Od ubiegłego roku mam ładne zbiory warzyw w tym papryki W tym roku oprócz pomidorów.
Na jesieni po zbiorach, po dawaliśmy tylko obornik od pobliskiego rolnika i tyle.
W tym roku też to powtórzymy. Hmm 4 sztuki z 5 karczków ?.
U mnie na każdym jest po kilkanaście..
Na tych wielkich trochę mniej.
Dalie dziękują za pochwały. Jeszcze cieszą. I oby jeszcze długo
Dzisiaj taki widoczek
Ostre widoczne szczyty Tatr z moich okien to :
Lodowy szczyt, Gerlach, Wysoka i Rysy i pomiędzy nimi mnóstwo mniejszych
jesieni nie widać, ale tu już tak
Odętkę odkrywam i odkryłam jeszcze więcej
zaskoczę Was to moje ulubione widoczki
Szałwia Amistat
a to moje położone sierotki
Dziękuję za odpowiedź, dzisiaj posadziłam po lewej moją ulubienicę
Magnolia Grandifolra
Twoje oczko jest dużo większe, w przyszłości może się przekonasz
Wodery spełniają swoją funkcję bardzo dobrze, te mi pasują
a czy jest wersja damska to nie wiem
Rabata na wrocławskim bulwarze , cudna. Z tego co widziałam to klon ginnala, szłwia, starzec, brunera, czerwone rozplenica, werbena, gaura, stipa, dąbrówka, dla mnie cudo, moze ktoś jeszcze coś wypatrzy
,
Asia
u mnie też dziś zimno -wiatr taki nieprzyjemny .....wyszłam tylko fotki cyknąć ,żeby kształty rabat poplanować ....
moja psica też dziś niezbyt chętna na siedzenie na zewnątrz taki domowy pieszczoszek
cieszę się ,że moje ozdóbki Ci się podobają,poznosiłam już wszystkie donice z domku i z przed basenu na taras ,bo już coraz chłodniej i jedynie tu czasem przysiądę -więc mają większe szanse na podlanie ....
chciałabym ,żeby się ociepliło ,bo bym tego trawnika trochę podkradła jeszcze póki eMa nie ma
tu na wprost będzie więcej skrzyń a za kwiatkami zółto pomarańczowymi foliak a w lepszej wersji szklarnia ...
a tu bym podkradła jeszcze trawnika ....mniej więcej tak.....tak żeby mi wyszły kwadraty trawnika przenikające się pomiędzy sobą ....rysunek amatorski bez wymiarów ....bawiłam się dziś leniwie
Ewuś jesteś zadowolona z niej? Ja właśnie kupiłam, bo eMuś sobie ją wybrał, pięknie ją masz połączoną z rdestami bardzo lubię do Ciebie zaglądać, dalie bajkowe... pozdrawiam