A dlaczego nie Eden Rose? Zaproponiwałabym Constance Sry ale za duza ale za to biska. New Dawn i Constance z tego co pamiętam kwitnie raz a Eden Rose powtarza tłoczenie
Do rozważenia Gardinia, chwalą ją sobie różomaniaczki oraz Shropshire lad ale na jej temat nie pamietam opińi.
Lub może moj sprawdzony James Galway. U mnie dorasta do 2,5 M, ma dosyć mocne stojące pędy, ktore ty
KO wymagaja podpiry i mozna je z powodzeniem rozpinać
Pamietaj tylko, ze miskanty będa olbrzymie. Moje swoim rozmiarem mnie lrzerażaja... Własciwie to lubue miskanty tylkow. Drugim sezonie, w trzecim juz są do dominujące a w czwartym to juz strach sie bać...
Danusiu wielkie dzieki za radę. Gdyby nie Ty stipa musiałaby odejść a tak spróbuje ją odmłodzić.
Czy ciełaś kiedyś stipe w sezonie? Bo po zakwitnieciu zeobila sie cięzka i lezy na bukszpanch....
Juzia normalnie szok od 4 rano czekać na roze!!! Ale za ro jakie piekne zdjecia zrobiłas!
Rózyczki przyjechały piekne, za rok będą z nich silne piekne krzaki. Jak Ci sie podoba kolor na żywo? Wiem pisałaś że są ciemniejsze niz na zdjęciahc ale moje były bardzo ciemne aksamitne. A jak u Ciebie?
Ps. Uwielbiam zaraz po wstaniu odlsonić żaluzje i gapić sie prze moje przeszklone ściany na ogród o poranku, tylko ten poranek u mnie to 6 rano
Danusiu tez cos nie czuję tej elata z fioletami ale stipa wyglada masakrycznie. To moze jednak frosted curls? Albo ciachnąć stipę? Jedno jest pewne aby stipa dobrze wyglądała trzeba ja co roku świeża sadzić a u mnie rosnie od naszego spotkania w 2012 roku więc chyba z a duza, za ciezka i za stara. Moze ją po prostu odmlodzę . W czwartek będe działac.
Masz oko, wiem, dzieki Tobie zagościły u mnie purpury a wczesniej było jakos tak blado i nijako.
Za Twoja sprawa mam też buki bordowe ale cos cholewki nei chcą rosnć i nie robią tła purpurowe...
W ubiegłym roku pod gałazkami grzyb dopadał jednej kawalątek bukszpana (zaczynał łysieć) ale interweniowałam i zaroslo wszytsko ładnie. W tym roku na razie bukszpany są ładne a hortensje jeszcze nei leża na nich. Zobaczymy jak będzie pod koniec sezonu.
Iwonko pod brzozami mam bukszpany z hostami a na nasłonecznionych brzegach mam azalie, zurawki i bergenie. Przy samych gabionach w cieniu mam świecznicę czekoladowoą. Widziałaś rabate brzozową u Syli?
Po bokach brzóz mam juz trawy , trzmieliny i laurowiśnie. Jesli chesz zdjecia to jesli mnie nie dopadnie w czwartek skleroza to zrobie zdjecia,mni juro ide po pracy do fryzjera.