Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Ensata 23:54, 07 lip 2015

zamiast Jasminy, to jeszcze ta Cinderella, urocza, pachnąca, zdrowa. Mam ją też przy ścianie
Madzenka 23:59, 07 lip 2015

A dlaczego nie Eden Rose? Zaproponiwałabym Constance Sry ale za duza ale za to biska. New Dawn i Constance z tego co pamiętam kwitnie raz a Eden Rose powtarza tłoczenie

Do rozważenia Gardinia, chwalą ją sobie różomaniaczki oraz Shropshire lad ale na jej temat nie pamietam opińi.
Lub może moj sprawdzony James Galway. U mnie dorasta do 2,5 M, ma dosyć mocne stojące pędy, ktore ty
KO wymagaja podpiry i mozna je z powodzeniem rozpinać
Ensata 00:02, 08 lip 2015

ale Eden Rose nie pachnie i chyba jest zbyt "wymuskana"
Ensata 00:17, 08 lip 2015

Gardinia razem z Jasminą u mnie przy ścianie się nie sprawdziły. Prosiaczkowy róż i mizerota
Gabriela 00:40, 08 lip 2015

Super Dorothy - rambler, drobne liście i drobne, różowe kwiaty w kiściach, cienka, w sensie nie bardzo ekspansywna, ale gęsta. Jutro zrobię Ci zdjęcie, jest na ścianie w drugim domu, od frontu. Ale możesz wpisać w Google.
Zdrowa, powtarza oczywiście, aż do mrozów, liście jasnozielone.
grembosia 00:41, 08 lip 2015

A u mnie Gardinia pięknie się w tym sezonie prezentuje, i pachnie...
W poprzednim sezonie chciałam się jej pozbyć.
Jasmina, drugi sezon i niczego sobie...
paniprzyroda 01:11, 08 lip 2015

Skoro zostałam wywołana, to dwa zdania
Ewo, do Twoich klimatów zaryzykowałabym z Sally Holmes, pasuje idealnie, dobre referencje, samoczyszcząca, to ważne. Agnieszka ma rację, że może być szeroka, ale zawsze można skorygować ilość pędów, nawet po pierwszym kwitnieniu , przynajmniej tak twierdzą rosomanes Zmienność koloru pożądana, szczególnie na tle ściany.
Jasmina buja wysoko, kłująca nieźle, w katalogu Kordesa zachwalana, u mnie na razie nieszczególna, a ta druga również chyba za duża będzie, a na pewno jest szeroka.
New Dawn powtarza kwitnienie do mrozów, ale kolczasta i potężna, śmieci faktycznie, co może stanowić problem przy budynku.
Edenka dystyngowana i wytworna, u mnie dość szeroka, a jeszcze młoda. Jednak potrafi podobno być kapryśna, pasowałaby u Ciebie w jakimś romantycznym zakątku
Można rozważyć Pirouette, u mnie doskonale sobie radzi, zdrowe, błyszczące liście, wypełnione kwiaty, kwitnie teraz na wysokości 80 cm, ale wypuszcza już dłuższe baty. Dwa lub trzy lata i będzie małą pnącą różą.
Sally Holmes baardzo mi się podoba.
paniprzyroda 01:41, 08 lip 2015

Propozycja Gabrieli kusząca
Tess 01:44, 08 lip 2015

Przyszłam. Ale ja nie pasuję do tej bajki Zupełnie nie znam się na różach.
Nic a nic. Wiedza - zero, doświadczenie - zero.
Będę kibicować.
06:20, 08 lip 2015
trzeba szukać w mocnym kolorze i pokroju James Galway.

jasmina i new down - zły kierunek! ..ani kolor ...ani pokrój

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies