cieszy, jak nie wiem co. Człowiek się natyra, ale radość z tego wielka. Piękno bezkresne - cudowne określenie, ale czy zasłużyłam na nie?

Ale nasz ogród mnie zarówno zachwyca jak i zaskakuje, coraz odkrywam nowe widoki i kompozycje.

Obecnie mamy akcję kantów, wszystkie brzegi docięte na "brzytwę" - nareszcie zrobione, bo wiosną nie będzie czasu na kanty.

Tony darni - końcówek poszły na kompost, a lepszymi załatałam dziury w trawniku
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:38, 17 lis 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko pozdrawiam
Miło mi i tęż pozdrawiam Ciebie Elu.

Ranczo Edy 19:37, 17 lis 2020

Do góry
Dziś trochę deszczu pogoda w kratkę ale po miedzy tym i tamtym wypad na grabienie z pomocniczką

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:35, 17 lis 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Pióropusz fantastyczny - czy u Ciebie wiązanie traw?
Cieszę się, że i Tobie przypadł do gustu pióropusz który zrobiłam dla wnuka.
Traw nie wiążę, lubię takie swobodne.

Ogród w dolinie 19:34, 17 lis 2020

Do góry
vita napisał(a)

Może takie rozwiązanie: pas krzewów od punktu 1, przez trawnik na drugą stronę za podjazdem. Równolegle do tarasu, na około trzech metrach szerokości. Po prawej w miejscu 6 i 1 duży krzew dla przeciwwagi ze zboczem.

Wybór krzewów jest ogromny. Osobiście oswajam zestaw ogników z pięknotkami, to z dedykacją na jesień. Można jaśmin, taki babciny, ogromny. Lilak. Może pas dereni (biały i świdwa) dla kolorowych pędów wiosną. Widoczny albo od strony wjazdu, albo tarasu.

Rosnące tu byliny mogą pozostać, może rozchodnikowi z czasem będzie za ciemno. Zanim krzewy się rozrosną może po całości pasa z krzewami rozsadzić werbenę patagońską? Byłaby taką zapowiedzią nasadzenia. Nasiona werbeny, gdyby co, się znajdą

Wiktoria właśnie mi uświadomiłaś jaki różny można mieć sposób postrzegania tego samego miejsca i różne pomysły Może jak bym zrobiła zdjęcia aparatem
Nigdy nie myślałam, żeby tu sadzić większe krzewy, może to jest pomysł na przyszłe lata, jak już nie będzie basenu dla dzieci?
Takie są wymiary tej rabaty (mniej więcej , bo polbruk trochę zakręca)

A tu fotka z kwietnia 2017 jak jeszcze była po obu stronach obwódka z pięciornika i nie było trawy ani rabaty

W kamiennym kręgu od początku 19:33, 17 lis 2020

Do góry
Bog napisał(a)

Aniu przepiękny masz klon mam tej samej odmiany mój nie wybarwia się tak pięknie może ma za mało światła i latem jest całkiem zielony.
Jesień u Ciebie piękna kolorowa cudny ogród.

Bogusiu, dzisiaj już liście na ziemi
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:33, 17 lis 2020

Do góry
oliwka napisał(a)
Dorotko, przejrzałam własnie twoje zdjęcia pióropusza. Tylko pozostaje powiedzieć wooow!!! Sposób połączenia piór i ozdób w całosc jest genialny, do tego wigwam!!!! Pięknie i stylowo. Oczywiscie ogród zachwyca jak zawsze - Kapustki są fajne. Przypomniałaś mi, że powinnam zamówić roże na pniu
Dziękuję za miłe słowa.
Ja jakoś nie mam ręki do róż na pniu. Miałam 4 sztuki i w tym roku tylko jedna żyła i to byle jak. Może za mało poświęciłam jej uwagi.

W kamiennym kręgu od początku 19:32, 17 lis 2020

Do góry
eda napisał(a)

oj tam oj tam ja pamiętam takie maluśkie i kamienie bardziej było widać a teraz bardziej roślinki wyeksponowane ...dorosłe wszystko i ta moc kolorów pięknie
buziaki

O tak trochę się zmieniło
W 2012 było tak.

Wiosną 2013 już weselej
[
latem 2013

Dzisiaj
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:30, 17 lis 2020

Do góry
zawitka napisał(a)
U Ciebie zawsze można coś ciekawego pooglądać .Wnusio zajęty i cieszy się z Babcią.

Pióropusze chyba nikt takich nie m.!!!!!

Kapusty na jesieni godne uwagi.
Miło mi, że tak uważasz.
Mam nadzieję, że nie ma nikt takiego pióropusza, bo sama go wymyśliłam i wykonałam.
Kapustek przybędzie, bo kolejne w warzywniku ładnie się przebarwiły.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:26, 17 lis 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzięki Dorotko za dokładną instrukcję wykonania pióropusza. Postanowiłam zrobić coś takiego dla moich wnuków. Dla wodza i dla małej indianki muszę jakieś ozdoby zrobić. Tylko, że ja mam dostęp do piór indyczych, białych. A to nie za bardzo.
A te Twoje Dorotko to chyba jakieś z perliczek?

Będzie sadzenie widzę. Ładne hakonki, chyba All Gold tam jest i Aureola. I chyba jakaś odmiana bergenii. I rozchodnik ale jaka to odmiana, nie wiem. Mam go ale nie znam nazwy.
Z piór indyczych też może pióropusz wyglądać ciekawie.
W tym zamówieniu były :Bylica, gipsówki,hakonechloa all gold, hakonechloa aureola, kocimiętki, rojniki i zatrwian szerokolistny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies