Miałam winobluszcz piecioklapowy, przez 3 lata pełnił na płocie role osłony przed sąsiadem. W tym roku go wycielam przy ziemi, obratsa ale daje rade. Natomiast orzez 3 lata byłniezastapiony jako osłona....
I wez potem idz na joge, czarne pięty, czarne paznokcie, ktorych szczotka doszorować nie mozna, a ćwiczymy boso Do Rez ze reszta dziewcyzn też działa w ogrodach Ostatnio jak wariat chodze w skarpetkach i klapkach..,skarpet doprać nie moge...
Gdyby ktos z boku popatrzył co ja dzisiaj robiałam uznał by mnie za kwalifikującą sie na leczenie.... Z flanki na falankę....
Ale od poniedziałku denerowały mnie te trawki...
Przyznam sie, ze nie wiem, podejrzewam ze to Eljach Blue, trzeba Finki zapytac. Ona ma wyjątkowy kolor. Kostrzewa rosnąca za płotem jest duzo ciemniejsza. M nie rozumieją dlaczego wszystkie tak samo wg niego wyglądające trawki orzesadzałam rok temu
Ona kwitnie, ale ja nie dopuszczam do kwitnienia, wszystkie wyrastające kłosy wycinałam od razu po ich pojawieniu sie. Po prostu po kwitnieniu trzeba ją od razu ogolić, przez pewien czas bedzie brzydka a potem wypuszcza piekne kłosy. Zobaczymy czy sie za szybko nie zestarzeje
Aga ja sie zatsanwiam czy na takim stanowisku po frosted curls wytrzyma kostrzewa? Ona musi miec bezwględnie sucho i duzo słońca, jesli ma wilgotnoi to sie robi brzydka..
Dechy to najgorszy gatunek modrzewia... Klasa 3 bo brakowało nam kasy na końcu wykończenia Dechy sa juz 5 lat, co roku olejowane, polecam olej Tikkurila, dobrze zabepiecza dechy orzed pekaniem. Mysle z z 10 lat wytrzyma.
traktuję je tak samo jak bukszpany, gdy młode przyrosty zrobią sie ciemne to dla mnie sygnał do cięcia.
Ja się uczę ciąć cisy, nie do końća wiem czy mogę je tak radykalnie traktować jak bukszpany ale gdy je oszczędzam to się robią rzadkie... Moje kule cisowe są deczko dziurawe