Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Igiełkowy ogródeczek 15:09, 03 kwi 2015

Do góry
Wiem, wiem rzadko piszę, ale zaglądam do Was często- mus się poprawić i ślad zostawiać

U mnie w ostatnich dniach dosłownie wszystko- grad, śnieg, deszcz, burza no i wicher oczywiście, ale jest i słoneczko między jednym a drugim opadem.
Dzisiejsze focie:

Kwiatkowo- już już prawie...- gdyby nie ta pogoda byłyby w pełni kwitnienia:

Magnolia z auchana- po raz pierwszy ma dużo kwiatów, najwięcej do tej pory to chyba 6 miała- istny rekord teraz ze 20 będzie i już pękają
I mój wiancio Wielkanocny:

Mój ogród pod górkę... 14:20, 03 kwi 2015

Do góry
Moja magnolia chyba zaczeka do przyszłego roku ,)
Mój ogród pod górkę... 14:15, 03 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie właśnie świeci słoneczko, przesyłam promyczki, na tarasik...jeszcze rano miałam śnieg na kwiatach magnolii
Pozdrawiam przedświątecznie

U mnie słoneczka niet! Moja magnolia w pąkach, mam nadzieję, że rozkwitną. Również pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:53, 03 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ktoś mi powie jak Gienia naprawdę się zwie, czy mam pytać o Gienkę w ogrodniczym

Zerknijcie sobie na magnolię parasolowatą, moja jeszcze mała, ale za to duża u koleżanki wbija w podłogę

Musze doczytać dyskusję ale ja znam nazwe GENIE
Wg ZSZP to mały krzew 2-3 M więc podejrzewam, że kolezanka ma cos innego
http://zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%27Genie%27&lang=1
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:57, 03 kwi 2015

Do góry
Kolejna kwitnąca magnolia pod śniegiem

Pozostałe magnolie jeszcze czekają

i Genie też cała w pąkach na szczęście
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:19, 02 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Hej Paweł. Strasznie mi się spodobała ta kompozycja pod magnolia. Powiedz, czy oprócz wrzoscow coś tam jeszcze rośnie?

Same wrzośce. Na razie dają radę choć mają sporo cienia. Jak mi się znudzą to wymienię na trawki.

Tak wyglądają latem:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:51, 02 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

czyli klapeczki na szpilce z puszkiem na nosku?- w tym wieku moja chześnica w takich zasuwała po schodach. Umiłowanie piękna zostało jej do dzisiaj.
Cudne kolory w dziewczyńskim pokoiku. W męskim zdycydowane konstrasty, ale świeże- konkret, nie jakieś mydło. Pięknie!

Moja też takie klapeczki miała...różowe oczywiście Na szczęście faza tego koloru daaawno za nią
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:42, 02 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Wrzośce pod magnolią.

]

Hej Paweł. Strasznie mi się spodobała ta kompozycja pod magnolia. Powiedz, czy oprócz wrzoscow coś tam jeszcze rośnie?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:11, 02 kwi 2015

Do góry
Telewizyjnych gwiazd 15 minut jest na forum więcej.. i uwierz mi, żadna nie jest gwiazdą A przyjechali bo dziewczyny poleciły TV mój ogród.. ja poleciłam kolejne które widziałam osobiście i zarekomendowałam jako ciekawe i warte pokazania I tak to jest.. Każdy ogród ciekawy ma szansę znaleźć się w programie

I dzięki, że mogę nie usuwać fotki, bo spóźniłam się o pół godziny i już nie mogę edytować Miałam zajrzeć wcześniej ale ... w młynie w pracy zapomniałam

Każda magnolia jest piękna

Cisy posadź, na pewno odchorują, ale szanse maja. Ja w zeszłym roku kupiłam kilka dużych cisów i wcale nie tak tanio.. ledwo dychają, ale póki kompletnie nie padną to siedzą.. to mocne rośliny. Wszytko co się daje ukorzenić z patyka, ma szansę odbudować system korzeniowy. Ale to kwestia nie jednego roku... cisy długo się ukorzeniają. Warto powalczyć o nie. Albo zareklamować i oddać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:15, 02 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia- ślicza jesteś - nie tylko na awatarku. Ładnie z nowym, można sobie Twoją buzię przypominać

Zawsze się usmiecham jak Cie czytam, widzę lub słyszę. Skradłaś me serce długo przed spotkaniem Vis-à-vis

Sebek-lecę na donice
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:02, 02 kwi 2015

Do góry
Gosia- ślicza jesteś - nie tylko na awatarku. Ładnie z nowym, można sobie Twoją buzię przypominać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 02 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

tego pytania sie bałam
ma dwa lata i 4 miesiące, ale zunałam że jak juz robie pokój to meble z danej kolekcji ( w której sie zakochałam) kupie jak należy , biurko ma poziomy wysokości do regulacji , łózko ma juz duże 200x90 (choc jeszcze śpi u nas w sypailni w swoim małym łózeczku)
ale zapewniam: zabawki ma dostosowane do wieku

czyli klapeczki na szpilce z puszkiem na nosku?- w tym wieku moja chześnica w takich zasuwała po schodach. Umiłowanie piękna zostało jej do dzisiaj.
Cudne kolory w dziewczyńskim pokoiku. W męskim zdycydowane konstrasty, ale świeże- konkret, nie jakieś mydło. Pięknie!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:32, 02 kwi 2015

Do góry
Nie byłam, rodki u nich kupowałaś? Jakie to kolory?
Magnolia mnie zaskoczyła, u mnie pąki zupełnie zamknięte.
Ogród u Kasi 10:40, 02 kwi 2015

Do góry
wklejam zdjęcie pergoli od strony wjazdu na podwórko. Chciałabym posadzić przy jej prawym boku (patrząc na zdjęcie) miskanty aby było jak na tym zdjęciu z artykułu Danusi (ławka a za nią miskanty)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc
a po obu stronach pergoli zasadzić coś zimozielonego w formie kulistej aby było symetrycznie i żeby pasowało do dalszej części za pergolą. Coś w stylu Danusi tak elegancko i estetycznie. Jak zakończyć mój pomysł na dole przy trawniku? Przed pergola rosnie magnolia ale mogę ja przesadzić a od strony płotu judaszowiec. Tego Pana nie ruszam bo jest piękny.

po lewej stronie pergoli pnie się wisteria w odcieniu niebieskim
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:32, 02 kwi 2015

Do góry
śnieg? Znowu? Jejku!
U nas w nocy prószył, ale nie ma sladu po nim.
Tylko pasudnie i ponuro jest.

Trzymajcie się bez prądu, właźcie pod kocyk i opowiadajcie fajne historie po kolei.
Makowo na Kociewiu 21:48, 01 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Udanego wypoczynku
Magnolia pewnie pięknie zakwitnie.

Dziękuję był udany
Magnolia zakwitnie może późnym latem
Makowo na Kociewiu 21:48, 01 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Udanego wypoczynku
Magnolia pewnie pięknie zakwitnie.

Dziękuję był udany
Magnolia zakwitnie może późnym latem
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:15, 01 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Bardzo ładna ta magnolia.

Mam nadzieję że cudo z niej wyrośnie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:26, 01 kwi 2015

Do góry
Skoro "wiosna" to i kilka wiosennych fotek z dzisiaj. Udało się złapać kilka promienie Słońca pomiędzy kolejnymi ulewami. Na szczęście prognozy zelżały, nie zapowiadają u mnie przymrozków.

Wrzośce pod magnolią.

I sama magnolia.

Tulipany już pokazują główki a Ice dance kwitną. Suche końcówki jeszcze nie przycięte.

Obwódkę pokazywałem?

Trawniczek po porządnej wertykulacji już zieloniutki.
Miejsko & sielsko 18:45, 01 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wiem, wiem.
ale jest fajnie, tak trochę 'na skos'.
Początkowo rodziły nam się tez sme dziewczynki, mój średni był pierwszym chłopakiem w rodzinie. Mój ojciec nie mógł uwierzyć, a potem stwierdził że wojna będzie jak synowie nam się rodzą.

My też rodzimy chłopaków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies