Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 07 lip 2015

Do góry
odpisze jeszcze tylko, że bordowe wielkie drzewa to sadzone w 2011 pissardi a małe drzewko to szczepiony buk tricolor
Pissardi mimo ciachane co roku rosną jak szalone
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:19, 07 lip 2015

Do góry
lorka napisał(a)

Kurcze Madżenko.. zarzekałam się ,że zero "czerwonego" w moim ogrodzie.. no i masz babo placek.. jak tu żyć.. toż ta rabata jest przepiękna!!

Nie zarzekaj sie, Danusia spojrzała na tę rabatę i rzekła brak mi na niej bordowego. Jednym ruchem zurawki lime marmelade wyminiłam na georgia peach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:16, 07 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W świetnym kolorystycznie towarzystwie! Która to rabata? Żółtki od tarasu kuchennego?

Ewo to rabata przykuchenna (przy tarasie kuchennym z białymi kanapami) zwana Danusiowa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:15, 07 lip 2015

Do góry
Uwierzcie mi że stipa pieknie na zdjęciach przy silnym wietrze wygląda..... U mnie ciagle wiało albo lało i ta stara stipa lezy. Młode sadzonki na innych rabatach nie narażonych na takie silne wiatry stoją. W tym miejscu w realu wcale to dobrze nie wyglada. Wykopie kilka i sprawdzę czy elata mi pasuje bo coś za agresywna na razie dla mnie ejst. Jesli nie bedzie pasowac to carexy frosted curls tam bedą rosły bo ten lekko siwy kolor mi najabardziej tam pasuje. Na razie stipa zdominowała nie tylko bukszpany ale i jezowki, które pod nia dziczeją..... A za rok w tym miejscu maja byc Krzysztofy

O przedpłocie sie nie pytajcie... Posadzili jak pijana ogrodniczka w amoku a M nie dopilnował mimo ze na urlopie. W ramach karnego JEŻA bedzie przesadzał przy +35 stopni!!!! Chyba wieczorna joga mi dzisiaj na skołatane nerwy po pierwszym dniu pracy i przedpłociu sie przyda

I melduje , że nastawiłam pierwsza malinówkę w tym sezonie!!!!

I nikt nie widzi, ze na rabacie z berberysami wypadły mi po raz kolejny 2 rozplenice little bunny , znów mam tylko trzy zamiast 5. Jedna na przodzie jakas żywotna, pozostałe w połowie wyłysiały . Cholercia chyba ma za mokro bo przeciez mrozu nie było.... I wetknełam tam 3 red barony, niech sie mnoza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:23, 07 lip 2015

Do góry
Madżenka
jednak wymienię kostrzewy, dam molinię, a firletki jeśli chcesz, mam, na przedpłocie do lawend bardzo u ciebie pasują i zadarniają, chwasty nie mają szans

Zielona Ania
to samo i ja, cały czas dumałam czym i już wiem, molinia nie stwarza problemów, nie brzydnie, fajny pokrój, jak dla mnie idealna do bukszpanów, rozjasnia też, chociaż jeśli zostawię te kostrzewy, to może jeszcze się wstrzymam
ta jest zupełnie inna, nie ma tego brzydnięcia u niej, kłosy są grube, mięsiste i okrągłe

a to molinia

Kasya
Kasiu, do lawendy firletka super pasuje
Kindzia
jednak Danusia miała rację, co do kostrzew, ale ta moja odmiana, kupiona przed O. jest inna, zdjęcie powyżej; u mnie mszyc nie ma, wczoraj w końcu podlałam wywarem z pokrzyw, zapomniałam o nim i zrobił się taki gęsty i sam płyn, wszystko się zlasowało
od upału padło ciut trawek, róże miniaturki...cóż, będzie miejsce na nowe

Chyba różowe hortki były, bo taka odmiana, powiem ci, że uwielbiam te ogrodowe, kwitną wcześniej niż bukietowe, czyli dłużej kwiecie mamy, bo potem limki i inne
u mnie dalie zżarte, jedynie ta od Marioli-cudo żyje i z czarnymi liśćmi, dzis zakwitła, ale nie wyrobiłam sie rano i nie sfociłam
w rzeczywistości kwiat ciemniejszy, jak wino

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:15, 07 lip 2015

Do góry
babka - o właśnie ....zastanawiałam się w czym tkwi szkopuł , szałwia mi się nie rozsiała a powinna ... może za dużo kory ??? lawenda również mi się nie rozsiewa ...

Madżenka
- bardzo dziękuję

Zetka - dziękuję sama potrzebuję dopingu bo mi żwirek przyjechał i zablokowałam sobie wyjazd z garażu piję kawę i uciekam bo przecież przyjemności same w ogrodzie czekają

Mad, Ewuś - macham

EEE TAAM - to odmiana deep blue ... w zależności od natężenia światła widzi się fiolet lub granat a na początku kwitnienia fiolet lub jasno niebieski ...

Konieczki
- wstawiam już choć te lepsze widoczki już były ...

Moja codzienność - ogród Oli 07:35, 07 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Posiedzec przyszlam nad oczkiem .....pochlapac sie i powzychac do cudnych widokow u mnie plany tylko zostaly z wylewki jakos nikt sie nie kwapi .......

Jolu siedź i relaksuj się a potem porządnie mobilizuj eMa

nicol21 napisał(a)
Ulala, to co - na następny weekend będzie? Bo kurczę Wy tak pędzicie że zazdroszczę że hoho! Rewelacyjnie całe to otoczenie u Was pozmienialiście

Teraz jest tak gorąco, że nie idzie nic zrobić miałam gości kilka dni a obecnie robię konfitury na zimę

polinka napisał(a)

buziaczek

beata_m napisał(a)
ehhhh kolejne salony się szykują i wszystko w dobrym guście!!! Szzzz Ty Olalala pozdrawiam cieplutko i tempa zazdroszczę

dawno Cię nie było Beatko dziękuję

Joaska napisał(a)
Olka ja się z Madżenka zgadzam, Ty skończ już te cuda robić bo deprecha jak nic .... ty już oczko zrobiłaś, ogród przerobiłaś i teraz już altanę robisz .. kobieto serca nie masz .....

ja się murków oporowych na taras nie mogę doprosić .... o ogrodzeniu nie wspomnę ..... litości ja proszę ....

tyramy od wczesnej wiosny więc sporo roboty już poszło ale przed nami jeszcze bardzo dużo to tak na pocieszenie żeby nie było że mam już wszystko gotowe

Juzia napisał(a)
Oluś nic nie kończ!
Tzn kończ...to co zaczęłaś I zacznij i skończ to co zaplanowałaś!
Tak pięknie robicie, że tylko oglądać i podziwiać!

Ja deprechę łapię tylko jak u siebie oglądam....Twoje to mogę oglądać cały czas i mi wtedy lepiej

Buziaki!

ooo jak miło gdy ktoś chce pooglądać bez deprechy
buziolki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:06, 07 lip 2015

Do góry
Ciesze się że w świetnej formie wrociłaś
Ogród Sylwii od początku cz.II 07:00, 07 lip 2015

Do góry
Bajecznie , idealnie, brak slow na okreslenie urody rabat
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 06:53, 07 lip 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Trawnik jest w miarę ok, jednak niepokoi mnie pewien fragment o kształcie prostokąta, powiedzmy 15x2m, gdzie trawa ma inny kolor (limonkowy) niż na pozostałej powierzchni, oraz zupełnie zatrzymał się jej wzrost na wys. ok. 4cm.
Nie mogę zrozumieć skąd takie zjawisko...

Tez tak kiedyś miałam i do tej pory nie mogę stwierdzić o co chodziło, teraz nie ma róznicy w trawniku. Ciekawa jestem diagnozy Waldka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:51, 07 lip 2015

Do góry
Potwierdzam Tessi diagnozę. Wystaw ja na palace słońce coby zdązyła zakwitnać
Mały ogród Kasi 06:46, 07 lip 2015

Do góry
Pytałaś czy podpieram fairy? Nie, ona ma tendencje do leżenia i pożerania wszystkiego w poblizu.... Musisz sie z tym pogodizć, z czasem ma pedy dlugosci ponad 1 M w górę i wzdłuz i zadne ciecie temu nie przeciwdziałaniu, tnę moja radyklanie wiosna i po pierwszym kwitnieniu i rosnie jak szalona
"W kolorze blue" 06:30, 07 lip 2015

Do góry
Źeby chociaz fotka krewetek była.. A tu posucha....
Roztoczańskie klimaty 00:08, 07 lip 2015

Do góry
Ańi stipy ani werbeny nie moźna zastąpic
Dobry pomysł z czyśccem
Ogród niby nowoczesny ale... 00:06, 07 lip 2015

Do góry
I tylko mi napisz że to orzetaczniki od Finki ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:02, 07 lip 2015

Do góry
A te karpie na Wigilię sie nadają? lub na Fish pedicure
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 06 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Przesadzać w takim upale? Wariat Może poczekaj, aż trochę spadnie temperatura?

Przeciez w piątek ma być 15 Jutro wykopię a posadzę jak się ochłodzi. Stipa słabo przeżywa przesadzanie... kilka juz ususzyłam w tym sezonie... ale mam tyle , ze chyba coś przetrwa? Ponadto potrzebuje na jesień do donic, więc pójdą do osłonek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:27, 06 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
gdybe nie te koparki do zdjęcia do pinteresta ..jak nic jest pokazowo

Oj te koparki dzisiaj... grab wsadzony ponownie... ale czy przetrwa?
berberysy, lawenda, kostrzewa tylko zadołowane, lawenda cał połamana... noc cóż, bycie ogrodnikiem wymaga cieprliwosci...Było sobie kiedyś przedpłocie... Nawet zdjęc PO nie robiłam...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:25, 06 lip 2015

Do góry
I na dobranoc kolejna hortensja, która z donicy trafiła do ogrodu, zakwitła dopiero w tym roku... i nie była nawożona a jest blado- niebieska... tylko ma 50 cm a perovskia ma 1,2 m....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 06 lip 2015

Do góry

Na szczeście carexy wracają do formy... a trawnik cąły w koniczynie, chyba muszę uzyć chwastox

rzeczona stipa.....

I rzeczona elata z niepowodzeniem roku czyli irysy cebulowe i ostrózka o majtkowym kolorze..... leża na trawniku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies