Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Tu ma być ogród :) 02:31, 08 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To na gorąco jedna fotka pergoli, chwilę po skończonym montażu, jeszcze czeka nas sprzątanie tego miejsca.
A całość mają dopełnić donice.

WOW!!!!!

Napisz proszę na prive jaki koszt?
Lawendowy zawrót głowy 02:23, 08 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Francja-elegancja, psze Pani.
A co zrobiłam główkowatym, że tak na baczność stoją?

Nie widzę odpowiedzi czy pózna pora przyćmiła mi wzrok?
Rododendronowy ogród II. 02:19, 08 lip 2015

Do góry
U mnie przeszła właśnie silna burza....
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 02:18, 08 lip 2015

Do góry
Raj różany!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 00:12, 08 lip 2015

Do góry
Ojej raj!
Pszczelarnia 23:59, 07 lip 2015

Do góry
A dlaczego nie Eden Rose? Zaproponiwałabym Constance Sry ale za duza ale za to biska. New Dawn i Constance z tego co pamiętam kwitnie raz a Eden Rose powtarza tłoczenie

Do rozważenia Gardinia, chwalą ją sobie różomaniaczki oraz Shropshire lad ale na jej temat nie pamietam opińi.
Lub może moj sprawdzony James Galway. U mnie dorasta do 2,5 M, ma dosyć mocne stojące pędy, ktore ty
KO wymagaja podpiry i mozna je z powodzeniem rozpinać
Rododendronowy ogród II. 23:55, 07 lip 2015

Do góry
Czyli dalej czekamy na deszcz....
W Kruklandii 23:28, 07 lip 2015

Do góry
Bogda napisał(a)
Juźka, Ty idź już spaćczekiwanie na róźe i co tam jeszcze 'miłego' co Cię spotkało w nocyCie musiały wykończyći już nie dumaj z rabatką-coś Ci się przyśni

Oj Bogda, Bogda...zawsze coś przekręcisz

Z ogrodowych rzeczy to tylko chwasty, pielenie i.... Madżenka!!! mi się śnią

W Kruklandii 23:27, 07 lip 2015

Do góry
Pamietaj tylko, ze miskanty będa olbrzymie. Moje swoim rozmiarem mnie lrzerażaja... Własciwie to lubue miskanty tylkow. Drugim sezonie, w trzecim juz są do dominujące a w czwartym to juz strach sie bać...
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:25, 07 lip 2015

Do góry
Jak chciałabym miec basen w ogrodzie, w takim otoczeniu
Ogród niby nowoczesny ale... 23:09, 07 lip 2015

Do góry
Kurcze to juz lepiej niech moja zarabia na nkwy komputer (stary popsuła.....) niż mam się szlajać za jej pieniądze po knajpach
W Kruklandii 22:53, 07 lip 2015

Do góry
Miskanty z tyłu Tradescant czy po bokach?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:48, 07 lip 2015

Do góry
Danusiu wielkie dzieki za radę. Gdyby nie Ty stipa musiałaby odejść a tak spróbuje ją odmłodzić.
Czy ciełaś kiedyś stipe w sezonie? Bo po zakwitnieciu zeobila sie cięzka i lezy na bukszpanch....
Ogród pod trzema dębami 22:45, 07 lip 2015

Do góry
Ah pojawiły się róze, jak pieknie

Jak oceniasz swoją werbene? Widzę ze u Ciebie dopiero zaczyna kwitnać. Czy u Ciebie też juz taki chwast? Wnerwia mńie....
W Kruklandii 22:43, 07 lip 2015

Do góry
Juzia normalnie szok od 4 rano czekać na roze!!! Ale za ro jakie piekne zdjecia zrobiłas!
Rózyczki przyjechały piekne, za rok będą z nich silne piekne krzaki. Jak Ci sie podoba kolor na żywo? Wiem pisałaś że są ciemniejsze niz na zdjęciahc ale moje były bardzo ciemne aksamitne. A jak u Ciebie?

Ps. Uwielbiam zaraz po wstaniu odlsonić żaluzje i gapić sie prze moje przeszklone ściany na ogród o poranku, tylko ten poranek u mnie to 6 rano
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 07 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzeno, "moja" rabata mię zachwyca, miałam oko to wiem A Twoje zdjęcie tej rabaty jeszcze bardziej Tym sposobem bordow czyli burgund i madzenta, przemyciło się do wielu ogrodów na O. I mam oko również co by stipy zostały, a żółte nie pasuje o Cię, niestety mam oko i wiem. Stipa, stipa i jeszcze raz stipa

Danusiu tez cos nie czuję tej elata z fioletami ale stipa wyglada masakrycznie. To moze jednak frosted curls? Albo ciachnąć stipę? Jedno jest pewne aby stipa dobrze wyglądała trzeba ja co roku świeża sadzić a u mnie rosnie od naszego spotkania w 2012 roku więc chyba z a duza, za ciezka i za stara. Moze ją po prostu odmlodzę . W czwartek będe działac.
Masz oko, wiem, dzieki Tobie zagościły u mnie purpury a wczesniej było jakos tak blado i nijako.
Za Twoja sprawa mam też buki bordowe ale cos cholewki nei chcą rosnć i nie robią tła purpurowe...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:24, 07 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Piękny ogród zastałaś po powrocie, a talerze hortensjowe boskie
też trawy podzieliłam i przesadziłam, mimo podlewania dziś klapniete, czekam na chłodek, bo powiększam rabatę i dzielę hakone, niby wiosną, ale za długo czekać na to, co się powinno

Podobno ma sie ochlodzić to będą sprzyjające warunki do nowej rabatki. Ja też nie lubię czekać ze zmianami, chyba źe za dużo rewolucjonizuję.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 07 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Podobno koniczyna, to brak azotu, może azofoską sypnij tym razem? Ja tak zrobiłam i chyba jest lepiej, ale za to mam teraz..babkę na trawie

Chyba nie bo sypałam szybkim efektem dywanowym a ten ma mnostwo azotu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:22, 07 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, czy jak 'Incredibal' rośnie nad żywopłocikiem bukszpanowym, to jemu nic nie jest? Nie leży na nim? Jak on (żywopłocik) to znosi?

Zastanawiam się nad takimi żywopłocikami tu i ówdzie - na razie czysto teoretycznie.

W ubiegłym roku pod gałazkami grzyb dopadał jednej kawalątek bukszpana (zaczynał łysieć) ale interweniowałam i zaroslo wszytsko ładnie. W tym roku na razie bukszpany są ładne a hortensje jeszcze nei leża na nich. Zobaczymy jak będzie pod koniec sezonu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:19, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Marzenko, troszkę nadrobiłam. Każde zdjęcie, to ideał. Zachwycam się twoim ogrodem. Chciałam taką rabatę mieć z bagatelle i nie umiem powtótzyć jej. U ciebie wszystko takie wypasione.
Mam prośbę. Chcialam popatrzeć na nasadzenia pod brzozami. Co masz dokładnie na tych rabatach?
Wreszcie mam jedną brzozę pendula i przymierzam się do rabaty pod nią. Myślałam o bergenii i hostach. Co jeszcze mogę dać ?
Pozdrowienia zostawiam.

Iwonko pod brzozami mam bukszpany z hostami a na nasłonecznionych brzegach mam azalie, zurawki i bergenie. Przy samych gabionach w cieniu mam świecznicę czekoladowoą. Widziałaś rabate brzozową u Syli?
Po bokach brzóz mam juz trawy , trzmieliny i laurowiśnie. Jesli chesz zdjecia to jesli mnie nie dopadnie w czwartek skleroza to zrobie zdjecia,mni juro ide po pracy do fryzjera.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies