Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 22:13, 05 paź 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Zapomniałam o pysznościach w szklarni Ciekawe, czy wszystkie zdążą dojrzeć.

Moje pomidorki zostawiłam w samopas i aż się boję tam zaglądać. Zajęłam się rabatą, trawnikiem, zgnilizna twardzikowa zaatakowała i nawet nasion z tych najlepszych odmian nie zebrałam.
A Ty masz piękne, zadbane pomidorki. Mniam.
Sichtungsgarten Weihenstephan 21:45, 05 paź 2020

Do góry
Ewo najbardziej mi sie podobalo, ze moglam juz trzeci raz widziec ten ogrod i za kazdym razem o innej porze roku.
Sprawdzilam Hermannshof, szkod, ze tak daleko ale jak Ci sie uda zobaczyc to z checia fotki poogladam.
Oprocz monard bylo tez duze stanowisko Schafgarbe, w roznych kolorach. Tez na pewno ciekawe, teraz tylko kilka jeszcze kwitlo, duzo bylo juz sciete

RODOS - trochę inaczej 21:41, 05 paź 2020

Do góry
A tu bukiecik z dalii z Rodos.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:40, 05 paź 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

Bogusiu, w tym roku nic z nimi nie robiłam. Niestety nie maiłam czasu się nimi zaopiekować. Różnie wyglądają, niektóre są gołe

Na mazurach podchody motyli. Piękny ten akwen.
Ja mam zamiar w przyszłym roku kilka takich zrobić niech jest pojezierze. Już miałam w tym roku zrobić kupiłam dwie kastry ale tak wyszło, ze nic nie zrobiłam. Oczko jakiekolwiek zawsze piękne.

Te 500 traw to Kasi Pestki, prześledziłam w internecie te trawy to niskie trawy. Robi duże rabaty trawiaste. To się tylko tak wydaje, ale jak masz rabatę i sadzisz mniejsze trawy ok. 40-50 cm od siebie to setki traw trzeba.
Teraz też siedzę przy komputerze i przeglądam, bo chciałam kupić palczatki i jakieś tam inne. Ale jak jest jedno w danej szkółce to drugiego nie ma a nie chcę płacic podwójnie za przesyłkę.
W tym roku kupiłam licencjonowane jeżówki i dosyć ładnie się krzewią 100 szt. Widzę, że chyba za gęsto posadziłam trudno najwyżej co drugą przesadzę. Pięknie teraz mi kwitnie 'Delicious Candy' a 'Delicious Nougat' już po okwitnięciu.
Zobaczę co to będzie w przyszłym roku jak będą kwitnąć.

Jeszcze wracam jak ci się udało takie równe marcinki dostać u mnie każdy ma inną wysokość muszę w przyszłym roku przekopać.
Jeszcze idę po zaglądać do ciebie.

Pozdrawiam
RODOS - trochę inaczej 21:40, 05 paź 2020

Do góry
Dzisiejsza praca w tym drugim raju. Zrobiona przecinka, usunięta część martwych gałęzi, zamówiony torf, obornik owczy i rośliny. I rębak ...aby wszystko zabrane z ziemi do niej wróciło.
Moje ogrodowe wzloty i upadki 21:40, 05 paź 2020

Do góry
Moje ogrodowe wzloty i upadki 21:33, 05 paź 2020

Do góry
Zdjęcie trochę zamazane ale widać przynajmniej cały zarys rabaty, bo robione z balkonu z góry. Nasadzenia zostawiłam bo nie bardzo wiem, co z nimi zrobić ale pewno jak będę wiedziała co i jak to poprzesadzam.
Moje ogrodowe wzloty i upadki 21:31, 05 paź 2020

Do góry
Tak jak wcześniej wspomniałam usunęłam całą folię z tej rabaty łącznie z korą i kółkiem z kostki granitowej. Teraz z góry wygląda to tak.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:26, 05 paź 2020

Do góry
opengrass napisał(a)

To jest już ostatni dzwonek obarczony dużym ryzykiem. Jeśli wierzyć wróżkom (patrz zdjęcie) to do 6 listopada będzie normalna pogoda.
Tak do 15.10 możesz siać ale na własne ryzyko
Kostrzewa zależnie od gatunku i oczywiście temperatury kiełkuje po 10-20 dniach.
Teoretycznie szybciej kostrzewa czerwona a wolniej trzcinowa ale teraz co roku dochodzą nowe odmiany.
Zdradź skład mieszanki

Kostrzewa czerwona kępowa Rapsodia 10%
Kostrzewa czerwona rozłogowa Maxima 5%
Kostrzewa czerwona rozłogowa Adio/Areta 10%
Kostrzewa szczeciniasta/murawowa Ridu/Nordic 10%
Kostrzewa trzcinowa Escalante 40%
Kostrzewa trzcinowa Meandre 25%

Tytan Granum
Blaski i cienie nowego życia 21:24, 05 paź 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Podoba mi się ta róża

Edenki są niezastąpione, coraz bardziej je lubię

Edenki są cudowne i dużo osób je lubi

A te marketówki miały być wielkokwiatowe. Raczej dla mnie to okrywowe, nawet je polubiłam. Lecz nie mam dla nich miejscówki. Miały iść do Sylwi.
Blaski i cienie nowego życia 21:19, 05 paź 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ja moją zawsze tnę po kwitnięciu. Bardzo dużo wody potrzebuje i nic nie chciało pod nią rosnąć. wiosną się z nią pożegnam. Będzie przesadzona do innego ogrodu. Z siedmiu magnolii nie będzie ani jednej. U mnie dla nich za zimno i mało radości z nich miałam. Przeważnie nie zdarzyły zakwitnąć.

Nie wiedziałam że magnolie lubią dużo wody. Siedmiu magnolii się pozbywas, o szkoda.
Jakąś wąską kolumnową bym przygarnęła zamiast klona Crimson. Ale dałam ostatnią szansę. Jak będę wykopywać to kupię wąską magnolię

A to róża miniaturka którą dostałam. Kwitnie pierwszy raz w tym sezonie.

Blaski i cienie nowego życia 21:12, 05 paź 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Po co zawieszać. Przecież możesz tylko od czasu do czasu się odezwać.
Również życzę zdrowia.

Jasne że po wątkach łażę. U mie nic ciekawego oprócz traw

Z domu fajnie widać jak tymi kotkami wiatr na tyłach miota

Blaski i cienie nowego życia 21:09, 05 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Ula nie zawieszaj Sił Ci życzę

Nie zawieszam, raczej nie mam teraz co wrzucać już bo wszystko znane. Wolę do innych zaglądnąć w wolnym czasie

Artemis w drugim kwitnieniu wśród traw, sąsiadka ostatnio się tym zachwycała. Trawami moimi też i hortensjami też.

Blaski i cienie nowego życia 21:04, 05 paź 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Magnolia cudna i te hortki -też patyki chcem

Pamiętam, będę w przysłym sezonie ukorzeniać dla innych bo w tym sezonie ukorzeniły się tylko 2 z pięciu i dosadziłam żeby szpaler powiększyć.

Róże malutkie NN ale kwitną co roku non stop od czerwca, jakieś terminatorki. Ładnie im przy tych trawach i w przyszłym roku posadzę pod płotem przed trawami. Mam je dwie i jakiś plan na obsadzenie. U mnie wszystko wolno idzie, nie tak jak u Ciebie

Blaski i cienie nowego życia 20:58, 05 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie rośliny rosną Na zdrowie uważaj, ale w wątku nie zawieszaj

Nawet o tym nie myślałam tylko o przerwie bo mam mało czasu przynajmniej do grudnia i nic ogrodowego chyba się u mnie nie wydarzy.

Edenki z dziś nie kosiłam bo padało więc fotki ostatnie są
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:57, 05 paź 2020

Do góry

i to tyle z tych przeszło 700 fotek
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:52, 05 paź 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:47, 05 paź 2020

Do góry
Jeszcze Was astrową pomęczę, bo dziś po ulewie leży

Ogród w mieście-ogrodzie 20:43, 05 paź 2020

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Andrzej, wszystkie zdjęcia przecudnej urody ale jak się hoduje o tej porze roku takie floksy?
P.S. Floksy od Ciebie, pomimo że już przekwitły, nadal niezwykle pachną Zaczarowane jakieś, czy co?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:43, 05 paź 2020

Do góry
Długo oczekiwane krzesło dla młodej że szwedzkiego sklepu. Chciał je przywieźć autem ale mi się nie zmieściło buahaha

A oto odpowiedź dlaczego

Doskonałe pakowanie, trzy kartony ma jedno krzesło... Ale jakie marnotrawstwo papieru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies